Skip to main content

5 τρόποι για να πάρετε μια Zen Living Room

Merriam-Webster περιγράφει Ζεν ως «μια κατάσταση ηρεμίας προσοχή στις οποίες οι ενέργειες ενός ατόμου καθοδηγείται από διαίσθηση παρά από συνειδητή προσπάθεια.» Από την καθομιλουμένη άποψη στη Δύση, γενικά να το χρησιμοποιήσετε για να περιγράψει κάτι που είναι ήρεμη, γαλήνια, απλή και χαλαρωτικό, ειδικά όταν πρόκειται για την εσωτερική διακόσμηση. Zen χώροι είναι επίσης συνήθως ορίζεται από ευδιάκριτα ιαπωνική αισθητική του σχεδιασμού, όπως βραχόκηπους και δάπεδο τατάμι ματ. Αν αγαπάτε τα πάντα Zen, μπορείτε να ψάχνουν τρόπους για να ενσωματώσει Ζεν στις κεντρικές χώρους του σπιτιού σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να πάρει ένα Ζεν σαλόνι.

Εσωτερικό κήπο Zen

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το Ζεν, σκέφτονται συνήθως Ζεν κήπους. Αλλά μην υποθέσουμε ότι ακριβώς επειδή έχει τη λέξη κήπο σε αυτό, θα πρέπει να είναι σε εξωτερικούς χώρους. Το μοναδικό χώρο που ζουν στην παραπάνω φωτογραφία δίνει ένα Zen δικαίωμα κήπο στο σπίτι. Από το Ζεν κήπους συνήθως αποτελούνται από άμμο, πέτρα ή χαλίκι, είναι εύκολο να βάλει σε κλειστούς χώρους, επειδή δεν έχουν την συντήρηση της φυσικής ζωής των φυτών. κήπο Zen σας μπορεί επίσης να είναι περισσότερο από ό, τι δείχνουν: Μπορείτε επίσης να meditatively γκανιότα το Zen κήπο δεν έχει σημασία τι μοιάζει ο καιρός έξω.

αγάλματα του Βούδα Chic

η ίδια Zen στηρίζεται σε ένα τύπο του Βουδισμού από την Ιαπωνία. Εξαιτίας αυτού, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πάρετε ένα σαλόνι Ζεν είναι να βρείτε ένα κομψό αναπαράσταση του Βούδα. Η προσθήκη αυτού του στοιχείου σε ένα δωμάτιο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα Ζεν σημείο εστίασης.

Πώς Ζεν θα πάτε από εκεί είναι εξ ολοκλήρου μέχρι σας. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να προσθέσετε ένα στοιχείο του Ζεν, ακόμα και αν δεν θέλει να πάει δραστικά με τα σχέδια του σχεδιασμού σας. Επίσης, επιλέγοντας ένα κομψό καλλιτεχνικό σχήμα όπως στην παραπάνω φωτογραφία σας επιτρέπει να κρατήσετε το χώρο πιο μοντέρνο, αν αυτό είναι το στυλ που πρόκειται για.

Συνδυάστε Ζεν με άλλες μορφές

Οι παραπάνω συμβουλές προτείνουν τρόπους για να ενσωματώσει το Ζεν στη σύγχρονη προσδιορισμούς, αλλά Zen συμπληρώνει και ρουστίκ χώρους, δημιουργώντας μια ρουστίκ chic vibe. Απλώς πάρτε τη φωτογραφία παραπάνω: κάτι τόσο απλό όσο το φως γήινους τόνους δίνει στο χώρο μια χαλαρή, φυσική Ζεν αίσθηση.

Zen συνδέεται συνήθως με τα φυσικά στοιχεία, έτσι ώστε τα ζεύγη στυλ καλά με ρουστίκ στοιχεία, όπως εμφανή δοκάρια, υφή ξύλινες επιστρώσεις δαπέδων και σκαλισμένα τέχνης. Αν είναι δυνατόν, συνδυάζουν το στυλ με ανοιχτή θέα της φύσης. Αυτό δημιουργεί ένα ακόμα πιο ρουστίκ, φυσικό και χαλαρωτικό Zen ατμόσφαιρα.

Ανοικτό σε ZEN εξωτερικούς χώρους

Φυσικά, δεν είναι όλα του Ζεν χαρακτηριστικά σας πρέπει να είναι στο ίδιο σαλόνι. Απλά ανοίγοντας το δωμάτιό σας σε ένα Zen κήπο βράχου ή με θέα το παράθυρο για να μπορεί κανείς να δημιουργήσει την αίσθηση του Ζεν. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε οπτικό στυλ στο σαλόνι Zen χωρίς να εγκαταστήσετε ένα ολοκληρωμένο κήπο Zen στο σπίτι σας.

Αυτό είναι επίσης μια καλή ιδέα για την μινιμαλιστική ή μεταβατικά διαστήματα. Η καταπραϋντική φύση του ένα χαλίκι με βάση το Zen ζεύγη κήπο καλά με μινιμαλιστικό στυλ, και το ίδιο το κήπο Zen είναι ένα παραδοσιακό στοιχείο που προσθέτει ενδιαφέρον σε ένα μεταβατικό διάστημα.

Ενσωματώστε ασιατικά στοιχεία σχεδιασμού για ένα σαλόνι Ζεν

Από το Ζεν έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονικά στοιχεία στο σαλόνι σας. Η παραπάνω φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο από ένα σπίτι στο Κιότο. Αλλά οι παραδοσιακές πόρτες δάπεδο τατάμι και το χαρτί είναι μεγάλες πηγές έμπνευσης για το δικό σας σχεδιασμό του έργου σαλόνι.

Αν η δέσμευση για αυτό το στυλ σας κάνει νευρικό, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα ή δύο στοιχεία να δείχνουν. Προσπαθήστε να εγκαταστήσετε ένα χαρτί συρόμενη πόρτα. Ή τοποθετήστε ένα τατάμι στη μέση του σαλονιού. Μπορεί επίσης να εξετάσει και άλλα ιαπωνικά στοιχεία, όπως koi ψάρια ή μια σύντομη-με πόδια πίνακα, που ονομάζεται επίσης chabudai. Έχουμε καλύψει πολλούς τρόπους να ενσωματώσει ιαπωνικό στυλ στο σπίτι σας, αν είστε λαχτάρα περισσότερη έμπνευση.

Θυμηθείτε, ο στόχος των στοιχείων του σχεδίου Ζεν είναι να προσθέσετε μια αίσθηση ηρεμίας στους χώρους διαβίωσης σας – γι ‘αυτό προσπαθήστε να μην τονίσω όπως αποφασίσετε πώς να το ενσωματώσει! Υπάρχουν πολλές επιλογές για την επίτευξη του εν λόγω χαλαρωτικό αισθητική, αν θέλετε να πάτε μεγάλο ή υποτιμηθεί.

You may also like