Skip to main content

Prachtige moderne design-ideeën uit het midden van de eeuw

Waarom Mid-eeuwse huizen zijn een blijvende favoriet

Wat maakt authentieke, midden van de eeuw moderne woningen zo onweerstaanbaar na al die jaren? Misschien is vanwege hun sterk vereenvoudigd vormen. Denk strakke lijnen of organische rondingen, vaak onderbroken door grote ramen die verenigd binnenruimten met het buitenleven.

De mid-eeuws design beweging, die van start ging in de jaren 1940 en verpakt in de vroege jaren 1960, viert het huwelijk van vorm en functie met een minimum en vaak bescheiden ontworpen residentiële architectuur en interieur. Het was ook de periode dat luidde het tijdperk van thuis genieten, die blijft tot op de dag. Voor de eerste keer, de gemiddelde huiseigenaren begonnen met het aanpassen van hun woonruimtes zowel binnen als buiten, om hun smaak en levensstijl weerspiegelen. Misschien is deze viering van het zelf thuis is de reden waarom midden van de eeuw moderne woningen zijn nog steeds een architectonisch favoriet. Om onze kern te krijgen, zie de volgende voorbeelden.

Charmant Mid-Century Cabin

 Charmant Mid-Century Cabin

De typische midden van de eeuw huis staat bekend om zijn gelijkvloerse en dicht bij de grond ontwerp vaak onderbroken door omvangrijke ramen. Maar A-frame huizen, zoals deze California hut gekenmerkt op Glamping Hub, waren even populair als tweede woningen. Deze woning heeft een open plattegrond, twee verdiepingen met de bovenste wezen loft-stijl, en natuurlijk grote ramen. minimale landschapsarchitectuur de werf is ook geworteld in het midden van de eeuw esthetiek. De buitenruimte voelt aan als een verlengstuk van de woning als gevolg van is met glas overdekte gevel.

Classic Two-Story Mid-Century Modern House

 Classic Two-Story Mid-Century Modern House

Hier is een klassieke mid-eeuwse residentie gebouwd in 1951 en onlangs bijgewerkt door architect, Carib Daniel Martin. buitenkant van het huis draagt ​​een paar van de standaard details van de klassieke stijl. Let op de grote groeperingen van ramen, een lage pitch zadeldak evenwijdig aan de gevel, en een mix van gevelbeplating materialen, baksteen, hout en metaal, waarbij alle add visueel aantrekkelijk patronen en texturen. Het interieur heeft een open woon arrangement bekroond met hoge gewelfde plafonds.

Strak en Modern Remodeled Ranch House

 Strak en Modern Remodeled Ranch House

Professional huis flipper James rechter hersteld deze midden van de eeuw moderne ranch in zijn oude, prachtige glorie. Blauwe en witte verf sloeg de baksteen. De strakke grasmat en kiezel tuin in combinatie met een stijlvolle matte schermen te nemen van het huis beteugelen beroep aan een nieuw chique niveau. Het glazuur op dit spreekwoordelijke cupcake is de extra grote straat nummer-het maken van deze woning een echte verkeer stop.

Uitgestrekte Mid-Century Modern Ranch House

 Uitgestrekte Mid-Century Modern Ranch House

Ingebouwde in 1962, deze midden van de eeuw moderne schoonheid gedeeld door Terrie O’Connor Realtors is een uitgestrekte ranch huis vol met Mad Men beroep. Glazen wanden en lichtbeukvensters beide kenmerken van high-end ranchers, overspoelen het interieur met natuurlijk licht gedurende de dag. Het interieur is voorzien van een open concept, dat als je niet op de hoogte, werd een ding tijdens de modernistische beweging.

Woodland Huis Geïnspireerd door een Mid-Century Ski Chalet

Woodland Huis Geïnspireerd door een Mid-Century Ski Chalet

Terug in de jaren 1950, Scandinavische chic was net zo breed toegankelijk als het nu is. Dit midden van de eeuw cabine gespot op Glamping Hub, doet denken aan een nordic ski chalet. De buitenkant is voorzien van een dramatische hellende dak en plafond hoge ramen. De laatste trouwt een prachtige outdoor bekijken met de belangrijkste indoor woongedeelte. Een dek in ceder uithakt een zeer aangenaam buitenkamer die perfect is voor de zomer dineren of terug te slaan met een warme cider in de herfst.

Mid-Century Ranch House

 Mid-Century Ranch House

The Ranch-stijl huis is een mid-eeuwse klassieker. De kleine gelijkvloerse woning werd al snel een nietje in het zuiden van Californië in de jaren 1940 en vervolgens verspreid oosten. Boeren zoals deze bijvoorbeeld uit Glamping hub opvallend lage profielen vanwege de bijna vlakke daken schuin en dicht bij de grond constructie.

