Skip to main content

Kelder decoreren ideeën om een ​​multifunctionele woonruimte

Kelder decoreren ideeën om een ​​multifunctionele woonruimte

Of uw kelder is een kleine kamer of neemt een hele verdieping van uw huis, zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het gebruik van de ruimte effectief. Maximaliseren efficiëntie betekent ook een optimaal gebruik van de ruimte, wat kan betekenen creëren functionele opslag van zelden gebruikte decoraties of toevoegen van een bruikbare woonkamer. Deze kelder decoreren ideeën bieden mogelijkheden voor het uitbreiden van de manier waarop u en uw gezin wonen en gebruik maken van de ruimte.

In de eerste plaats na te denken over wat je nodig hebt van de kamer. Wilt u out-of-town bezoekers in een comfortabele kamer te zetten, terug te schoppen met vrienden, of maak de ultieme kinderen spelen kamer? Wat uw wensen en behoeften, zijn er vele decoreren ideeën om u te helpen het te laten gebeuren.

De kelder kan echter vaak een meer uitdagende ruimte te verbouwen, want het is vaak een onvoltooide kamer. Ongeacht hoe donker en onheilspellende uw ruimte kan zijn, hebben we een handvol kelder decoreren ideeën die u zullen helpen een kamer die je vooruit zal kijken naar de tijd doorbrengen in te maken kreeg.

Beslis welke lay-out het beste werkt

Als je eenmaal hebt uitgezocht uw budget en hoe u van plan om de ruimte te gebruiken, bepalen een plattegrond die u zullen helpen het uit te voeren. Wilt u een kamer te creëren, dan wilt u waarschijnlijk ook tot een badkamer toe te voegen en zal moeten dienovereenkomstig plannen. Als de ruimte is groot, kunt u deze opdelen in meerdere kamers die verschillende behoeften, wat ze ook mogen zijn dienen. Als het klein is, kunt u nog steeds gebruiken voor meerdere functies met een goede planning.

gebruik Neutrals

Sterk en felle kleuren springen in het oog door het toevoegen van drama, maar ze maken ook een ruimte look en feel kleiner. Het gebruik ervan in uw kelder kan maken van de plafonds lijken lager en de muren het gevoel dat ze dichterbij. In plaats daarvan vertrouwen op lichte, neutrale kleuren zoals grijs, taupe en wit die deel uitmaken van de ruimte voelen zich meer expansief. Gebruik dezelfde kleuren voor grotere meubels zoals planken, banken en tafels. Voeg kleur en karakter in uw accessoires en bekledingen, zoals kussens, gordijnen, tapijten en vazen.

Kies Open Concept

Als uw kelder is aan de kleine kant, houden het gebied geopend door het vermijden van het toevoegen van muren. Definieer verschillende ruimtes of zones door het gebruik van kleur en decor, zodat uw kelder meerdere doeleinden goed kan dienen. Zo kan de ene helft van uw kelder een volwassene relaxruimte worden als verankerd door een comfortabele sectionele, een groot gebied tapijt, en verlichting met dimmers. De andere helft kan een vaartuig met een grote en stevige tafel, opslag planken en helderder taakverlichting zijn.

Zie het licht

Basement ramen zijn vaak kleiner dan elders in het huis, omdat de ruimte is geheel of gedeeltelijk onder de grond. Verlichting zal niet alleen dat de kamer groter, maar het heldere licht zal make-up voor het gebrek aan ramen. Ingebouwde verlichting bespaart ruimte al heb je de ruimte in het plafond (of budget) zich hierop in kan hebben. Gebruik in plaats daarvan Wandkandelaars, tafellampen en vloerlampen. Om licht te reflecteren, hangen spiegels strategisch in de kamer.

Maak Storage Solutions

Hoewel uw kelder kan ook een hoger doel, het eindigt vaak dienen als een algemene opslagruimte. Integreer rekken en kasten en zorg ervoor dat storage units gaan van de vloer tot het plafond om ervoor te zorgen dat je het krijgen van de meeste uit uw ruimte. Koop meubilair dat dubbel-plicht doet, zoals Ottomanen met een verborgen compartiment of bijzettafeltjes met laden. Besteden ene uiteinde van kelder algemene opslag door het verbergen die met een wand vloer tot het plafond afdekken om de kleur van de omringende wanden.

You may also like