Skip to main content

Vacker konkreta uteplats idéer och modeller

Mångsidigheten hos betong

Av alla material tillgängligt för att bygga uteplatser, är betong det mest traditionella men mångsidig val. Det är slät, ren, kan gjutas och formas till krökt eller geometriska former, och med tillägg av nyanser, kan bli något annat än den klassiska ljusgrå.

Övriga förmåner: det ger beständighet, hållbarhet och är ganska billigt, även mer så om du gör det själv-förutsatt att du vet vad du gör och är mer än kapabla att utföra uppgiften. För början gör-det-självare, det är inte lätt arbete, inte heller är det en enmansjobb. Om du inte är säker på att du kan ta itu med en konkret uteplats projekt på egen hand, anlita en entreprenör.

Du kan inte gå fel med att hälla en enkel betongplatta, men om du vill lägga till texturer eller ett mönster, kan vissa tekniker appliceras under härdningsprocessen. Ett av de enklaste sätten att lägga textur är att tillämpa en styv kvast över tork betong, en gång i vardera riktningen, vilket ger ytan en del “tooth” och hålla den från att bli hala när det är vått.

lätt asfaltläggare

Betongutläggare finns i en mängd olika former, storlekar, färger och texturer, och kan placeras ovanpå en bädd av packad sand. Om du fruktar tanken på ogräs eller frivilliga växter som växer mellan utrymmen kan asfaltläggare fogas ihop till en jämn, obruten yta. Om du väljer den mer traditionella metoden att lämna mellanrum mellan asfaltläggare (detta innebär att du ska köpa färre asfaltläggare), kan de fyllas med ärter grus, småsten, eller en tät, lågväxande marktäckare.

Låt oss ta en titt på några fantastiska och olika uteplatser av betong.

Indian Canyons

Vacker konkreta uteplats idéer och modeller

Konkreta uteplatser regera i Palm Springs, speciellt när solen går ner bakom San Jacinto toppar. Det är en öken gemenskap med lite regn, massor av sol och höga temperaturer, och gårdar med mer hardscape än softscape. De växter som trivs i detta klimat inkluderar vatten-wise suckulenter och kaktusar.

En Midcentury Modernt hus i stadsdelen Palm Springs’ Indian Canyons, ritad av arkitekterna William Krisel och Stan Sackley in, mottagna uppdateringar av Monty Collins Inredning föra in den 21: a århundradet. Denna uteplats har en klassisk kvast svepte finish. Den vita plåt uteplats set är Richard Schultz s Topiary kollektion för Knoll och finns i flera färger.

Vatten Wise Design

Vatten Wise Design

Färger och material som används inuti är fortsatt utanför att ansluta utrymmen i denna Arizona hem. varvet designad av Coffman Studio, har syra finish betong uteplatser och gatstenar, en rost metall eldstaden, fet gult och aqua väggar, rusticerad planteringsmaskiner stål, prydnadsgräs, suckulenter och ett lock för filtrerad skugga.

Det är Simon koppla av på den syntetiska gräsmattan.

midcentury Roots

 midcentury Roots

Ett nytt hus med en Midcentury Modern inflytande sitter på en Los Angeles kulle där en historisk Lloyd Wright (son till Frank Lloyd Wright) struktur byggdes och flyttade senare till Colburn School. Konstruerade och tillverkade av Bonura Building, innehåller stora bostad en geometrisk pool och en konkret uteplats med rena, horisontella linjer.

Hällde på plats

Elevation Arkitekter utformade hemmet, uteplats, och landskap för detta charmiga moderna hus i Healdsburg, Kalifornien. hälldes betongplattorna på plats och syratvättade. Dessa ränder av grönt marktäckare är Elfin timjan, som växer snabbt, stannar kompakt och kan beträdas. Uteplatsen är inramad med vitt, grått och svart ärter grus.

