Αυτές τις μέρες, το σαλόνι είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια στο σπίτι – και επίσης πρόσφορο έδαφος για μερικά από τα πιο σοβαρά εσωτερικά λάθη σχεδιασμού. Ευτυχώς, αν το θέμα είναι καναπέδες επένδυση στους τοίχους ή αγνοώντας την αισθητική υπέρ της αυστηρής λειτουργικότητας, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν επίσης μια αρκετά εύκολη λύση.
Αν νομίζετε ότι μπορεί να είναι ένοχος για ένα ή δύο λάθη σαλόνι, συνεχίστε να διαβάζετε. Θα σας δείξουμε πώς να προσδιορίσει το θέμα στο χέρι, να εξηγήσει γιατί δεν λειτουργεί, και να σας διδάξει πώς να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να φέρει το σχέδιό σας στο επόμενο επίπεδο. Μερικές φορές οι μικρές tweaks κάνει όλη τη διαφορά.
ποσοστό παρεξήγηση
Αναλογία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού. Ουσιαστικά, η έννοια αυτή συνοψίζεται στον τρόπο με τον οποίο τα στοιχεία στο δωμάτιο ο ένας τον άλλον. Στην ιδανική περίπτωση, κάθε συστατικό του δωματίου διαφέρει σε σχήμα και μέγεθος για να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα οπτικά, αλλά εξακολουθούν να έρχονται μαζί για να κάνουν το χώρο να αισθάνονται σωστά ενωμένη.
Για να γίνει αυτό, οι περισσότεροι σχεδιαστές να κάνουν χρήση της χρυσής αναλογίας. Η εξίσωση αυτή λέει ότι οι ρυθμίσεις επίπλων είναι πιο αισθητικά ευχάριστο, όταν διατηρείται σε αναλογία 2: 3. Πάρτε την παραπάνω εικόνα ως παράδειγμα. Θα παρατηρήσετε ότι διαθέτει ένα τραπεζάκι που είναι τα δύο τρίτα του μήκους του καναπέ και ένα καναπέ που είναι τα δύο τρίτα το πλάτος της κουβέρτα περιοχής. Στόχος να αντικατοπτρίζουν αυτές τις αναλογίες στο δικό σας σχέδιο.
Πιθανότατα δεν θα πρέπει να ξεφύγει από κάθε κυβερνώντες να τραβήξει αυτό το βλέμμα μακριά. Χρησιμοποιήστε την αντίληψή σας για να βρείτε τις σωστές αναλογίες. Όπως μπορείτε να κανονίσετε το χώρο σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αυτά τα set-ups σας κάνει να αισθάνεστε. Εάν κάτι αισθάνεται «off» παίζουν με τη διάταξη μέχρι να νιώσετε πιο άνετα. Σε εκείνο το σημείο, οι αναλογίες σας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε τάξη.
Τηλεφωνώντας στη διάταξη
Όλοι έχουμε δει ένα σαλόνι ή δύο, όπου όλα τα έπιπλα ωθείται επάνω στους τοίχους, αφήνοντας μία σπηλαιώδη χώρο στη μέση του δωματίου. Ενώ αυτό αρχικά μπορεί να φαίνεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνουν το χώρο να αισθανθεί μεγαλύτερο, αφήνει τελικά το χώρο αισθάνονται από την ισορροπία. Επίσης, περιορίζει κατά πολύ την ποσότητα του ωφέλιμου χώρου.
Σε αυτή την περίπτωση, αντί να χρησιμοποιούν τους τοίχους ως οδηγός σας, ο στόχος σας πρέπει να είναι η δημιουργία διακριτών ομάδων με τα έπιπλά σας. Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα κομβικό σημείο για το δωμάτιο – όπως ένα τζάκι, μερικές ενσωματωμένο ins, ή ακόμα και μια αρκετά μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης – και να οικοδομήσουμε ρύθμιση σας γύρω από εκείνο το σημείο.
Τα περισσότερα σχέδια σαλόνι θα επικεντρωθεί γύρω από αυτό το κεντρικό ομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι η μόνη. Αν έχετε αρκετό χώρο για να δημιουργήσει μια περιοχή που έχει μια δευτερεύουσα λειτουργία – όπως μια γωνιά ανάγνωσης ή επιφάνεια εργασίας – να οργανώσει αυτά τα στοιχεία σε μια ομαδοποίηση των δικών τους. Το σημαντικό πράγμα είναι ότι κάθε κομμάτι των επίπλων αισθάνεται σαν να είχε σκόπιμα σε θέση να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο δωμάτιο.
