Skip to main content

12 Perfekt studio lägenhet layouter för att inspirera

Bara för att din studio är mindre än 600 kvadratfot, betyder inte att det måste kännas som en liten studentrummet. I själva verket finns det en mängd kreativa sätt att utnyttja det utrymme du har något att göra det känns mer öppen och riklig. Naturligtvis kan du inte magiskt utöka din lägenhet fotavtryck (om du slår din grannes väggar). Men med lite utrymme planering och rätt inredning, kan du maximera varje kvadrattum av din plats för att skapa vuxen hem du förtjänar-no ombyggnad krävs!

Lägenheten layouter nedan visar hur enkelt det är att arbeta med vad du har och framgångsrikt dekorera ett litet utrymme. Möjligheterna är obegränsade, även med en brist på ytor.

Gör Binge Titta Better


Gör din lägenhet känner kolossala genom att skapa separata boningshus. Men hur mycket kvadratmeter bör du tilldelar varje avsnitt?

Tänk på vad skulle göra dig lyckligare hemma.

Vill du bjuda in vänner över för Netflix? Den person som bor i detta NYC studio skapade ett stort vardagsrum värd en berusnings titta parti genom att offra några sovrum och matplats.

Om du inte är tillåtet att måla dina väggar, här är en annan idé att stjäla från den här lägenheten – Löstagbar, skal och stick tapeter. Det är lätt att installera, och det kommer att klä upp tråkiga väggar utan att äventyra deposition.

Förvandla din Studio i en Boutique Hotel


Om du är alltid på språng och hem är bara en plats där du dusch och sömn, varför inte styla din lägenhet som ett boutiquehotell rum?

Till exempel är det 300 kvadratfot hem fylld med funktioner som finns på trendiga logi, alla placerade steg från sängen, inklusive en chic pentry, några bitar av retro möbler och naturligtvis en curator minibar (det är på fönsterbrädan.)

Men stjärnan i den här lägenheten, som du hittar i alla eleganta hotellrum är bekväm säng dekorerad i fina lakan.

Dekorera Som en galen man


När det gäller litet utrymme dekorera, inget slår den magiska rum expanderande krafter låg profil, midcentury möbler.

Jämfört med många samtida stilar, midcentury design sitta mycket närmare golvet, vilket gör tak och fönster visas längre. Så är fallet i denna soliga 270 kvadratfot studio i Montmartre, Paris.

höga ambitioner


Om du har högt i tak, kan du magiskt piska upp mer beboelig kvadratmeter med en loftsäng.

Det är en vinnande idé som förvandlas detta 193 kvadratfot studio i Stockholm i ett sovrum duplex -se det mysiga vardagsrummet.

Men den andra nivån är inte den enda anledningen denna skandinaviska charmör verkar mycket större än dess faktiska storlek. Väggar och inredning är både galleri vitt. Tillsammans oskärpa där taket börjar skapa en öppen och luftig effekt. Rumsuppvärmning accenter i metall och läder hålla den ljusa, vita inredningen från att känna antiseptisk.

Om du är besatt av lagring, är en annan spännande funktion trappan med inbyggda lådor. Men om du stjäl denna idé, vänligen lägga räcken för säkerheten.

Sofa Double Duty


Denna järnväg lägenhet i Göteborg, Sverige, är mindre än 190 kvadratfot. Här är hur smart placerade inredning förvandlade mycket liten bostad i en liten bekväm bostad.

Den första Arbetsplanen skapa en multifunktionell område för både sova och umgänge. En vackert utformade säng som fungerar som en soffa huggen ur den perfekta platsen. En långbent skrivbord och också två små tabeller som inte förringa rummets öppenhet lägga funktion.

Den perfekta pricken i denna lilla boet är mysiga marockanska matta.

Presto, Change-o layout


När det gäller att optimera itty-Bitty studios är Graham Hill en guide till att göra dem att känna sig två gånger sin storlek. Hans företag, LifeEdited arbetar med arkitekter och utvecklare i skapandet av ultra beboelig mikro lägenheter.

