Skip to main content

5 načinov za Get Zen Dnevna soba

Merriam-Webster opisuje Zen kot “stanje mirnem pozornosti, v kateri so svoja dejanja usmerjajo intuicijo in ne z zavestnim naporom.” Od pogovorni stališča na Zahodu, smo jo na splošno uporabljajo za opisovanje vse, kar je mirno, vedro, enostavna in pomirja, še posebej, ko gre za notranjo opremo. Zen prostori so običajno definirana tudi izrazito japonskih oblikovanja estetiko, kot skalnjake in tatami mat tla. Če imate radi vse, kar je Zen, boste morda iščejo načine vključujejo Zen v osrednjih prostorih vašega doma. Preberite o izvedeti, kako priti Zen dnevno sobo.

Notranja Zen vrt

Ko ljudje mislijo, Zen, ki jih običajno razmišljati o Zen vrtov. Ampak ne domneva, da samo zato, ker ima vrt besedo pri tem, da mora biti na prostem. Edinstvena življenjski prostor na fotografiji zgoraj postavlja vrt pravico Zen doma. Ker se Zen vrtovi običajno sestavljen iz peska, kamna ali gramoza, oni lahko dajo v zaprtih prostorih, saj nimajo vzdrževanje naravnega rastlinstva. Vaš Zen vrt je lahko tudi več kot kažejo: Lahko tudi meditativno rake v Zen vrtu, ne glede na vreme izgleda zunaj.

Chic Buda kipi

Zen sama temelji na vrsti budizma iz Japonske. Zaradi tega je eden izmed najlažjih načinov, da se Zen dnevno sobo je najti elegantna zastopanost Bude. Dodajanje tega elementa v prostor vam omogoča, da ustvarite Zen kontaktno točko.

Kako Zen greš od tam, je povsem odvisno od vas. To je lep način, da dodate element zen, tudi če ni videti, da gredo drastično s svojimi projektnimi načrti. Prav tako, da izberete elegantna artsy sliko kot na sliki zgoraj, vam omogoča, da bo prostor bolj moderno, če je to slog boš za.

Združite Zen z drugimi stili

Zgornji nasveti predlaga načine za vključitev Zen v sodobnih stylings, ampak Zen dopolnjuje tudi kmečko prostore, ki ustvarja rustikalna elegantna vibe. Vzemite fotografijo zgoraj: Nekaj ​​tako enostavno, kot v svetlih zemeljskih tonov daje v prostor, ohlapno, naravno Zen občutek.

Zen je običajno povezana z naravnimi elementi, tako da slog pari tudi z rustikalnim elementov, kot so izpostavljeni tramovi, teksturo lesa tla in izrezljane umetnosti. Če je mogoče, združiti slog z odprtim pogledom na naravo. To ustvari še bolj rustikalna, naravno in pomirja Zen vibe.

Odpri Zen zunanje prostore

Seveda ne vse vaše Zen funkcije morajo biti v samem dnevni sobi. Preprosto odpiranje sobo v zen vrt rock ali imajo pogled z okna enega lahko ustvari občutek, da Zen. To je preprost način, da dodate vizualni slog dnevna soba Zen brez namestitve polnopravni Zen vrt v vašem domu.

To je tudi dobra ideja za minimalistična ali prehodnih prostorih. Pomirja narave, ki temelji na makadamskih zen vrt pari tudi z minimalistično slog, in sama Zen vrt je tradicionalna element, ki dodaja zanimanje za prehodni prostor.

Vključi azijskih oblikovne elemente za Zen dnevno sobo

Ker ima Zen svoje korenine na Japonskem, lahko razmislite o uporabi japonske tradicionalne arhitekturne elemente v vaši dnevni sobi. Zgoraj fotografija je pravzaprav oblika od doma v Kjotu. Toda tradicionalne tatami talne in papirja vrata so velik vir navdiha za svoj dnevni sobi zasnove projekta.

Če se zaveže, da bo ta slog naredi nervoznega, lahko izberete enega ali dva elementa, da ga predlagajo. Poskusi namestitvi ena papirja drsna vrata. Ali postavite tatami mat sredi dnevne sobe. Razmislite tudi druge japonske elemente, kot so koi rib ali kratke noge mizo, ki se imenuje tudi chabudai. Smo pokriti veliko načinov za vključitev japonski stil v vašem domu, če ste hrepenenje več navdih.

Ne pozabite, da je cilj oblikovnih elementov Zen je dodati občutek miren vašim bivalnih prostorov – tako da ne skušate poudariti, kot ste se odločili, kako vključiti to! Obstaja veliko možnosti za dosego tega pomirja estetsko, ali želite, da gredo velike ali podcenjena.

You may also like