Skip to main content

Storslagna idéer för modern design av moderna århundrade

Varför Mid-Century Homes är en Enduring Favorit

Vad gör autentisk, mitten av århundradet moderna hem så oemotståndliga efter alla dessa år? Kanske är det på grund av deras radikalt förenklade former. Tänk slanka linjer eller organiska kurvor, ofta avbryts av stora fönster som enhetliga invändiga utrymmen med naturen.

I mitten-talets design rörelse, som startade på 1940-talet och insvept i början av 1960-talet firar äktenskapet av form och funktion med minimal och ofta blygsamt utformade bostäder arkitektur och heminredning. Det var också den period som inleddes i en tid präglad av hem njutning, som varar till denna dag. För första gången genomsnittliga husägare började anpassa sina livsrum både insidan och utsidan, för att spegla deras smak och livsstil. Kanske detta firande själv hemma är därför mitten av århundradet moderna hem är fortfarande en arkitektonisk favorit. För att få vår kontentan, se följande exempel.

Charmig Mid-Century Cabin

 Charmig Mid-Century Cabin

Den typiska mid-talshus är känd för sin enda våning och nära marken designen ofta avbryts av betydande fönster. Men A-frame hem, som den här USA kabin med på Glamping Hub, var lika populär som fritidshus. Denna boning har en öppen planlösning, två våningar med den övre varelse loftstil, och naturligtvis stora fönster. Varvets minimal landskaps också förankrad i mitten av århundradet estetiska. Den utomhus känns som en förlängning av bostaden på grund av är glastäckta fasad.

Classic Two-Story Mid-Century Modern House

 Classic Two-Story Mid-Century Modern House

Här är en klassisk mid-talsresidens inbyggd 1951 och nyligen uppdaterats av arkitekten, Carib Daniel Martin. Hemmet utsida bär några av de vanliga detaljerna i klassisk stil. Notera de stora grupperingar av fönster, en låg-pitch sadeltak parallellt med främre fasaden, och en blandning av sidospår material, tegel, trä och metall, som alla add visuellt tilltalande mönster och texturer. Interiören har en öppen levande arrangemang toppad med högt välvda tak.

Elegant och modern Remodeled Ranch House

 Elegant och modern Remodeled Ranch House

Professionell hus flipper James Judge återställt denna mitten av århundradet modern ranch till sin forna, vackra glans. Blå och vit färg slog upp tegel exteriör. Den eleganta torv och sten gård i kombination med elegant frostat stängsel ta hem curbvädjan till en ny chic nivå. Den glasyr på denna ökända cupcake är den extra stora gatunummer fattandet detta boning en verklig trafik propp.

Sprawling Mid-Century Modern Ranch House

 Sprawling Mid-Century Modern Ranch House

Inbyggd 1962, detta mitten av århundradet modern skönhet som delas av Terrie O’Connor fastighetsmäklare är ett spretigt ranch hus fullmatat med Mad Män överklagande. Glasväggar och clerestory fönster båda kännetecken för high-end ranchägare, översvämma interiören med naturligt ljus under dagen. Interiören har en öppen koncept, som om du inte är i know, blev något under modernistiska rörelsen.

Woodland Home Inspirerad av en Mid-Century Ski Chalet

Woodland Home Inspirerad av en Mid-Century Ski Chalet

Tillbaka på 1950-talet, Scandinavian chic var lika lättillgänglig som den är idag. Detta mitten av århundradet stuga fläckvis på Glamping Hub, påminner om en nordisk stuga. Dess yttre har en dramatisk sadeltak och tak höga fönster. De senare gifter sig med en vacker utomhus vy med stora inomhus vardagsrum. Ett däck gjort av cederträ Carves en mycket trevlig uterum som är perfekt för sommarens middagar eller sparka tillbaka med en varm cider i höst.

Mid-Century Ranch House

 Mid-Century Ranch House

Ranch stil hus är en mid-talets klassiska. Den lilla enda våning hus blev snabbt en stapelvara i södra Kalifornien på 1940-talet och sedan sprida ut österut. Ranchägare som det här exemplet från Glamping Hub har slående låga profiler på grund av deras nästan platt vinklade tak och nära marken konstruktion.