Η παραμέληση layering σας
Αυτές τις μέρες, τα καθιστικά είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες χώρους στα σπίτια μας. Είναι όπου πάμε να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική μέρα. Ωστόσο, όπως αυτά τα δωμάτια έχουν γίνει σταδιακά πιο «έζησε-in», έχουν επίσης πέσει θύμα προτεραιότητα σε λειτουργία πάνω μορφή, στο βαθμό που ο χώρος αισθάνεται τελικά ελλιπής.
Όταν το χώρο σας λείπει η αισθητική αφή, αποτελεσματική διαστρωμάτωση είναι το κλειδί για να φέρει πίσω στη ζωή. Μια πλήρης σχεδιασμός αποτελείται από ένα συνδυασμό των ακόλουθων στοιχείων:
- Ταπετσαρίες τοίχου: Ζωγραφική, ταπετσαρία
- Δάπεδα: Ξύλο, χαλί, βινύλιο
- Έπιπλα : Κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια
- Κλωστοϋφαντουργία : μαξιλάρια, κουβέρτες, κουβέρτες περιοχής, κρεβάτι
- Φωτισμός : Εναέρια φώτα, επιτραπέζιες λάμπες, τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος
- Τοίχων: Φωτογραφίες, έργα τέχνης, καθρέφτες
- Αντικείμενα Ντεκόρ: Λουλούδια, λευκώματα, tchotchkes
Ο καλύτερος τρόπος είναι να κοιτάξουμε γύρω από το δωμάτιο και να καταγράψει τυχόν στρώματα που λείπουν στο σχεδιασμό σας. Στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, κάνουμε μια προσπάθεια να τους συμπεριλάβει. Όπως μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία, φροντίστε να επιλέξετε τα στοιχεία που έρχονται σε μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και υφές, έτσι θα δείτε επίσης το όφελος της επιπλέον οπτικό ενδιαφέρον.
Ξεχνώντας για ενότητα
Μερικές φορές, σαλόνια μας μπορεί να γίνει συλλογές των στοιχείων του σχεδίου που έχουμε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια και όχι ένα ενιαίο, οριστική δήλωση στυλ. Είτε πρόκειται για ένα αποτέλεσμα του συνδυασμού των νοικοκυριών ή περισσότερες κινήσεις, ένα άγγιγμα της ενότητας είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να τραβήξει ακόμα και τον πιο εκλεκτικό σχέδιο μαζί.
Σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα είναι το μυστικό σας όπλο. Πάρτε ένα δευτερόλεπτο για να δούμε την παραπάνω φωτογραφία και παρατηρήστε πώς η συντριπτική πλειονότητα των ειδών εμπίπτουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Ακόμα κι αν δεν είστε οπαδός του ταιριάζουν τόσο πολύ, προσθέτοντας μερικές αποχρώσεις συντονισμό μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξει το δωμάτιο μαζί. Φραγή χρώμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοτίβο ή υφή για να δημιουργήσετε ένα κοινό νήμα.
Τώρα που ξοδεύουμε αυξανόμενες ποσότητες φορές στο σαλόνι μας, ο σχεδιασμός τους έχει αναλάβει ένα μεγαλύτερο επίπεδο σημασίας. Με αυτό κατά νου, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από μερικές από τις ατόπημα που μαστίζουν τους χώρους αυτούς για χρόνια. Έχουμε περιγράφονται μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη σαλόνι και πώς να τα διορθώσετε. Διαβάστε τα πάνω και να πάρει ένα έντονο μάτι για το δικό σας εσωτερικό. Μερικές φορές, μερικές μικρές αλλαγές είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανανεώσετε πλήρως το βλέμμα σας.
Ahmad Faishal is a full-time writer and has a Bachelor’s Degree in Physics Engineering from Gadjah Mada University, Yogyakarta, Indonesia. Specializing in writing about design, architecture, furniture and adjacent design fields, Faishal acknowledges the need for a world filled with creativity, comfort and beauty and considers ilcasa as the best place for his knowledge and experience to come together.