Skip to main content

Förvandla din källare med dessa kreativa idéer

Källare genomgår en renässans just nu. ”Traditionellt källare fylldes med ett snitt, en storbilds-tv, ett biljardbord och ett litet kylskåp för små förfriskningar”, enligt Patrick Garrett, fastighetsmäklare på H & H Realty i Trussville, AL.

Men han säger källaren nu övergår från människa grotta till vardagsrummet. ”Många nutida husägare nu går för ‘wow’ faktor”, Garrett förklarar. Från biografer till kontor och till och med kök, är husägare använder sina källare för mycket mer än lagring.

Här är några fantasifulla sätt att du kan förvandla din källare.

Hemmabio

Du kan ta Hollywood hem med en källare hemmabio. ”Från mass i hemmet familj spelrum till fullt utvecklad hemmabiosystem, kan du förvänta dig att se dimensionerade vilstol biosittning, högupplösta LCD-projektorer som producerar högkvalitativa bilder teater monteras på tak och bilder hela bredden och höjden på väggarna .”Garrett säger. Du kan även lägga till en popcorn maskin för att slutföra biograf tema.

Multipurpose spelrum

”Villaägare skapar också kombi roliga områden och använda ett brett spektrum av belysning alternativ att lysa eller mjuka atmosfären” Garrett säger. ”Enligt min mening, källare är fortfarande en mycket eftersökta ut hem bekvämligheter, även om bara för lyxen att underhållande gäster och vänner.” Det här källaren spelrum erbjuder flera områden för gäster att umgås och koppla av.

Hemmakontor

Det tar inte mycket för att skapa ett hemmakontor i källaren. Ett bord och en stol eller två är allt du behöver för att skapa en trevlig, lugn plats att arbeta utan distraktioner.

källare bar

En källare bar tillför en annan nivå av underhållande. För komplexa källar nykonstruktioner, är det särskilt viktigt att planera i förväg. ”Om du planerar en källare remodel, skapa din budget i förväg,” råder JB Sassano, vd för Mr Handyman. Oavsett om du gör arbetet själv eller hyra en professionell, säger han att det är viktigt att se till att något arbete möter lokala förordningar.

Basement svit

När du förvandla din källare med ett separat sovrum och badrum som är inbjudande, underrättas – gäster kanske inte vill lämna. ”Om du lägger till ett badrum, måste du anlita en licensierad rörmokare”, säger Sassano. ”Om du bara förstärka ett befintligt badrum, kan lite färg, en mer modern fåfänga, nya armaturer, handdukar och tillbehör gör en enorm inverkan”, säger han.

källare kök

Garrett säger en annan trend han ser bland husägare är kök i källaren. Om din källare är kallt, kan luft sipprar in, enligt Sassano. ”Hold en våt hand framför en ljusomkopplare platta eller utloppet; om du känner luft, har du en läcka ”, säger han. ”Installera packningar skum bakom alla strömbrytare och utloppen kan stoppa dessa energiläckage.” Andra sätt att öka din energieffektivitet i källaren inkluderar användning av låg-VOC caulk och skumremsor runt fönster och dörrkarmar som läcker luft, råder Sassano. ”Lägg också till dörr svep och dörr sko packningar runt tröskeln och ytterdörrar”, säger han.

Craft och tvättstuga

Denna tvättstuga har en central plats för allt tvätt relaterad. Den stora smutsiga kläder korg hjälper till att hålla rummet snyggt. Hyllor håller alla tvätt leveranser och strykbräda är från golvet och ur vägen. Den rymliga tabell ger gott om utrymme för att vika tvätt, och skåp ger extra lagringsutrymme.

Kid vänliga källare

Det bästa sättet att hålla ditt hus snyggt och rent är att ge barnen sitt eget utrymme. Detta rum är ljust och luftigt, med massor av naturliga element. ”Det är viktigt att fastställa omfattningen av din källare remodel, eftersom bärande väggar spelar en viktig roll i ditt hem struktur” Sassano säger. Detta kan vara en faktor i hur man bäst använder det utrymme när du planerar att förvandla din källare.

Hem gym

Du kommer aldrig att ha en ursäkt för att inte utöva när gym är nere i källaren (särskilt om dess utrustad med en bubbelpool!). Hållbara golv är viktigt när man sätter ett gym i källaren.

You may also like