Gorgeous Retro Forma

 Gorgeous Retro Forma

Här är en annan fantastisk retro ombyggnads av James domare. Målet med detta projekt var att behålla boning ursprungliga, modernistiska charm samtidigt lägga varumärket spanking nya detaljer korrekt att eran. Notera smart användning av trä slat paneler. De som direkt framför hemmet, erbjuder skugga och avskildhet, medan lamellerna på taket dölja en oattraktiv AC kondensor-geniala rätt? Alla hem bör ha utomhusbelysning. Här en jordglob hängande lyser upp gatunummer på natten medan utlåningen lite Don Draper stil.

Mid-Century Dome Home Byggd för Sustainable Living

 Mid-Century Dome Home Byggd för Sustainable Living

Förmodligen är kupolen hem en av de mest visionära typer av mitten av århundradet, bostäder strukturer. Arkitekt och uppfinnare Buckminster Fuller tänkt dessa högeffektiva adobes för hållbar livsstil. Deras sfäriska formen gör det mesta av sin fotavtryck genom att tillhandahålla mer beboelig kvadratmeter än traditionella hem. Dessa böjda hem är också mer energieffektiva tack vare sin yta i förhållande till volymen.

Detta pitch-perfekt exempel på en kupol hem byggdes 1953. Det är en historisk mäster dubbade Sunflower. Det ritades av James Dresser en före Frank Lloyd Wright lärling. En av dess unika yttre egenskaper är toppade, geometriska fönster som släpper in dagsljus och blockerar hårda direkta strålar. Denna video med moderna Läge Realty Nätverks aktier mer om denna en av ett slag hem.

Mid-Century Modern hem med massor av Curb Appeal

 Mid-Century Modern hem med massor av Curb Appeal

Sätt innan xeriscaping blev en sak, husägare som bor i varma klimat hade grus täckta varv under 50-talet, 60-talet och 70-talet. Detta mitten av århundradet hem ombyggda av James Judge innehåller en ny modernistisk-inspirerade landskap lämpar sig för områdets torrt och ångande väder.

Mid-Century Modern fjäril Tak

 Mid-Century Modern fjäril Tak

En fjäril tak som härmar formen av insekten vinge, är en annan vanlig funktion ses på vissa mitten av århundradet hem som denna prickiga på Palm Spring Homes. Den yttre funktion vanligtvis paras ihop med höga fönster förlängde takhöjden inne till dramatiska nivåer. Notera cirkulär uppfart en gång en häftklammer för stora egendomar blivit ett covetable funktion för mitten av århundradet suburbanites med betydande varv.

Hus i en Mid-Century Modern Subdivision

 Hus i en Mid-Century Modern Subdivision

Det finns många stadsdelar över hela landet fylld med klassiska Midcentury hem, en del återställas till sin ursprungliga glans.

Arapahoe Acres i en stad som heter Englewood i Colorado är ett exempel. Byggandet av de klassiska medelklass boningar befolka trakten startades 1949 och insvept i 1957.

Arbetet med Frank Lloyd Wright inspirerade djupt utformade av dessa hem så här, till exempel, fotograferad av Butterbean. Huset har en låg slung tak, och ett fönster täckt front, båda kännetecken för villaarkitektur mitten av århundradet. Ta en närmare titt på fasaden och märker att strukturen består av armerad betong block och fönsterstålramar. Båda byggmaterial ansågs noggrant modern vid den tidpunkten.

Standard Mid-Century Modest House

 Standard Mid-Century Modest House

Alla förort som är minst 75 år gammal har några blygsamma mid-talshus med traditionell spetsiga tak och bifogade garage. Ytterligare standardfunktioner i dessa strukturer, som var typiskt mindre än 1200 kvadratfot, inkluderar panoramafönster och en väl anlagd, men ändå enkel gårdsplanen och uppfart.

Mid-talshus med ett platt tak

 Mid-talshus med ett platt tak

Palm Springs är känt för sina magnifika och lyxiga mid-talshus-del med platta tak som visas. Det är viktigt att notera att hus med nivåslag bara lämpar sig för varma klimat. Det beror på platta tak inte uppmuntrar dränering och har komplicerade gutter system. Båda kan vara ett problem när det gäller fyra säsongen områden som behandlar döda löv och snö.

You may also like