Skip to main content

5 manieren om een ​​Zen Living Room

Merriam-Webster beschrijft Zen als “een staat van rust aandacht waarin iemands daden worden geleid door intuïtie in plaats van door bewuste inspanning.” Vanuit een informele standpunt in het Westen, wij over het algemeen gebruiken om iets dat is kalm, sereen, eenvoudig te beschrijven en rustgevend, vooral als het gaat om het interieur. Zen ruimten zijn meestal ook bepaald door duidelijk Japans design esthetiek, zoals rotstuinen en tatami mat vloeren. Als je houdt van alles Zen, kunt u op zoek naar manieren op te nemen Zen in de centrale ruimte van uw huis. Lees verder om te leren hoe je een Zen woonkamer te krijgen.

Indoor Zen-tuin

Wanneer mensen denken Zen, denken ze meestal van Zen tuinen. Maar ga er niet vanuit dat alleen maar omdat zij het woord tuin in, die het nodig heeft om buiten te zijn. De unieke woonruimte in de foto hierboven zet een Zen-tuin in het huis. Sinds zentuinen meestal bestaan ​​uit zand, steen of grind, ze zijn makkelijk om binnen te zetten, omdat ze niet de instandhouding van natuurlijke plantaardige leven. Uw tuin Zen kan ook voor meer dan show: U kunt ook meditatief hark de Zen-tuin niet uit wat het weer eruit ziet buiten.

Chic Boeddhabeelden

Zen zelf is gebaseerd op een soort van het boeddhisme uit Japan. Vanwege dit, een van de makkelijkste manieren om een ​​Zen woonkamer te krijgen is een chique voorstelling van de Boeddha te vinden. dit element toe te voegen aan een kamer kunt u een Zen centraal punt te creëren.

Hoe Zen je van er is helemaal aan jou. Het is een leuke manier om een ​​element van Zen toe te voegen, zelfs als je niet op zoek drastische met uw ontwerp plannen om te gaan. Ook het kiezen van een chique kunstzinnige figuur als op de foto hierboven kunt u de ruimte meer modern te houden, als dat de stijl je gaat voor.

Combineer Zen met andere stijlen

De bovenstaande tips suggereren manieren om Zen te nemen in modern stylings, maar Zen ook een aanvulling op rustieke ruimtes, het creëren van een rustieke chic vibe. Neem de foto hierboven: Iets eenvoudigs als het licht aardetinten geeft de ruimte een losse, natuurlijke Zen gevoel.

Zen wordt meestal geassocieerd met natuurlijke elementen, zodat de stijl paren goed met rustieke elementen zoals balken, geweven houten vloeren en gebeeldhouwde kunst. Indien mogelijk, combineren de stijl met een open uitzicht op de natuur. Dat zorgt voor een nog meer rustieke, natuurlijke en rustgevende Zen vibe.

Open voor buitenruimten Zen

Natuurlijk, niet al uw Zen functies moeten worden in de woonkamer zelf. Gewoon het openen van uw kamer in een Zen rotstuin of het hebben van een raam uitzicht op één kan dat gevoel van Zen te creëren. Het is een makkelijke manier om visuele stijl bij de Zen woonkamer toe te voegen zonder het installeren van een volwaardige Zen-tuin in uw huis.

Dit is ook een goed idee voor minimalistische of overgangsmaatregelen ruimtes. De rustgevende karakter van een grind op basis van Zen tuin paren goed met een minimalistische stijl en de Zen-tuin zelf is een traditionele element dat de rente toevoegt aan een tijdelijke ruimte.

Integreer Aziatische design elementen voor een Zen woonkamer

Sinds Zen heeft haar wortels in Japan, kunt u overwegen het gebruik van traditionele Japanse architecturale elementen in uw woonkamer. De foto hierboven is eigenlijk een ontwerp van een huis in Kyoto. Maar de traditionele tatami vloer en papier deuren zijn grote bronnen van inspiratie voor uw eigen woonkamer design project.

Als het plegen van deze stijl maakt je nerveus, kan je één of twee elementen te stellen te kiezen. Installeer document schuifdeur. Of plaats een tatami mat in het midden van de woonkamer. Ook interessant andere Japanse elementen zoals koi vis of een korte poten tafel, ook wel een chabudai. We hebben veel manieren om Japanse stijl op te nemen in uw huis als u meer inspiratie betrap bent gedekt.

Vergeet niet, het doel van de Zen design elementen is om een ​​gevoel van rust aan uw woonruimtes te voegen – dus probeer niet te benadrukken als je beslissen hoe op te nemen! Er zijn vele mogelijkheden voor het bereiken van dat rustgevende esthetische, of u wilt groot of ingetogen om te gaan.

You may also like