Skip to main content

4 sätt att krydda din matsal på en budget

Formella matsalar kan snabbt bli dyster och föråldrade. Eftersom de flesta av oss äter de flesta av våra måltider vid köksbordet, är det lätt att förbise detta utrymme när det är dags renovera.

Lyckligtvis behöver du inte en enorm budget för att uppdatera din matsal. Här är fyra enkla sätt att piffa upp en formell matsal och har dina gäster ooh-ing och aah-ning, utan att bryta banken.

Lägg en accent väggen

Oavsett om du målar en vägg en djärv ny färg, eller välja en modern ta på tapeten, lägga till en accent väggen kommer omedelbart uppdatera utseendet på din matplats. Plus, eftersom både färg och tapeter är ganska överkomligt, och ansökan är lätt att fylla, är det här projektet ett enkelt sätt att skapa en samlingspunkt utan att göra några större renoveringar.

Börja med att välja vilken vägg till accent. Vanligtvis kommer accent väggen vara den första väggen du ser på in i rummet: muren som är längst bort från dörren. Helst ska det också vara en vägg som inte har några dörrar eller fönster, så att din nya accent väggen verkligen sticker ut, utan intrång.

Var inte rädd för att göra ett uttalande: accent väggar är tänkta att vara iögonfallande! Nu är det dags att leka med tryck och mönster, att lägga till några metalliska accenter, eller ens att skapa ett galleri väggen med några familjefoton. Allt går, så länge du ser till att kontrastera din accent väggen från resten av rummet.

gå eklektisk

Samordna varje del i matsalen kan bli kostsamt. Var inte rädd för att använda eklektisk design för att mixa och matcha olika stilar, tillverkar, även tidsperioder. Gör tillåter större frihet att sätta en design tillsammans som fungerar i din budget.

Som sagt, det finns några saker du kan göra för att se till att din design förblir sammanhängande. Kom ihåg: framför allt bör utrymmet förbli funktionella. Gör en plan för din design innan du börjar, och gör ditt bästa för att hålla funktionen i framkant. Var inte rädd för att redigera när du går. Om det någonsin så många designelement som finns att det blir svårt att identifiera funktionalitet vid första anblicken, är din bästa insats för att ta bort mindre nödvändiga bitar tills funktionalitet blir klar igen.

Du kommer också vill hålla rummet enat. Arbetet med att hitta några små detaljer-färger, former, mönster, som du kan upprepa i olika aspekter av din design. Detta säkerställer alla dina designelement känner avsiktligt, snarare än slumpmässigt kastas tillsammans.

Överväg uttalande belysning

Det enklaste sättet att piffa upp ditt matsalen på en budget är att handla ut dina grundläggande armatur för ett uttalande belysningsfunktion. Från stora berlocker till unika ljuskronor, det finns ingen fel estetik. Du vill välja en pjäs som känns autentisk din känsla för stil. Som sagt, det finns några funktionella råd som du bör följa för att säkerställa din fixtur arbetar med rummet.

Först överväga proportioner i rummet. Du vill redogöra för storleken på ditt bord, och proportionerna av rummet självt. Om din formella matbordet plats 10 personer, kanske du vill titta på en rad matchande hängen. Men om rummet plats bara din familj på fyra personer, kanske en enda ljuskrona kommer att göra susen. Som regel bör din armatur täcker 2/3 av tabellen.

Dessutom, se till att lagret din belysning så att den enda ljuskällan är inte så enkel fixtur. Tänk på att i vissa omgivande ljus i form av infälld belysning, plus några accent fixturer för att lysa upp alla mörka hörn. Eftersom matsalar handlar om atmosfär, kan du också vill titta på belysning som är i stånd att sätta på en dimmer.

Glöm inte tillbehör

Accessorizing ett rum är som att sätta körsbär på toppen av en fruktglass. Det gör hela skillnaden. Inget behov av att bli galen, eftersom målet är fortfarande att uppdatera din matsal på en budget, men lägga till några sista handen går långt.

Försök att använda din plats klokt. Ingen vill röran, särskilt i ett område som är tänkt att hålla massor av människor på en gång. En stor buffé är vacker, men fungerar bara om utrymmet tillåter. Om du inte har mycket utrymme att arbeta med, är en bättre insats att välja mindre tillbehör som en enkel, blommig mittpunkten eller en antik bar vagn.

Slutligen, ha kul med det! Ditt hem bör återspegla vem du är och vad du vill, så var inte rädd för att ingjuta rummet med din personlighet. Stanna vid en loppmarknad och plocka upp några dekorativa glasflaskor, eller måla kottar med dina barn för att fylla en glasskål som en mittpunkten. Vad du än väljer, kommer du att älska att se din formella matsalen förvandla om du har roligt gör det.

Ge din formella matsalen en makeover inte behöver bryta banken. Vi har kommit fram till fyra enkla sätt att piffa upp ditt matsalen på en budget. När du ger dessa idéer ett försök, bjuda in några vänner över för middag och se vad de märker om din nya look.

 

You may also like