Skip to main content

Hoe gebruik je donkere gordijnen tot een dramatische, gezellig interieur Shape

Er zijn een aantal stijlen, kleuren en decoreren overlast dat huiseigenaren over de hele wereld hebben de neiging om uit de buurt van te sturen, omdat ze een vleugje te riskant om te proberen te overwegen. Sommigen zijn bang om te gaan met gedurfde en briljante kleuren zoals oranje of fuchsia, terwijl anderen hebben de neiging om zwart uit de buurt van hun kleurenschema bijna fanatiek te houden. Het gebruik van donkere draperie is een strategie die veel gevoel is een oefening best overgelaten aan interieurontwerpers en experts. Toch, door religieus weg te blijven van donkere gordijnen , je zou kunnen missen op een geweldige manier om een uitnodigende, comfortabele huis, dat is een absolute showstopper creëren.

Ga donker in stijl in de slaapkamer

Wees niet bang van de donkere gordijnen, als het gebruik van die zware gordijnen in zwart is net als het gebruik van de kleur zelf in de kamer. Donkere gordijnen te brengen samen met hen een scala aan voordelen en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Niet te vergeten, kunt u kiezen voor stijlen, variërend van de klassieke verduisterende gordijnen aan de sensationele vitrages. Vandaag nemen we een kijkje nemen op 25 dergelijke inspiraties , samen met eenvoudige trucs die u zal toestaan om te werken met deze zeldzame schoonheden.

1. Beheersing van de Zwarte Kunsten!

We beginnen met een paar prachtige kamers die donkere gordijnen te gebruiken, maar niet hun toevlucht nemen tot het stereotype zwart. Dat is juist; voor degenen die bang van zwarte, zijn er andere hip en nog veel meer spannende opties zoals tinten grijs en blauw. Natuurlijk, het is de donkere tinten van deze kleuren die de facturering hier passen, en vaak kunnen ze het kleurenschema die u al hebt gaan in de kamer te vullen. Een leefruimte of slaapkamer met licht, kan pastel blauwe muren samen met gordijnen in dark navy blauw echt lijken betoverend. Dus, voordat je vestigen op zwart, of dieper tinten van bruin of grijs, geven meer spannende kleuren een schot.

Deep marine gordijnen voor de overgangsperiode slaapkamer

Tinten blauw zijn perfect voor donkere gordijnen

Denk verder dan zwart voor de donkere gordijnen

Eclectische keuken in Londen vol kleur

2. Vegen grote ruimtes

Het is geen geheim dat donkere gordijnen lijken meer thuis in de ruime, luchtige interieur, waar u ze kunt gebruiken om de ruimte te verankeren zonder daadwerkelijk de instelling overweldigend. Dubbele hoogte woonkamers, luxe slaapkamers en zelfs grand formele eetkamers zijn allemaal perfect voor die klassieke zwarte gordijnen. In een open woonkamer, kan deze gordijnen worden gebruikt om ruimtes af te bakenen door het creëren van een unieke achtergrond, of men kan zelfs gebruik maken van hen om wat privacy te brengen als de grote glazen deuren het aansluiten van de woonkamer naar de achtertuin open te stellen. Als u denkt dat effen gordijnen zijn saai, gooi in sommige geometrische of bloemrijke patronen kruid dingen.

Exquisite woonkamer met een chique decor

Donkerder gordijnen zien er beter in grotere ruimtes

Donkere gordijnen helpen reguleren van de natuurlijke ventilatie met gemak

Voeg wat patroon met levendige gordijnen

3. Moody Zaak

Niet iedereen wil een huis met heldere ambiance gevuld met een vloed van natuurlijk licht en gekleed in bescheiden neutrale tinten. Er zijn mensen onder ons die eigenlijk liever de chique, verfijnde look van een donkere kamer met mooie kleuren, stemmige verlichting en een sprankelende kroonluchter of twee om het af in stijl! Silky, donkere gordijnen zijn absoluut perfect voor deze Hollywood Regency geïnspireerde stijl en kun je het moderne elementen om ervoor te zorgen dat het hip en trendy! Zelfs als dit ‘over the top’ stijl is niet wat je voor ogen hebben, kan donkere gordijnen nog steeds toestaan ​​om dat evenwicht te vinden tussen ontspannen en romantische in de moderne slaapkamer.

Dark gordijnen kijken zo elegant als lichter witter versies wanneer het juiste gebruik

Geraffineerde hedendaagse slaapkamer met donker vitrages

Industriële keuken heeft met donkere elegante schoonheid

Verfijnde traditionele eetkamer met zwarte gordijnen in de achtergrond

4. Lavish, Comfy Ambiance

Spreken van slaapkamers, er is absoluut geen twijfel over bestaan ​​dat donkere gordijnen in combinatie met licht, hebben witte vitrages een enorme hit in de hedendaagse slaapkamer geworden. Dit stijlvolle combinatie lijkt niet alleen esthetisch apt in een kamer wordt gedomineerd door neutrale kleuren, maar werkt ook briljant voor degenen die willen dat de perfecte balans tussen mooie ventilatie en volledige privacy te slaan. Deze twee-gelaagde aanpak van gordijnen kunt u ook gemakkelijk aan te passen aan de veranderende seizoenen, zoals de donkere gordijnen perfecte isolatie zal bieden tijdens de winter en wijken in de achtergrond tijdens de gezellige zomermaanden.

Gebruik vitrage en donkere gordijnen voor zowel privacy en ventilatie

Chic slaapkamer in rode zwart en wit

Combineer lichte vitrage met verduisterende gordijnen in de slaapkamer

Grijze gordijnen zijn een ideale keuze voor de trendy woonkamer

5. Keeping It Licht!

We spraken over het nemen van het donker, somber aanpak eerder, maar toegegeven, het is de knapperige, vrolijke interieur dat is de grotere hit in de wereld van het interieur van vandaag. Donkere gordijnen werken prachtig in deze kamers ook, omdat ze zorgen voor visueel contrast, creëren interessante focal points en een aanvulling op andere knalt van zwart of donkergrijs in de kamer perfect. Hoe meer neutrale een kamer, de meer prachtige donkere gordijnen lijken! Ze kunnen ook vormen een stijlvolle zwart-witte achtergrond die zowel tijdloos en veelzijdig, zodat degenen kleurrijke accenten en moderne kunst aan de muur stukken te schitteren door.

Black en een woonkamer met een vleugje groen

Donkere gordijnen verankeren het licht luchtige woonkamer

Lichte kleurstelling van de woonkamer is een aanvulling op de donkere gordijnen perfect

Orange is inderdaad het nieuwe zwart

6. Sheer Dark Beauty

Als het gaat om pure gordijnen, wit is zeker niet de enige optie. Sheer gordijnen in zwart, donkerblauw, grijs en donker bruin houdt ook de macht om veeg je je voeten in de juiste setting. Tuurlijk, ze zouden niet passen in een huis omarmen het strand stijl of een ontspannen mediterrane sfeer, maar ze maken ook hun opwachting in de industrie, minimaal en een eigentijdse inrichting. Het toestaan ​​in gefilterd natuurlijk licht, zelfs als ze de mode een dramatische achtergrond, worden donker vitrages snel klimmen de trends grafiek in 2018.

Wie heeft nachtkastjes met een bed als deze

Browns stelen de show in deze eclectische woonkamer

Gordijnen opvallende visueel dankzij de plattegrond

Patterned gordijnen in grijs voor de chique moderne woonkamer

You may also like