Skip to main content

Lägenhet Decorating Ideas från Scratch och en budget

Att flytta in i din allra första lägenheten är stor. Så är att göra-lista, särskilt om du dekorerar från början – och en budget. Innan du gör något, se till att du ändra din adress med USPS . När du har gjort det, är du redo att tänka på att dekorera din nya lägenhet. Dessa lägenhet dekorera idéer kommer med en grundläggande inköpslista för att komma igång. Listan fokuserar på elementen i varje rum som skapar den största bang för din budget.

När du flyttar in i en ny lägenhet, är din första uppgift att välja två utrymmen som du vill prioritera först. I vardagsrummet och sovrummet är sannolikt de två viktigaste utrymmen i din plats. De kan också vara de två rummen som kräver mest investeringen. Oavsett vilka rum som du vill ta itu med först, visualisera hur du kommer att använda rummet för att lämna den. Fokus på kvalitet framför kvantitet. För att komma igång, ta en titt på dessa lägenhet inredningsidéer och se som ger dig mest inspiration.

General lägenhet inredningsidéer

Lägenhet Decorating Ideas från Scratch och en budget

Det finns ett par faktorer som du bör överväga att lägga till varje rum i lägenheten. De är prisvärda, och de gör en stor skillnad i utseendet på rummet.

General inköpslista för din nya lägenhet:

 • Fönster behandlingar för varje rum
 • Två belysningsarmaturer per rum

fönster behandlingar

Ingenting gör ett rum ser oavslutade snabbare än bara fönster. För att inte nämna, kommer du att saknas i avskildhet. Oavsett om du går med persienner eller enkla gardiner och en gardinstång, se till att lägga fönster behandlingar för varje rum i ditt nya lägenhet. Vet inte vilken typ att köpa? Välj en enkel neutral nyans. Du kan alltid lägga till en andra gardin panel i ett geometriskt tryck eller fet färg.

belysning

Byta ut tråkiga, grundläggande armaturer kan göra en enorm skillnad i hur rummet ser ut och fungerar. Vissa armatur idéer inkluderar:

 • hängande lampor
 • En mer elegant, byte overhead armatur
 • Wall lampetter
 • bordslampor
 • En golvlampa
 • Batteridriven LED under-skåp belysning

Som en tumregel, försök att ha två olika ljuskällor i varje rum. Till exempel lägga till en golvlampa och en overhead armatur i vardagsrummet, en bordslampa och ett hänge i sovrummet och en overhead armatur och under-skåp belysning i ditt kök.

Köp alla armaturer på en gång för att skapa en känsla av flöde i lägenheten. Om du är händig, kan du installera dem själv. Eller om du föredrar att inte arbeta med el, ring en elektriker eller dra nytta av Amazons nya hem servicelinje.

Lägenhet dekorera idéer för din nya farstun

Har du en utsedd farstun? Utnyttja utrymmet genom att lägga till någon funktion på den.

Farstun inköpslista:

 • En smal bord, skåp eller bänk
 • En spegel
 • vägg krokar

Smal bord, skåp eller bänk

Detta kommer att vara din farstun brännpunkt och catch-all för nycklar, handväskor och post. En smal objekt kommer att hålla området från att känna slutna in. Leta efter en pjäs som har ytterligare lagring som lådor, hyllor eller skåp. Om du behöver en plats att sitta och ta bort eller sätta på dina skor, överväga att lägga en bänk som kan fungera som en post bord och dressing bänk. Välj en med lagring eller en med höga ben där man kan stoppa in korgar för skor och andra föremål.

Spegel

Häng en spegel över ditt bord eller bänk. En spegel lägger vertikal höjd med inställningen och låter dig att ge dig själv en check när du kommer och går. Speglar gör också ett bra jobb att expandera små utrymmen.

vägg krokar

Lägg till en serie väggkrokar eller en vägg rack i farstun för att organisera jackor och ryggsäckar. Om du har massor av mindre objekt som paraplyer och hattar, hänga en duk väska på en av hakarna för att hålla dem.

Lägenhet inredningsidéer för vardagsrummet

Hur kommer du att använda vardagsrummet? Det är troligt att du behöver en kvalitet soffa och någonstans att sparka upp fötterna. Kommer det att finnas en TV i vardagsrummet? Var kommer dina enheter att gå?

Vardagsrum inköpslista:

 • Soffa
 • Soffbord eller ottoman
 • vägg målning
 • TV skåp / bokhylla

Soffa

Soffan är stjärnan i vardagsrummet, så investera försiktigt. Det är klokt att välja den största du kan passa i utrymmet. Oroa dig inte om du arbetar med ett litet vardagsrum, det finns gott om små lägenhet soffor som är lika snygg och bekväm som större. Om din budget är begränsad, gå secondhand shopping för din soffa. Äldre eller vintage soffor är välgjorda, och du kan alltid kasta en överdrag på en för att fräscha upp den.