Hill nuvarande projekt är en 350 kvadratfot studio som han delar med sin partner och deras två hundar. Att hålla layouten vätskan är nyckeln till att göra deras hem multifunktionella.

Dubbel plikt möbler gör det möjligt. Mångsidig bitar som en modulär soffa och expanderande soffbord kan snabbt förändra Hill vardagsrum i en matsal. Se förvaringsväggen mittemot TV? Det döljer en Murphy säng.

Arbetet alla vinklar


Denna lilla boet gör mest av alla vinklar och vrår för att skapa tre separata boningshus.

En liten fördjupning i hörnet skapar den perfekta platsen för en säng och extra förvaring.

Framför köket entré, ett plåster på väggyta blir en mysig frukost skrymsle.

Across från matbordet är en soffa som fastställer vardagsrummet. En matta framför förhöjer känslan av separation mellan alla tre områdena.

Ompröva fotänden


Placering möbler nära foten av sängen är ett annat bra sätt att skapa en liten separation mellan vardagsrum och sovrum. Du kan använda en soffa eller skrivbord eller både som visas i denna ljusa och färgrika mikro loft i centrala Los Angeles.

Har din studio har en hall bottenvåningen? Håll din huvudsakliga vardagsrummet röran gratis genom att hålla lagring och visning möbler i farstun.

Design mål värt investeringen


Om du äger din lägenhet, överväga att investera i smarta inbyggda ins och flexibel möbler. Funktioner som dessa kommer inte bara att göra ditt utrymme att känna enorm men kan också höja värdet på ditt hem när det är dags att sälja.

Här är några design mål att inspirera. Denna studio i NYC första mikro lägenhet byggnad ritad av nArchitects funktioner omvandla möbler och integrerad förvaring som maximerar kvadratmeter.

Den inbyggda skåp väggen bakom soffan döljer en Murphy säng. Enheten under TV ger extra utrymme för att hålla saker utom synhåll. Innovativa lösningar som den dubbel plikt soffbord och expanderande kök konsol skapa mer utrymme för middagar eller arbeta.

Låga tak? Inga problem!


Dela upp utrymme för olika användningsområden i en lådformad studio med lågt i tak verkar bara utmanande.

Tricket är att använda rätt möbler. San Francisco mikro loft är dekorerad med en blandning av låg profil och långbent fynd. Inredningen tar inte upp mycket vertikalt utrymme, så taket verkar högre.

Denna enkla att kopiera layout placerar en fullstor säng nära en låg profil soffa för att skapa ytterligare sittplatser. En rumsavdelare i toppen av bädden är den högsta föremålet i lägenheten. Det skär ut en matsal vrå dekorerad med industriell inspirerade möbler.

Gardiner? Ja tack!


Trött på att titta på köket i sängen? Du kan göra ditt sovrum känna sig mer privat med en partition.

Det finns en mängd olika saker som kommer att få jobbet gjort, från vikskärmar till inbyggda skjutdörrar. Men vi föredrar enkelheten i denna rumsavdelare gardin fläckig i en lägenhet på White Stone Studios i Phoenix.

Denna 450 kvadratfot bostad har också en 200 kvadratfot varvet.

Hej ett sovrum

Sätta cookie cutter studio i en chic enrummaren är fullt möjligt med några viktiga bitar. Tre standout objekt förvandlas detta tidigare crash pad i ett smyckeskrin hem.

För det första är IKEA KALLAX bokhylla (det kostar bara $ 200!) Som huggen ur sovrummet. Om du letar efter en lösning som inte kommer att blockera solljus, är denna enhet perfekt litet utrymme partition. Det ger också praktisk förvaring, som nästan varje lägenhet behöver.

Därefter förankrar en härlig, stor ikat matta i vardagsrummet. Eftersom väggarna är kala, gör färgstarka golvbeläggningen en stor elegant uttalande.

Vad är bit de motstånd ? Den Lucite lagring bröstet. Eftersom objektet är kristallklar, verkar det inte att ta upp golvyta.

You may also like