Skip to main content

Hur man väljer den perfekta matsal Rug

Hur svårt kan det egentligen vara att välja en matsal matta ? Det är en av de första reaktionerna du får från villaägare som ännu inte börjat handla för en. Men de snart inse att det faktiskt är mycket svårare än det verkar och det innebär mycket mer än bara estetik. Att välja rätt matsalen matta innebär en hel del planering, en förståelse för dina behov, och naturligtvis den svårfångade balans mellan form och funktion som vi alla är ute efter.

I dag försöker vi att göra detta val mycket enklare och mycket mindre förvirrande genom att peka dig i rätt riktning med några smarta ‘matta shopping’ tips. Med julhelgen föra med sig några otroliga erbjudanden, är detta absolut rätt tid att handla för den snygga och praktiska matsalen matta du alltid velat. Så, varför vänta?

1. Dimensionering upp matsalen

Ungefär som i fallet med att välja rätt matbordet eller vardagsrumssoffan, är det en bra idé att faktiskt mäta storleken på din matsal och din befintliga matbord innan du börjar bläddra igenom de många mattor som erbjuds. Mattan måste vara minst 24-28 inches större än storleken på matbordet för att rymma matbord stolar samt. Ett större matsal med mer utrymme mellan väggarna och bordet kan du välja en ännu större matta som går utöver detta minimikrav.

Avstånd det bara rätt i matsalen med matta

Vem säger matsal mattor måste vara enkel och tråkig

2. Montering in med den atmosfär

Om du vill visa upp det vackra trägolv i matsalen samtidigt lägga en matta på den, sedan lämna lite utrymme mellan matta och väggarna i rummet är den perfekta kompromissen. Detta är också den föredragna utseende i de mest exklusiva matsalar, och det definitivt bidrar till atmosfären av inställningen. Tänk på stilen i matsalen, formen på din matbord och den befintliga inredningen i rummet innan du väljer stilen på mattan själv. Kom ihåg att det inte finns någon hård och snabb regel som säger ett fyrkantigt matbord fungerar endast med en fyrkantig matta och ett runt bord går med en rund!

Vit och blå matta kompletterar stranden stil matsalen perfekt

Okonventionella arrangemang i matsalen låter matta lysa igenom

3. Lätt att rengöra

Detta kanske inte låter som en viktig liten sak när det verkligen köper matta, men snart kommer du att inse att en matta som är lättare att rengöra kommer att överleva en blankare motsvarighet med en tjock väv som kräver massor av underhåll. En syntetisk, inomhus-utomhus matta med en platt väv är en säker och robust alternativ i en matplats med mycket trafik, medan en mer formell matsal som ibland används kan vara värd för en mer high-underhåll matta. Mattor tillverkade av naturliga fibrer är också ganska lätt att rengöra, vilket gör det väl värt den extra degen du spenderar på att få ett hem.

Platt väv matta lägger enkelt mönster och stil till matsalen

Multi färgade matta drar uppmärksamheten omedelbart

4. Starta med Rug!

Medan vi pratade tidigare om shopping för en matta som passar stil och färgschema din befintliga matplats (eller öppen planlösning), är en motsatt strategi för dem helt redecorating deras matsal ett bra alternativ också. Börja med mattan i matsalen och låt den binder samman de olika delarna som du lägger till inställningen efter det. Detta gör definitivt shopping för en ny matsal matta mycket mer strömlinjeformad med en tydlig vision om exakt vad du vill och vad som fungerar i matsalen.

Matsalen tar det färgschema och cue från den vackra matta

Hantverkare stil matsal med en vacker område matta

5. Mönster och kulörtoner

Snacka om att välja en ny matta, och de flesta av oss först tala om färg, mönster och kostnad. Det är rätt; de mer viktiga aspekter som storlek, material, väva och underhåll tar alltid en baksätet till de uppenbara estetik. Det är en förståelig tendens, men vi återigen föreslår att du först gå igenom de första viktiga stegen innan du hoppar in i färg och mönster. Fasta färgade mattor och overdyed mattor är för närvarande en het trend, och de tillåter dig att enkelt lägga färg till neutral, modern matsal. Klassiska medelhavs mattor med marockansk-inspirerade mönster eller samtida mästerverk med abstrakta utskrifter kommer nästa i raden.

Fabulous overdyed matta i lysande lila stjäl showen här

Färgglatt sätt att förankra den eklektiska matsalen

6. Tolka i Style

Det har funnits gott om tillfällen när vi talade om den långsamma död av den exklusiva matsalen och de flesta moderna hem verkar bara ha en avslappnad matplats som sitter bredvid köket i vardagsrummet. En vacker och färgstark matta är det perfekta sättet att definiera och avgränsa detta område, ger det en tydlig identitet, och göra det utan större renoveringar, fast inredning eller till och med orimliga kostnader. Du kan även skapa en ö av exotisk, distinkt stil i ett större livsrum som är klart modern.

Vintage lapptäcke matta för matplats i öppen planlösning

Ett enkelt sätt att lägga till accentfärg till matsalen

7. en livsstil!

Hur ofta använder du matsalen? Är det se aktivitet endast under semesterperioden, eller den är fylld med vänner, familj och gäster nästan varje helg? De som använder deras matsal sparsamt kan välja en fluffig, mysiga utseende matta i vitt eller ljusare nyanser av grått eller grädde. Detta är en bra metod även i hem där matsalen används mer som ett hemmakontor eller barnens studierum eller hantverk rum. Om du är shopping för en matta för att små matplats som kommer att användas regelbundet eller om du helt enkelt inte kan hålla pawed vän från mattan, är en billigare och robust val vägen framåt.

Samtida matsal med ett stänk av blågrå och en ljus matta

Plysch Delos matta för övergångs matsalen

 

You may also like