Skip to main content

Allt du behöver veta om storkök

Industriella kök är snygg och stilren, även om de kanske inte för alla. En del människor föredrar bondgård eller övergångs kök, och debatten rasar på om köksarbetet triangel och om du ska använda trägolv i kök. Men vi kan alla överens om att den industriella stilen är perfekt för villaägare som vill laga mat som proffsen. Det är också bra för människor som vill efterlikna utilitarism av en kommersiell kök – särskilt i ett loft miljö.

”Industri kök i hem först kom på 80-talet och 90-talet när det blev modernt att ha ett professionellt utseende kök i ditt hem”, förklarar Michael Schienke, Director och Chartered arkitekt på Vorbild Architecture i London. ”Om du laga en hel del, dessa kök är stora. De bygger på kök där professionella kockar laga läckra måltider hela dagen.”

Dragen av en industriell kök

Schienke säger ett professionellt kök är modern, med ytor som är lätta att rengöra. ”De flesta bänkskivor skulle vara rostfritt stål, vilket ger dem att ‘professionella’ look”, förklarar han. Updraft spiskåpor är också en vanlig fixtur.

Så betyder det att man inte kan ha en industriell kök i en mer traditionell hem? ”I traditionella egenskaper där man skulle skapa en toppmodern inredning [format] – tänk på gamla välvda tak och inte-riktigt-helt målade och återställda fastigheter med slick italiensk stil soffor och minimalistisk inredning” Schienke säger. ”I dessa fall, för att skapa en skarp kontrast, en helt i rostfritt stål ‘kocken’ kök skulle ser bra ut.”

Sandra L. Steiner-Houck, VD och Senior Designer på Steiner-Houck & Associates i Mount Joy, PA, håller med. ”Storhushåll kan införlivas i någon stil hem på ett effektivt sätt”, säger hon. ”Jag rekommenderar starkt att arbeta med en professionell CKD (certifierat kök designer). Detta säkerställer att det integreras ordentligt i inredningen i hemmet.”Men hon tror att det är möjligt att uppnå en industriell känsla i köket som är sammanhängande med och respekterar hem design.

Marc Hottenroth på Kafé Vitvaror, en GE Appliances varumärke är en industriell kök baseras på två faktorer. ”Jag anser hur det ser ut och hur den presterar” Hottenroth säger. ”Vanligtvis definierar en professionell estetisk storhushållet. Det inkluderar robusta rattar, tunga handtag och finish i rostfritt stål.”

Tunga apparater

Förutom rostfritt stål, säger Steiner-Houck storkök skulle också har kommersiell eller professionell nivå apparater. ”De är utformade för att prestera på en högre nivå, vara extremt funktionell och införliva mycket hållbara finish och ytor, ungefär som en kommersiell kök” Steiner-Houck förklarar.

I själva verket, tunga apparater är en viktig del av storkök. ”Det är denna typ av apparater som är utformade för att sticka ut i köket och få uppmärksamhet, som en 48-tums eller 36-tums sortiment,” Hottenroth säger. ”Dessa områden inte kan vara riktigt professionell nivå på grund av bostäder säkerhetsbestämmelser, men bör ha förbättrad prestanda.” Han råder söker brännare som kan leverera ett fullt spektrum av värmeinställningar från en ultralåg 140 grader F sjuda till en intensiv 18.000 BTU produktion. ”Också överväga flerbränsle modeller med konvektionsugnar och tunga helutdrag ugn rack.”

Andra apparaten överväganden

Inbyggda kylskåp och diskmaskiner är funktioner i en industriell kök också. ”Tänk flera apparater som två diskmaskiner, en på vardera sidan av diskhon eller flera undercounter kylskåp hela köket för enkel åtkomst av specifika måltid prep behov” Hottenroth råd.

Han säger att induktion tekniken ökar i popularitet. ”Leta efter induktionshäll med sous vide. Detta är en typ av precisions matlagning där livsmedel tillagas i lufttäta påsar i ett temperaturreglerat vattenbad”Hottenroth säger. ”Exakt kontroll temperatur gör Monogram induktionshällar idealisk för sous vide och andra precisions matlagning tekniker.”

En annan cool apparat att överväga för en industriell kök: en pizzaugn. ”Kan du tänka dig att ha kapaciteten hos den bästa restaurangen pizzaugn att skapa den perfekta skiva hemma?” Med Monogram 30-tums Flush Hearth Ugn, Hottenroth säger att du kan få pizzeria-kvalitet prestanda. ”Den kombinerar crisping prestanda traditionella kol- och vedeldade pizzaugnar med precision och enkel en sofistikerad bostadsområde apparat”, förklarar han.

Även rostfritt stål är oerhört populär i storkök, säger Hottenroth det finns också en växande önskan om apparater som kan blanda mer sömlöst med heminredning. ”Tänk Café Matte White med borstad brons handtag och knoppar eller mattsvart med borstad rostfritt stål handtag och knoppar”, säger han. Café samling innehåller också anpassade färgade handtag och knopp kit med ytterligare färg val av borstad koppar och borstad svart. ”Nu kan du den färg och finish som ser bra ut i ditt hem och har industriell stil som gör ett uttalande.”

Diskbänkar och kranar

Farm sänkor är ganska trendiga och Dan värsta på Elkay rekommenderar Crosstown Stainless Steel Farm Sink. ”Det ger dig utrymme och stil alternativ för att införliva det industriell känsla i alla kök,” Värsta säger. ”Storleken på diskbänken är tillräckligt stor för att ta itu med industriella stora mässar och samtidigt upprätthålla ett elegant utseende.” Dessutom, säger han de snäva hörn ger en fräsch, geometrisk och industriell design. ”Även de raka sidoväggarna och platt botten ger ett modernt utseende och mer användbart utrymme.”

wallmount pot spackel kran

En annan användbar funktion i en industriell köket är en pott fyllmedel. ”The Avado köksblandare samling av Elkay kombinerar rena moderna linjer med kommersiella och industriella mönster som ser så stora som de fungerar,” Värsta förklarar. En väggfäste kran med en flexibel slang i en annan stor tillägg. ”Denna kran växer i popularitet med tanke på balansen mellan semi-industrial stil samtidigt stoltserar med en snygg och modern finish som passar vackert med dagens bostadsutveckling.”

Golv

Stained betong är ett populärt val för storkök. Det finns en olöst debatt om användning av trägolv i kök (och / eller badrum), men många designers använder hårda eller konstruerad trä eller keramik / porslin sten kakel i denna typ av köksdesign.

Färger

Slutligen frågade vi Jody Finglas, VD för Finglas målning  i Croton-on-Hudson, NY, för att få råd om hur du väljer färger. ”Industri- eller storkök har en tendens att se något kliniskt eftersom mycket av köket är fylld med rostfritt stål”, Finglas säger. ”Vi har också funnit att eftersom de flesta av området är kaklat för att möjliggöra enkel rengöring och underhåll, kan det vara svårt att införa färg. Men det finns möjligheter att göra utrymmet mer spännande.”

Han rekommenderar att införa färgade plattor som rött och gult på väggarna. ”Dessa färger är mycket populära. De hjälper till att bryta upp utrymme och låta köket att se mindre industriellt ”, säger han.

Finglas konstaterar att målade ytor som dörrar är också stora områden för att införa färg. ”En vacker röd dörr i ett kök är klassisk och tilltalande. Eftersom det är en uppseendeväckande färg, vill du vara tankeväckande om var du målar rött i köket så att du inte överdriva det ”, säger han.

You may also like