Skip to main content

Bästa Kitchen Layout Designer för ditt hem

Alla har olika behov av deras kök utrymme. Så hur kan du bestämma om den bästa layout utan hänsyn till faktorer som kock behov, oavsett om du vill ditt kök för att vara en social knutpunkt och behovet av närliggande matplats? Alla dessa faktorer akut spela in ditt beslut att renovera ditt kök i stil med en layout över en annan layout.

Men i slutändan är det ofta det tillgängliga köksutrymme som dikterar layouten. Såvida din är en specialbyggd hem, kommer det att ha en viss mängd och arrangemang av utrymme som pekar dig mot en layout. Läs om de grundläggande typer av kök layouter tillgängliga inom en majoritet av hem, och hur du kan göra ändringar inom dessa layouter för att göra dem mer visuellt tilltalande och funktionell.

Korridor-Style eller Galley Kitchen

Korridor-Style eller pentry - bästa Kitchen Layout Designer för ditt hem

En korridor-kök består av två parallella väggar som är ungefär 48 inches från varandra när skåpen har installerats. En korridor köket är en tät, smalt utrymme ofta i bostadsrätter, lägenheter och små småhus bostäder.

Pros

Ur köksfunktioner, är korridoren stil layout fördelaktigt eftersom alla viktiga tjänster inom nära räckhåll.

Korridor stil kök är undanstoppad, vilket ger mer golvyta i hemmet för andra aktiviteter.

Nackdelar

En chef nackdel med korridor kök är att de är bara kök. På grund av den snäva avstånd, är det omöjligt att passa en matplats eller köksö i köket. Men på grund av det nära avståndet mellan de två parallella räknare, finns det inget behov av en ö.

Korridor stil kök har dålig andrahandsvärde om hemmet är stor nog att rymma en större kök.

L-format kök layout

L-format kök layout

Den L-formade kök layout är en klassisk design som tillfredsställer behoven hos de flesta medelstora hem och har med framgång använts i årtionden. Forming bokstaven “L” skåp sträcker sig i två riktningar, ofta med en del av skåpen längre än det andra avsnittet.

Pros

Denna layout utnyttjar konceptet av köket triangel, där arbetsflödet är organiserad i en ungefär triangulär form mellan spis, kylskåp, och handfat. Även om detta är inte den enda layout för att dra fördel av köket triangeln, är L-formad layout den mest kompakta och kostnadseffektiva design som använder köket triangeln.

Denna layout öppnar golvyta för tillsättning av en matsal eller en ö.

Många köksskåp tillverkare har uppsättningar av matchade bas och väggskåp som ligger till grund för L-formade köket design.

Nackdelar

Skåp utrymme i hörnet är djup och svår att komma åt. Därför slutar hörnskåp utrymme som en förvaringsplats för gamla behållare, burkar och andra sällan använda objekt. Ett sätt att bekämpa detta problem är att installera en lat Susan att cykel objekt i denna cavernous utrymme.

One-Wall Kitchen Layout

En en vägg kök layout är så grundläggande som det blir. Denna design är perfekt för långa och trånga utrymmen. Allt i köket, inklusive skåp, diskbänk, kylskåp, spis och diskmaskin, är koncentrerad på en långvägg.

Pros

En vägg kök layouter är enkla att konstruera och installera.

I förhållande till de höga kostnaderna för kök remodels är en one-väggkonstruktion ganska billigt eftersom den använder färre skåp.

Även om det inte utnyttjar den klassiska köks triangel, gör sin linjära designen fortfarande för obehindrat trafikflöde.

Nackdelar

Counter utrymmet är ytterst begränsad. Detta problem kan minskas genom att installera en köksö som löper parallellt med skåp.

Köks tjänster är placerade längre ifrån varandra än med andra typer av layouter.

U-format kök Layout Design

En U-format kök layout består av tre sektioner av underskåp som bildar omkretsen av ett utrymme, med en ände öppen. Den U-formade layout måste ha tre tillgängliga väggar så att det kan genomföras. I stället för en tredje vägg, kan du köra en halvö utåt. Denna halvö kan bestå av underskåp och bänkskiva.

Pros

Den U-formade kök layout är överlägsen många andra layouter eftersom det packar fler tjänster i sitt utrymme.

Detta köket layout möjliggör flera övre väggskåp än med andra layouter.

Nackdelar

U-formade kök layouter bildar en återvändsgränd som stoppar trafikflödet inom hemmet.

Om du inte har tillräckligt med utrymme, kan det vara svårt att trycka in en tillräckligt stor och verkligen funktionellt kök ö i en U-formad köksdesign.

You may also like