Skip to main content

10 kreativa idéer för matsal Walls

Vår matsal väggar är en plats i vårt hem som ger oss kreativa licens att göra något helt oväntat. Även den minsta av matsalar klarar mönstrade tapeter och mörka väggfärger. Ja, din matsal delas med familj och gäster, men oftast är det sitter tom. Den goda nyheten är att eftersom din matsal inte används 24/7, kan du vara mer kreativ med färg och inredning. Vi älskar tanken på att göra våra matsalar en plats där vi vill spendera mer tid. Här är 10 av våra favorit idéer för att skapa din dröm matsal med kreativa vägginspirationskällor:

1. Värm upp din matsal med återvunnet trä

Det är en utmaning att värma upp en öppen matplats eller ta karaktär en vanlig rum. Återvunnet trä accenter är på trend just nu och kan centrera en öppen matplats med färg och konsistens. För en vanlig matsal, lägger till en trä accent väggen en välbehövlig arkitektoniska element.

2. Metallic tapeter tillför glam till en neutral matsal

Om du vill behålla din matsal ser neutral, textur och mönster är hemligheten för att hålla det intressant. Metallic print tapet i modern och grafiska mönster bringa ljus i rummet och markera din belysning. Även de mest neutrala eller minimalistiska rum har en strimma av metalliska accenter, så länge du håller din färgpalett enkelt.

3. Markera arkitektoniska detaljer med färg

Matsal inbyggda ins ger dig möjlighet att lägga till vackra accentfärger utan att måla alla väggar. Ingen inbyggd skåp? Inga problem! Kina skåp, hutches och även bokhyllor kan anpassas med färg. Du vill välja en accentfärg som dyker från skåp att verkligen visa det. Strö din accentfärg runt i rummet med borddukar och konstverk för en professionellt utformad stil.

4. Tillsätt färg på din matsal väggar med draperier

Det är inte alltid möjligt att måla din matsal väggar. Oavsett om du är en hyresgäst eller om du bara inte har tid att ta itu med en färg-projektet, kan draperier ge dig den färg du behöver. Skriv ut eller mönstrade draperier kan lägga till en hel del färg till din matsal, vilket ger dig massor av accentfärger för utsmyckning palett. Det bästa tips för att använda draperier för att dekorera en vägg är att vara generös med dem – det betyder att lägga till en extra uppsättning med stången för att fylla ut väggen. Om du vill använda din matsal draperier som en samlingspunkt, installera en draperi stång mycket bredare än fönstret och fylla det extra utrymmet med ytterligare draperier.

5. Jazz upp din casual  d ining rum med ränder

Vi älskar ränder, särskilt på väggen. Fet horisontella ränder kan göra en liten matplats ser större och ge en illusion av arkitektoniska detaljer. Du vill behålla dina stripes enkelt med ett fåtal färger, särskilt om du har en liten matsal. Konstverk i en randig matsalen ser bäst när det är enkelt och stora – små eller upptagen konstverk försvinner i en vägg av ränder.

6. Blanda färger och mönster för att fixa en tråkig matsal

Var inte blyg om att blanda mönster och färger när du dekorera ditt matsal. Du har fler kreativa möjligheter för de minst använda rum i ditt hem, så var orädd i dina val. Om du vill blanda mönster (som ränder och blommor), men vill inte gå överbord, kan en monokromatisk färgpalett hjälpa. Dekorera i olika nyanser av samma färg ger dig en subtil färgpalett och är tillmötesgående för alla typer av mönster inom denna färgpalett – det bästa av två världar.

7. realistisk foto väggmålning öppnar en liten matsal

Ett foto väggmålning på väggen kan göra din matsal ser ut som om det går för evigt. En lugnande strandplats väggmålning ger gästerna en avkopplande utsikt att njuta med middag. Behandla din väggmålning som en accent vägg, dra färger för din inredning palett. 

8. Var inte rädd för fet färg på din matsal väggar

Vi älskar fet färg och din matsal är en perfekt plats för att visa det. Som ett pulver rum, kan din matsal hantera din favoritfärg lätt. Om du inte är redo att åta sig att måla varje vägg i din favorit fet färg, låt arkitektoniska detaljer i matsalen vara din guide. Stol räls, TRÄPANEL och väggformning ger lätt separeras avbrott i väggfärg. Om din matsal inte redan har vägg detaljer som arbetar med två-tonas väggar, överväga att lägga till gjutning eller en enkel rand som separerar de två färgerna.

9.   Skapa drama med matsal tak

Vi vet att våra matsalar har fyra väggar, men visste du att det finns en femte vägg för att dekorera? Matsalen taket är en viktig del av din inredning plan. En ljuskrona är ofta i fokus för matplats, lägga alla ögon på ditt tak. Du kan dra nytta av den extra väggen genom att lägga till en accentfärg, återvunnet trä eller tapet. Taket är din tom duk.

10. Fet tapet + stor accent color = matsal rockstar

Vi älskar matsalar med att ”wow-faktor.” Det är lättare än du tror att skapa en fantastisk modern matsal i ditt hem med tapeter och färg. Ett av de enklaste sätten att skapa ett uttalande om din matsal väggar är tapet med ett grafiskt mönster. Svart, grått och vitt mönster ger dig en tydlig palett för att lägga till en levande accentfärg. En enkel färgpalett gör din tapet att skina och din accent färg för att spela en stödjande roll.

You may also like