Skip to main content

Tvättstuga Design idéer för att organisera små utrymmen

Tvättstuga Design idéer för att organisera små utrymmen

Tvättstugor är hotspots för hushålls förbättring i dessa dagar. Oavsett om din tvättstuga i källaren, garage, kök, eller garderoben – eller om du har tur nog att ha en dedikerad tvättstuga – dessa 10 tvättstuga idéer kommer att bidra till att skapa ett utrymme som är organiserad, aktuell och är så vacker att du ser fram emot att göra tvätt.

Var är det bästa stället att lägga till en tvättstuga? Betrakta bekvämlighet först. Ställ in din tvätt nära där smutstvätt samlar in, eller nära sovrum där ren tvätt går. Andra favorit tvättstuga platser inkluderar nära bakdörren, i lera rum, kök, badrum, garderob eller omklädningsrum.

Tänk på att oavsiktlig översvämning skulle kunna hända i din tvätt område. Vattentätt golv under tvättmaskinen är viktigt, speciellt om tvätten rum ligger på andra våningen. Bra sätt att vattentäta ditt golv inkluderar lägga plastfolie över undergolvet, bygga ut ett grunt pan för tvättmaskiner att sitta på, eller med hjälp av kakel eller vattentät vinyl under ditt tvättmaskin och torktumlare.

En annan sak att tänka på när man väljer en tvättstuga plats är buller från maskinens vibrationer. Tvättmaskiner som är belägna på andra våningen bör förses med vibrationsdynor som dämpar bullret som uppstår när maskinen är i rörelse.

Även några av våra inspirerande bilder i galleriet är stora rum, dessa idéer fungerar bra för små tvättstugor eller tvätt arbetsytor i en garderob. Med lite kreativitet och planering, är en användbar, effektiv tvättstuga möjligt.

Här är en lista av 10 enkla tvättstuga idéer som organiserar, mervärde och uppgradera ditt utrymme.

1. Vibrant Tvättstugan Paint Color

Gör tvättstugan arbetsyta ljusa och glada med ett nytt lager färg. Paint är ett enkelt DIY sätt att uppgradera din tvättstuga på en budget. Välj ett färgtema som är ljus och lyfter humöret. Populära FÄRGER att liva upp din tvätt området är levande citrustoner som lime grön, gul eller orange. En skarp, ljus, vit är en annan ren alternativ som gör rummet och ditt humör känner sig fräsch. Sluta inte med väggarna, också överväga att måla dina tvättstuga skåp!

2. extra tvätt Counter Space

Mot rymden är nyckeln i tvättstugan för att sortera och vika tvätten lätt arbete. Skapa en anpassad tvättstuga designen genom att lägga till en räknare över din sida vid sida tvättmaskin och torktumlare.

Om du har kvadratmeter lägger en ö till tvättstugan för att öka mot rymden.

3. inbyggda skåp

För att skapa en high-end, anpassade tvättstuga, installera köksskåp runt tvättmaskin och torktumlare. Bo på budgeten genom att köpa billiga skåp och uppgradera dem med kontrasterande, ljusa vägg färger eller tapeter. Ta builder-grade hårdvara och ersätta den med anpassade låda drar. En mångsidig och modern låda pull kommer uplevel din stil och kan fungera som en handduk eller hängare rack.

Om din budget är stram, besöka en restaurang leverans butik brukade avdelning. Rostfritt arbetsbord och hyllor är en solid modern tvättstuga idé och lätt att installera alternativ till inbyggda skåp.

4. Creative Tvättmaskin och torktumlare Montering

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att hålla din tvättmaskin och torktumlare sida vid sida, stapla dem vertikalt. Detta är ett bra sätt att arbeta med mindre utrymmen och samtidigt ha en funktionell tvättstuga.

Ett annat kreativt sätt att montera din tvättmaskin och torktumlare är att lyfta dem från golvet. Att höja din tvättmaskin och torktumlare gör det lättare på baksidan genom att eliminera behovet av att böja sig för att lasta och lossa tvättmaskin och torktumlare. Skapa ett förråd i utrymmet under tvättmaskin och torktumlare. Detta lämnar också utrymme för att skapa ett förråd i utrymmet under tvättmaskin och torktumlare. Vissa tvättmaskin och torktumlare tillverkare erbjuder den upphöjda lagringsenheten i matchande apparaten finish.

5. extra tvätt Förvaring Idéer

Vägg bås, flytande hyllor, korgar och kläder barer är alla bra alternativ för lagring av en tvättstuga.

Var noga med att lägga till en smutstvätt sorteringssystem för att spara tid när du gör tvätt. En bra tumregel är att ha minst tre smutstvätt behållare för vita eller ljusa kläder och mörka kläder. Glöm inte – be alla i hushållet att sortera sin egen smutstvätt i rätt bin sparar tid.

6. Uppgraderings Lighting

Tvättstugor ligger ofta i mörka eller fönsterlösa utrymmen, så bra belysning är viktigt. Lägg under skåp belysning eller en stor, overhead fixtur för att lysa upp och förstora utrymmet. Bra belysning hjälper dig också att hitta platser och fläckar på tvättgods, så att du kan förbehandla före tvätt. Ännu bättre, lägga till en kombination av belysning som innehåller konserverade taklampor, hängsmycken och under skåp belysning som bilden ovan.

Vackra belysning är inte bara praktiskt, men de ökar utformningen av en tvättstuga.

7. Tillbehör som döljer Tvätt

En vägg eller skåp monterade rullgardinsstrykbräda är ett bra sätt att dölja röran. De flesta konstruktioner dölja inte bara strykbräda bort, men har tillräckligt med utrymme för att lagra dina järn och tvätt leveranser.

En väggmonterad torkställning är ett annat smart alternativ för lufttorkning fintvätt såsom underkläder eller tröjor.

8. Intressanta Mönstrade Väggar

Förutom färg, ge tvättstugan ett modernt utseende genom att lägga till visuella intresse för väggar med mönster och struktur. Två bra sätt att uppnå detta är:

  • Tapet. Välj en djärv, modern mönster i en fuktbeständig, vinyl papper som är lätt att torka
  • Backsplash. Lägg till en high-end kakel design till din tvättstuga. Medan vissa av de vackraste kakel kakel alternativ kan vara dyrt, gör en mindre tvättstuga kräver inte mycket kakel alls

9. Multi-Purpose Tvättstugan Funktionalitet

Om du har begränsat utrymme, gör din lilla tvättstuga en multi-användning utrymme. Flerfunktions tvättstuga idéer omfattar:

  • Craft room
  • Ler rum
  • Sportutrustning förråd
  • Hem rengöringsmateriel förråd

10. Konverterad Closet Tvätt Space

En av de mest smarta tvättstuga idéer är att omvandla en hall, kontor hemma eller gästrum garderoben i en tvättstuga.

Var noga med att sätta upp massor av hyllor och se upp för dörrspel, så att du kan stänga dörrarna när tvättstugan inte används.

Många av våra tvättstuga idéer är enkla DIY projekt som du kan göra i en helg. Ta en ny titt på din tvätt område och se hur du kan uppgradera din att organisera det bättre och höja värdet på ditt hem. Vilka är dina favorit idéer att prova?

You may also like