Det smidig övergång

Smidig övergång uteplats

I mitten av 20-talet-konceptet att utforma en smidig övergång från inomhus till utomhus är en som har bestått och alltid ser moderna. Designen känns bäst med en berättelse hus, så att passagerarna att gå ut ur öppna glidande glas eller franska dörrar och in i en gård med liten ansträngning och flytta fram och tillbaka med lätthet. För en plan, slät övergång, inget slår betong, särskilt om material och färg inomhus och ut är samma eller åtminstone verkar vara.

Detta Seattle hem byggdes på 1950-talet byggdes av Lane Williams Architects, och har två stora skjutdörrar som öppnar den och matsalar till samma nivå uteplats.

Palm Springs Patio

Palm Springs Patio

En dålig 1980 ombyggnadsarbete av en Alexander hem i Palm Springs drogs bort av H3K Design-renovering för att avslöja sin Midcentury Moderna rötter. En mestadels betong bakgård innehåller en brand grop som är i jämnhöjd med marken eftersom det är en sällan använd funktion. Vid nollnivå, kan en bar eller extra matbord placeras över gropen för ett parti, med avfyra, naturligtvis.

fina Pads

Syratvättad naturligt-grå hälls på plats konkreta kuddar

Syratvättad naturliga grått hälls på plats konkreta kuddar är interplanted med en blandning av timjan, Scotch, och irländska mossa marken täcker. Designad av Falling Waters landskapet, uteplats, grannskap Kensington San Diego i, har IPE inbyggd sittplatser, arkitektoniska odlare, och en brand grop med en styrelse form finish.

Northwest Modern

Northwest Modern uteplats

Med mörka arkitektoniska funktioner som en zinktaket, stålstolpar, en utomhus eldstad klädd i Choctaw sandsten, en svart sten finish på pool ytor och svart granit på kanterna ner till vattenlinjen, en ren, lätt färgade uteplats var meningsfullt att WA Arkitekter. Berkeley-baserade företaget använt betong med vitt Portlandcement för denna specialdesignade uteplats i Saratoga, Kalifornien.

färgad betong

Färgad betong uteplats

Freeform färgade plattor av betong som liknar stora STENPLATTA asfaltläggare skiljs åt av grus kanaler i denna uteplats design av Stout Build-Design. designen ligger i Playa Del Rey, California, har torka toleranta landskapsarkitektur, en inbyggd eldstaden med sittplatser och en inbyggd grill.

ekande Shapes

ekande Shapes

De geometriska former i denna ombyggda hem upprepas i betongen uteplatsen och poolen surround, som också blandar inomhus med utomhus. En grupp projekt som ingår Key Bostäder, Pool miljöer Jason Osterberger design och Randy Angell Designs, utomhus utrymmet innehåller en linjär öppen spis och härd som sträcker sig till den arkitektoniska fontän.

Mod Patio och Wall

Mod Patio och Wall

annat än en vanlig någonting, slät betong uteplats skulle se upptagen och konkurrera med andra intressanta delar av denna gård, liksom amöba / Swiss-ost väggen och färgglada utemöbler. Landskapet för Oregon bostad designades av Anita Van Asperdt av LandCurrent och blandar moderna detaljer med den omgivande sluttning.

Flytande asfaltläggare med ärter grus

Flytande asfaltläggare med ärter grus

Jämnt placerade betongutläggare är nedsänkt i en bädd av ärter grus för en blandning av texturer. Betongutläggare kan köpas eller gjutas på plats och tillverkade i diverse former och storlekar.

Små Space Solution

 Små Space Solution

Eftersom Townhomes och uteplats hem har begränsad utomhus, är det vettigt att ha utomhusgolv som är enkel och lätt att gå på. Även i en liten gård, San Francisco-baserade Bella Vita Garden Design sakkunnigt införlivas plantering sängar för gyllene fat kaktus, skulpturer och andra suckulenter. En låg mur tillåter utsikt över de närliggande bergen.

Out of South Africa

En konkret uteplats designades LevEco arkitekter av Sydafrika med ett lock tillverkat av IsoPine, som är ett material sammansatt polystyren. Liksom många moderna hem, är betonggolv på samma nivå som inomhus, vilket skapar en sömlös övergång till gården.

 

You may also like