Prachtige Retro Remodel

 Prachtige Retro Remodel

Hier is nog een prachtig retro verbouwen door James Rechter. Het doel van dit project was het origineel, modernistische charme van de woning te behouden tijdens het toevoegen van het merk spanking nieuwe details te corrigeren naar het tijdperk. Let op het slimme gebruik van hout lat panelen. Degenen die direct in de voorkant van het huis, bieden schaduw en privacy, terwijl de lamellen op het dak te verbergen een onaantrekkelijke aircocondensor-ingenieuze toch? Iedereen naar huis zou buitenverlichting te hebben. Hier een bol hanger fleurt de straat nummer ‘s nachts, terwijl het lenen van een beetje Don Draper stijl.

Mid-Century Dome huis gebouwd voor Sustainable Living

 Mid-Century Dome huis gebouwd voor Sustainable Living

Ongetwijfeld, de koepel huis is een van de meest visionaire vormen van midden van de eeuw, residentiële structuren. Architect en uitvinder Buckminster Fuller bedacht deze zeer efficiënte adobes voor duurzaam leven. Hun sferische vorm maakt het grootste deel van hun footprint door meer leefbaar vierkante meters dan de traditionele huizen. Deze gebogen woningen zijn ook energiezuiniger dankzij hun oppervlak tot volumeverhouding.

Deze pitch-perfect voorbeeld van een koepel huis werd gebouwd in 1953. Het is een historisch meesterwerk wel de Zonnebloem. Het werd ontworpen door James Dresser een voormalig leerling van Frank Lloyd Wright. Een van de unieke kenmerken exterieur is het hoogtepunt bereikte, geometrische ramen die in natuurlijk licht terwijl het blokkeren van harde directe straling. Deze video door Moderne Wijze Realty Network aandelen meer over een van een soort huis.

Mid-Century Modern huis met veel Curb Appeal

 Mid-Century Modern huis met veel Curb Appeal

Weg te gaan voordat xeriscaping werd een ding, huiseigenaren wonen in warme klimaten had grind bedekte yards gedurende de jaren ’50, ’60 en ’70. Deze mid-eeuwse huis gerenoveerd door James rechter bevat een nieuwe-modernistische geïnspireerd landschap geschikt voor het gebied droog en vochtig weer.

Mid-Century Modern Butterfly Dak

 Mid-Century Modern Butterfly Dak

Een vlinder dak, dat bootst de vorm van een vleugel van het insect, is een ander gemeenschappelijk kenmerk waargenomen bij sommige mid-eeuwse huizen zoals deze gespot op Palm Spring Homes. De buitenkant functie meestal gepaard met hoge ramen, breidde de hoogte van het plafond naar binnen om dramatisch niveau. Let op de ronde oprijlaan eenmaal een nietje voor grote landgoederen uitgegroeid tot een covetable functie voor het midden van de eeuw suburbanites met omvangrijke werven.

Huis in een Mid-Century Modern subdivisie

 Huis in een Mid-Century Modern subdivisie

Er zijn veel wijken in het hele land vol met klassieke Midcentury huizen, sommige hersteld naar hun oorspronkelijke pracht.

Arapahoe Acres in een stad genaamd Englewood in Colorado is een voorbeeld. De bouw van de klassieke middenklasse verblijfplaatsen bevolken de wijk begon in 1949 en verpakt in 1957.

Het werk van Frank Lloyd Wright diep inspireerde de ontworpen van deze woningen als dit, bijvoorbeeld, gefotografeerd door Butterbean. Het huis heeft een lage gedrongen dak, en een raam overdekte, zowel kenmerken van midden van de eeuw residentiële architectuur. Neem een ​​kijkje op de gevel en het bericht dat de structuur is opgebouwd uit gewapend beton blokken en stalen kozijnen. Beide bouwmaterialen werden beschouwd als zeer modern op het moment.

Standard Mid-Century Bescheiden Huis

 Standard Mid-Century Bescheiden Huis

Elke voorstedelijke wijk die ten minste 75 jaar oud heeft een paar bescheiden mid-eeuwse huizen met traditionele piek daken en garages in bijlage. Extra standaard functies in deze structuren, die doorgaans minder dan 1200 vierkante voet waren, onder meer ramen en een goed aangelegde, maar toch eenvoudige voortuin en oprit.

Mid-Century House met een plat dak

 Mid-Century House met een plat dak

Palm Springs staat bekend om zijn prachtige en luxe mid-eeuwse huizen-sommige met platte daken, zoals getoond. Het is belangrijk op te merken dat huizen met niveau toppers alleen geschikt zijn voor warme klimaten. Dat komt omdat platte daken niet drainage aan te moedigen en hebben goot systemen ingewikkeld. Beide kunnen een probleem zijn als het gaat om vier seizoenen gebieden die te maken hebben met dode bladeren en sneeuw.

You may also like