Kaffe bord

Nästa bit att överväga bör tjäna dubbel plikt: soffbordet. Känn dig inte begränsas av ordet ”bord”, antingen; en ottoman är ett bra substitut. Om utrymmet tillåter, välja en smal, rektangulär ottoman som fungerar som en bänk eller bord. Du kan lägga till en bricka på toppen för att ställa drycker på. Dessutom har många osman komma med inre lagring för filtar och tidskrifter.

vägg målning

Du har förmodligen en stor vit vägg bakom soffan utrymme för att ta itu med. Om du hyr kan måla eller tapetsera inte vara möjligt. Men strategiskt placera en samling av föremål eller inramade foton, galleri-stil, kan vara allt du behöver. Alternativt kan hänga en matta eller väv på väggen för att lägga till lite färg och textur till ditt vardagsrum.

TV skåp

En media eller TV-skåp är en stor möbeln ska ingå i din ursprungliga vardagsrummet dekorera planen, även om du väggfäste TV: n. Det tillför lagring till plats för mer än bara din media ditt vardagsrum. Välj en smal stil med massor av hyllor, dörrar och lådor för optimal användning av utrymme.

Lägenhet dekorera idéer för kök / matrum

Du kan ha en utsedd matplats, eller kanske bara en liten frukostplats eller ett kök med en ö och barstolar. Hur som helst, det finns några väsentliga för att göra det mesta av din matsal och kök.

Kök / matsal inköpslista:

 • Ett bord och stolar
 • löpare

Bord och stolar

Välj en mångsidig bord som kan tjäna många syften – du kommer att använda den ofta. Betala på bordet och leta efter begagnade stolar om du inte har råd båda. Om ditt kök kommer att fungera som din matplats,, då överväga att lägga ett av dessa köksö idéer med avföring eller en lång bar tabell i stället för ett matbord. En högre bord installationen kan fungera som din middag och frukostbordet, mat prep och lagring plats och mini kontorslokaler.

löpare

En löpare är en lång remsa av tyg som ger en pop av färg eller stil till ditt bord. Till skillnad från en bordsduk, som täcker hela ytan, lägger till en löpare en rand ner i tabellen för en mer modern känsla. Enkelt inklusive en löpare kan lägga till en känsla av design till ditt bord och gör din tabell mer intressant.

Lägenhet dekorera idéer för sovrummet

Ditt sovrum bör din fristad. Fokusera på att hålla utrymmet stilren, inbjudande och vilsam. Fall inte i fällan att köpa en hel sovrum set; det är bättre att ha en sublim säng och en eller två Säng än en överbelastad, sex delar sovrum set.

Ny lägenhet inköpslista för sovrummet:

 • Madrass
 • Huvudgavel gavel~~POS=HEADCOMP
 • Nattduksbordet (eller två)
 • Closet organisation objekt

Madrass

Investera i de bästa och mest bekväma madrass som du har råd. När allt kommer du att spendera mer tid på din madrass än någon annanstans i din nya lägenhet. Spara din kreativa budgetering för resten av rummet.

Huvudgavel gavel~~POS=HEADCOMP

En sänggavel är cool, modern och perfekt för små sovrum. Även om du inte har utrymme eller budget för en sängram, aldrig hoppa över sänggavel; det fullbordar utseendet på ditt sovrum som inget annat. Om kontanter är tight, kolla in dessa headboard idéer.

Bord

Beroende på storleken på ditt nya sovrum, kan du välja en liten sidobord eller en traditionell nattduksbordet. Inte känna att du måste få ett matchande par, antingen; blanda och matcha nightstands är en rolig design val.

closet organisation

Om du inte använder din garderob effektivt, kläder, skor och diverse poster kommer oundvikligen att hamna i ditt sovrum utrymme. Några garderob organisation objekt att tänka på är:

 • Hängande sko arrangör (bra för mer än bara skor)
 • Lådor eller lådor
 • Dörrmonterade organisatörer
 • hyllor
 • krokar

För fler idéer om hur man ska organisera din garderob, speciellt om det är en liten, kolla in dessa små garderoben och ingen garderob idéer.

Börja med dessa väsentligheter och leva med dem ett tag. När du lär känna din nya lägenhet, kommer du att komma med idéer om vad du kan behöva. Fortsätt att lagret ditt utrymme med fler objekt som din budget tillåter. Vilka rum kommer du dekorera först i din nya lägenhet?

You may also like