Skip to main content

5 начина да получите Дзен Всекидневна

Merriam-Webster описва Дзен като “състояние на спокойствие вниманието, в които нечии действия се ръководят от интуицията, а не от съзнателно усилие.” От разговорен гледна точка на Запад, ние обикновено го използват, за да опише всичко, което е спокойна, ведра, прост и успокояващо, особено когато става въпрос за интериорен дизайн. Дзен пространства също са обикновено определят от ясно японската естетика на дизайна, като скални градини и татами етажа. Ако обичате всичко Zen, може да се търсят начини да включват Zen в централните пространства на дома си. Прочетете, за да научите как да получите Дзен хол.

Закрит дзен градина

Когато хората си мислят Дзен, те обикновено се мисли за Дзен градини. Но не мислете, че само защото той има думата градината в него, той трябва да бъде открито. Уникалната жизнено пространство в снимката по-горе включва директно дзен градина в дома си. Тъй като Дзен градини обикновено са съставени от пясък, камък или чакъл, те са лесно да се сложи на закрито, тъй като те не разполагат с поддържането на естествената растителност. Вашият дзен градина може да бъде повече от шоу: Можете също така да се ровя замислено дзен градина, без значение какво е времето изглежда отвън.

Chic статуи на Буда

Самата Zen се основава на типа на будизма от Япония. Поради това, един от най-лесните начини да получите дневна Дзен е да се намери шик представителство на Буда. Добавянето на този елемент в стая ви позволява да създадете Зен фокусна точка.

Как Дзен и да отидете от там зависи изцяло от вас. Това е добър начин да добавите елемент на Дзен, дори и да не търсят да отида драстично с вашите проектни планове. Също така, избора на шик артистична фигура като на снимката по-горе ви позволява да запазите пространството по-модерен, ако това е стила, който започваш.

Комбинирайте Zen с други стилове

Горните съвети предложат начини за включване на Дзен в модерни stylings, но Дзен също допълва селски пространства, създаване на селски шик настроението. Просто да направите снимката по-горе: Нещо толкова просто като леките земни тонове дава пространство спорна, природен дзен усещане.

Дзен обикновено се свързва с природните елементи, така че стила двойки добре с рустикални елементи като греди, текстурирани дървени подови настилки и издълбани чл. Ако е възможно, се комбинират стил с открита гледка на природата. Това създава още по-селски, природен и успокояващо Zen настроението.

Отворени за вътрешен мир външни пространства

Разбира се, не всички от вашите Дзен функции трябва да бъде в хола самата стая. Просто отваряте стаята си в Дзен алпинеуми, или с оглед прозорец, за да може да се създаде, че чувството на Дзен. Това е лесен начин да добавите визуален стил на хола, без да инсталирате Zen пълноправен дзен градина в дома си.

Това също е добра идея за минималистични или преходни пространства. Успокояващият характер на чакъл базирани дзен градина двойки добре с минималистичен стил, а самата градина Дзен е традиционен елемент, който добавя интерес за преходен пространство.

Включване на азиатските дизайнерски елементи за всекидневна Zen

Тъй като Дзен има своите корени в Япония, може да се обмисли използването на традиционни японски архитектурни елементи в хола си. На снимката по-горе е всъщност дизайн от дома си в Киото. Но традиционните татами етаж и хартия вратите са големи източници на вдъхновение за собствения си хол проект дизайн.

Ако се ангажира с този стил те кара да се нервен, можете да изберете един или два елемента, за да го показват. Опитайте да инсталирате една хартия плъзгаща се врата. Или поставете татами в средата на хола. Можете също така да се вземат предвид други японски елементи като Koi риба или късокрак маса, наричан още chabudai. Ние сме обхванати много начини за включване на японски стил в дома ви, ако Ви се ядат повече вдъхновение.

Не забравяйте, че целта на Дзен елементи на дизайна е да се добави усещане за спокойствие на вашите пространства на живот – така че се опитайте да не се подчертае, както решите как да го включи! Има много възможности за постигане на тази успокояваща естетически, независимо дали искате да отидете голям или занижени.