Skip to main content

Dining Room Design Idéer – Hur Design en liten matplats

Dining Room Design Idéer - Hur Design en liten matplats

Bara för att ditt hem inte har utrymme för en fullständig, formell matsal betyder inte att du fortfarande inte kan skapa ett stort utrymme för underhållande. Att arbeta med en liten matplats kan vara tufft, men med lite planering och eftertanke, kan du göra nästan alla mängd ytor arbete för dig.

Tro inte oss? Fortsätt skrolla. Vi har fört dig våra bästa tips på hur man designar en liten matplats utan att lämna den känsla alltför trångt. Läs vidare för att se vilka idéer som fungerar bäst i ditt eget hem. Med vår hjälp kan du skapa ett utrymme som känns lika målmedveten och inbjudande.

Definiera utrymmet

Det första steget till att skapa något utrymme är att definiera det. Om din matplats är en del av ett annat rum som köket eller vardagsrummet, du kommer att vilja göra klart att detta utrymme har sitt eget syfte. Detta kommer att bidra till att göra funktionen av rymdkristallklart, vilket är avgörande för en framgångsrik inredningsprojekt.

När det gäller hur att dra bort det, det finns ett par olika sätt att marken ett utrymme i sig. Du kan lägga till en hängande armatur som den på bilden ovan, vilket också kommer att bidra till mer visuellt intresse i utrymmet. Alternativt kan du välja att införliva ett område matta under matbordet. Med hjälp av den ena eller båda av dessa metoder är att likna vid en finish som kommer att hjälpa din matplats känns som en fullständig tanke i stället för bord och stolar som just angavs i rummet.

Var kreativ med sittplatser

Ibland när du arbetar med små utrymmen, har du inte lyxen att följa en traditionell layout. Medan en normal formella matsalen skulle normalt innefatta ett långbord kantad på båda sidor med stolar, behöver det inte att titta på det sättet. Du har friheten att vara kreativ med sittplatser och att finna ett arrangemang som fungerar bra för dig.

Med detta i åtanke, tänka utanför boxen. Är din matplats i en besvärlig hörn som kan dra nytta av rundade säten i stället för den traditionella rektangel eller kvadrat? Kan du använda bänkar i stället för stolar för att ta upp mindre plats totalt? Om du verkligen i trånga utrymmen, skulle du dra nytta av multifunktionell sittplatser som fungerar som lagring?

Välj ljusa möbler

I inredning, är det viktigt att tänka på andelen eller förhållandet i storlek mellan alla objekt i rymden. Även om det kanske låter vagt, det betyder bara att du bör göra en insats för att anskaffa föremål som ser lämplig storlek för rummet i stället för bitar som känns som de har varit fyllda i eller drunknar i öppna ytor.

I små utrymmen, vill du överväga ljusa möbler, vilket betyder att det ser ljust när det gäller den visuella vikt. I allmänhet innebär detta väljer möbler som har ben. Att kunna se ljuset komma igenom möbler, snarare än att ha det stängda och sitter tungt på marken, ger en illusion av att ha mer utrymme.

Håll det mysigt

Slutligen, kom ihåg att matsalar är intima utrymmen. De är utrymmen avsedda för människor att sitta och prata i timmar medan du njuter av en god måltid. Små utrymmen sig lägga till den känsla av intimitet, så det finns ingen anledning att inte anamma den. För att få ut det mesta av din lilla matplats, bör du göra en insats för att göra det känns bekväma och mysiga.

Det självklara svaret för hur man gör detta är genom att föra in textilier. Lägg till några kuddar till sittplatser och, om du har möjlighet, en del kuddar som de som visas ovan. Utöver detta kan de rätta tillbehören också få en känsla av hemtrevnad i utrymmet. Tänk på att investera i lite lugnande vägg konst eller få en trevlig mitt för tabellen som kan bli en brännpunkt.

You may also like