Skip to main content

Källaren Dekorera idéer för att skapa en multifunktionell Living Space

Källaren Dekorera idéer för att skapa en multifunktionell Living Space

Oavsett om din källare är ett litet rum eller tar upp en hel våning i ditt hem, det finns gott om alternativ när det gäller att använda utrymmet på ett effektivt sätt. Maximera effektiviteten också innebär att få ut det mesta av rummet, vilket kan innebära att skapa funktionell förvaring för sällan använda dekorationer eller lägga till en användbar vardagsrummet. Dessa källare inredningsidéer erbjuder sätt för att expandera hur du och din familj bor och använda utrymmet.

Först, tänk på vad du behöver från rummet. Vill du sätta upp out-of-town besökare i en bekväm gästrum, luta sig tillbaka med vänner, eller skapa den ultimata barnen spela rum? Oavsett dina önskemål och behov, det finns många inredningsidéer som hjälper dig att få det att hända.

I källaren kan dock ofta vara en mer utmanande utrymme att renovera eftersom det är ofta en oavslutad rum. Oavsett hur mörk och olycksbådande ditt utrymme kan vara, vi har en handfull källare inredningsidéer som hjälper dig att skapa ett rum som du ser fram emot att tillbringa tid i.

Bestäm vad Layout fungerar bäst

När du har räknat ut din budget och hur du tänker använda utrymmet, bestämma en planritning som hjälper dig att köra den. Om du vill skapa ett rum, så har du förmodligen också vill lägga till ett badrum och kommer att behöva planera därefter. Om utrymmet är stort, kan du dela upp den i flera rum som tjänar olika behov, vilka de än må vara. Om det är liten, kan du fortfarande använda den för flera funktioner med ordentlig planering.

användning Neutrals

Starka och starka färger fånga genom att lägga till drama, men de gör också ett utrymme utseende mindre. Att använda dem i källaren kan göra taken verkar lägre och väggarna känna att de närmar sig. I stället förlitar sig på ljusa neutrala färger som grått, grått och vitt som gör utrymmet känns mer expansiv. Använd liknande färger för större möbler såsom hyllor, soffor och bord. Lägg till färg och karaktär i dina tillbehör och beläggningar, såsom kuddar, gardiner, mattor och vaser.

Välj Open Concept

Om din källare är på mindre sida, hålla området öppet genom att undvika att lägga väggar. Definiera olika utrymmen eller zoner med hjälp av färg och inredning så att din källare kan tjäna flera syften väl. Till exempel kan en hälften av din källare bli vuxen relaxavdelning om förankrad med en bekväm sectional, ett stort område matta och belysning med dimmer. Den andra hälften kan vara ett hantverk område med en stor och robust bord, förvaringshyllor och ljusare arbetsbelysning.

Se ljuset

Basement fönster är ofta mindre än på andra ställen i huset eftersom utrymmet är helt eller delvis under jord. Belysning kommer inte bara att göra rummet känns större, men det starka ljuset kommer att kompensera för bristen på fönstren. Infälld belysning sparar utrymme om du inte kan ha tak utrymme (eller budget) för att rymma den. Använd i stället vägg lampetter, bordslampor och golvlampor. Att reflektera ljus, hänga speglar strategiskt i rummet.

Skapa Storage Solutions

Även källaren kan också ha ett högre syfte, ofta slutar upp som tjänar som en allmän lagringsutrymme. Införliva hyllor och skåp och se till lagringsenheter går från golv till tak för att säkerställa att du får ut det mesta av ditt utrymme. Köpa möbler som gör dubbel plikt, såsom ottomaner med en dold fack eller sidobord med lådor. Ägna ena änden av källaren till allmän lagring genom att dölja detta område med en vägg golv till tak som täcker i samma färg som den omgivande väggar.

You may also like