Skip to main content

15-Point списък, преди да започне вашата баня Обновяване

А обновяването баня е вълнуваща задача. Но преди да скочи, за да изберете най-новата керемида или вана дизайн, има някои по-малко вълнуващи неща за обсъждане, така че вашият проект се оказва точно така, както го сънувам. Поради обновяване на баня може да бъде огромна, отнема време и струва скъпо, сме подготвили един прост 15-точкова списък, за да се уверите, че вашият проект остава на пистата и реновирането протича гладко.

1. Бюджет

Ако не знаете, вече трябва да работят до представа колко искате да похарчите за вашия ремонт баня. Задаване на бюджет ще помогне ви води, докато се вземат решения за това какво да се включат в прекроявам. След като разбра какво можете да прекарате и изважда сумата, отпусната на труда, ще имате по-ясна представа за това, което можете да похарчите за плочки, тела, и екстри.

2. времето

Много хора предполагат, че ако те са ремоделиране малка баня ще отнеме само няколко дни, или така или иначе това ще отнеме много по-малко време, отколкото по-голям един. Това не е непременно така. В зависимост от това колко елементи, които се променят в банята си изпълнител ще трябва да мине през всички същите стъпки, като по-голяма баня. Въпреки това, планиране отнася не само за определяне на продължителността на ремонтните дейности, но също и някои междинни стъпки, като поръчване и закупуване на плочки, тела, специално изградена суета или шкафове да се уверите, те могат да бъдат доставени, когато си изпълнител се нуждае от тях. Планиране на времето е от решаващо значение за тези, които имат само една баня в къщата им, тъй като те ще трябва да се вземат мерки, къде да си взема душ и да използват тоалетната, докато банята е взето от друг.

 3. Работи последователност

Когато става дума за ремонт баня чрез попълване на работа в определена последователност можете да си спестите от много чиста времето и грешки. Дали разрушаване на гипскартон или просто пребоядисване, че винаги искат да започнат в началото на стаята. Прекроявам вашата таван на първо място, стени и подове, втора трета така че можете да се предотврати повреда на нови компоненти.

4. скрити проблеми

Ако се прави основен ъпгрейд на вашата баня вършат “пълен червата”. Когато сте готови с професионален опит с вас в крайна сметка с проблеми баня нула, която ще функционира безотказно и добавяне на огромна стойност към вашия дом за много години напред. В зависимост от възрастта на вашия дом и колко добре той е построен най-големият скрит проблем може да срещнете е вредното въздействие на водите, така че за структурни недостатъци в оформянето на пода изглежда, не е правилно вентилиран водопровод, стари корозирали водопроводни, които не са водоустойчиви плочки баня с душ / вана заобикаля и т.н.

5. Дизайн стил и функционалност

Когато за първи път започвате Първо помислете вида, който искате за вашата баня. Има много фактори, за да разгледа като цвят боя, избор на плочки, мивки, душове, вани, смесители и др Тя може да се претоварваме много бързо, така че да започнем с някои изследвания. Можете да започнете да сглоби елементи, които ви харесват в това, което ще се превърне в окончателния дизайн на банята или може да изберете елемент от дизайна, който искате да бъдат представени в банята и след това да работят до края на дизайна на банята около него.

Дизайн трябва да работят ръка за ръка с функционалност, така че помислете кой ще използва банята и как, помислете за евентуална препродажба на къщата, а също и да отнеме малко време да се мисли как дизайн на банята ще се поберат в с останалата част от къщата.

6. Измерванията

Има 3 основни ограничения, които наистина правят значение размерът на обновяването баня: общия размер на банята (обикновено най-малката стая в къщата), на мястото на съществуващи водопроводни тръби и електрически кабели и типичните стандартни размери на баня тела. Затова се уверете, че имате правилните измервания и спецификации, когато отидете в магазина. По-разочароващо, отколкото се опитва да пазаруват без измервания е да се окажете закупуване неща, които не се вписват.

7. Изпълнителят

Наемането на договор за евентуално DIY работа? Е, да, това е умно нещо да се има предвид сложността на работата и трудни операции, участващи (електрически, облицовки, ВиК и др.) Затова не пренебрегвайте предимствата на наемане на изпълнител и да си спестите натоварване от мизерия и време.

8. Водопроводни изделия и функции

Не обновяването не е завършено без ремоделиране или ремонт тела и функции, които биха могли много добре да направят отделен списък себе си: душ кабина, вана, тоалетна, биде, мивка, смесители и душове. Вие също трябва да се актуализира или поправите огледала и душ врати. Можете също така да промените външния вид на вашата баня много лесно чрез промяна на дръжки на врати, чекмедже дърпа и хардуера за вашите душ врати. Ако имате бюджета нов набор от душ врати може да промени изцяло външния вид на стаята си.

9. Шкафове, съхранение и рафтове

Планиране шкафове, рафтове и съхраняване на решения е сложен проблем в повечето случаи. В малки стаи с неправилна форма, като в банята, това е още по-така. Те трябва да бъдат функционални и да се настанят всичките си неща, като същевременно поддържат всичко стига лесно, те трябва да се вмести в наличното пространство и да се възползваме от нея и отгоре на всичко това, те трябва да изглежда стилно.

10. стени и подови настилки

Почти всеки материал може да се използва за повърхностни стени и подове в банята, докато това е водоустойчив, или по естествен път или чрез непропусклива повърхност. В зависимост от вашия бюджет и стил, керамика, мрамор и гранитогрес направят красиви и много трайни настилки и стенни повърхности за бани. За подови настилки допълнителни опции може да включват цимент (боядисани или оцветени), лист винил или винилови плочи, които са евтини и изглеждат по-добре от преди. Каквато и да е избор, винаги против друг ключов критерии за избора на Вашата баня подови настилки: трайност и устойчивост на хлъзгане.

11. Осветление

Банята може да се направи непрактично или направо опасно без подходящо осветление, така план за проектиране осветление, което е функционален и създава атмосфера. План за увеличаване на естествената светлина на първо място, докато за изкуствена светлина е препоръчително трябва да имате поне 4 вата с нажежаема осветление на квадратен фут.

12. аксесоари

Въпреки че очевидно незначителен в по-голямата картина на цялостния проект, не прекроявам е пълна без нови аксесоари. И достатъчно е изненадващо, че малките неща като нови кърпи, да изпере дрехите, поставки за сапун, огледала, хавлии, баня постелки се добавят до крайната сметка. Ако сте на бюджета, нови кърпи за ръце ще са по-добре от нищо.

13. Вентилация

Вентилацията е от решаващо значение в мокро помещение като банята. Също така е лесна задача, която се нуждае от добро планиране: избора на вентилатора, правилната позиция за неговото инсталиране и работа с електрическите кабели. При лоша вентилация може да напусне банята влажна, мухлясала и дори може да навреди на здравето ви. А добре проветриво баня, обаче, не е просто здравословна баня. Непрекъснато въздушния поток може също да попречи на двете упадъка на всеки дървени апликации или тела и наситеността на изолацията на сградата.

14. Зелени

Дори ако лично не ми пука за да си зелен, в една или друга посока, на пазара се тенденция към това, така че е нещо, което да разгледа. И има много бюджетни приятелски опции за добавяне на зелен щрих към вашата баня: ниска тоалетна поток, който използва по-малко вода и ви спестява пари в сметките за вода; ниско VOC или не-VOC бои; суетите, изработени от устойчиво добит дървен материал; рециклирани стъклени плочки повърхност плотове, и т.н.

15. Окончателно почистване

Крайният чисто следва да включва цялостно почистване на всички шкафове, отвътре и отвън, въздуховоди, стените, пода, прозорци и осветителни тела. Въпреки, че често се пренебрегват във фазата на планиране, в случай на основен ремонт може да искате да се помисли договаряща фирма за почистване, което означава допълнителни разходи, които влияят на бюджета си. Ако смятате, че, за да го направите сами, може да се наложи да добавите един или два дни, за да първоначалния си време.