Skip to main content

Best Kitchen Layout Design for hjemmet ditt

Alle har ulike behov for deres plass på kjøkkenet. Så hvordan kan du bestemme den beste layout uten å ta hensyn til faktorer som kokk behov, om du vil at kjøkkenet skal være et sosialt knutepunkt og behovet for nærliggende spiseplass? Alle disse faktorene akutt spille inn din beslutning om å fornye kjøkkenet langs linjene av en layout over en annen layout.

Likevel, til slutt, er det ofte den tilgjengelige plass på kjøkkenet som tilsier oppsettet. Med mindre din er en spesialbygd hjemme, vil det ha en viss mengde og tilrettelegging av plass som peker du mot en layout. Lær om de grunnleggende typer kjøkken oppsett tilgjengelig i et flertall av boliger, og hvordan du kan gjøre endringer innenfor disse oppsett for å gjøre dem mer visuelt tiltalende og funksjonell.

Korridor-stil eller bysse kjøkken

Korridor-stil eller bysse kjøkken - beste kjøkkenet layout design for ditt hjem

En korridor-stil kjøkken består av to parallelle vegger som er omtrent 48 inches fra hverandre når skapene er installert. En korridor kjøkken er en stram, smal plass ofte finnes i hytter, leiligheter og små eneboliger boliger.

Pros

Fra synspunkt av kjøkken funksjoner, er korridoren stil layout gunstig fordi alle de viktige tjenester er innen nær rekkevidde.

Korridor-stil kjøkken er gjemt bort, forlater mer gulvplass i hjemmet tilgjengelig for andre aktiviteter.

Ulemper

En sjef ulempe med korridor kjøkken er at de er bare kjøkken. På grunn av den stramme avstand, er det umulig å passe en spisestue eller kjøkken øy på kjøkkenet. Men på grunn av den nære avstanden mellom de to parallelle tellere, er det ikke behov for en øy.

Korridor-stil kjøkken har dårlig annenhåndsverdi hvis hjemmet er stor nok til å romme et større kjøkken.

L-formet kjøkken Layout

L-formet kjøkken Layout

Den L-formede kjøkkenet layout er et klassisk design som tilfredsstiller behovene til de fleste mellomstore boliger og har vært brukt med hell i flere tiår. Forming bokstaven “L”, skap forlenge i to retninger, ofte med en del av skap lengre enn den andre delen.

Pros

Dette oppsettet benytter begrepet kjøkkenet trekant, der arbeidsflyten er organisert i en omtrent trekantet form mellom komfyr, kjøleskap og vask. Selv om dette er ikke den eneste oppsettet for å dra nytte av kjøkkenet trekant, er L-formet layout den mest kompakte og kostnadseffektive design som bruker kjøkkenet trekant.

Dette oppsettet åpner opp gulvplass for tillegg av en spisestue eller en øy.

Mange kjøkken kabinett produsenter har sett matchet base og overskap som danner grunnlaget for L-formet kjøkken design.

Ulemper

Skapplass i hjørnet er dyp og vanskelig tilgjengelig. Derfor ender hjørneskap plass opp som et oppbevaringssted for gamle containere, krukker og andre lite brukte elementer. En måte å bekjempe dette problemet er å installere en lat susan å sykle elementer i denne enorme plassen.

Ett-Wall Kitchen Layout

En en vegg kjøkken layout design er så grunnleggende som det blir. Denne utformingen er perfekt for lange og trange steder. Alt på kjøkkenet, inkludert skap, vask, kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin, er konsentrert på en lang vegg.

Pros

En vegg kjøkken oppsett er enkle å designe og installere.

I forhold til de høye kostnadene ved kjøkken remodels, er en en-vegg design ganske billig fordi den bruker færre skap.

Selv om den ikke utnytter det klassiske kjøkkenet trekant, likevel lar sine lineære design for uhindret trafikkflyt.

Ulemper

Counter plass er svært begrenset. Dette problemet kan reduseres ved å installere et kjøkken øy som går parallelt med skap.

Kjøkken tjenester er plassert lengre fra hverandre enn med andre typer oppsett.

U-formet kjøkken Layout Design

En U-formet kjøkken Oppsettet består av tre seksjoner av underskap som danner omkretsen av et mellomrom, med den ene enden åpen. Den U-formede utformingen må ha tre tilgjengelige vegger slik at det kan iverksettes. Alternativt, i stedet for en tredje vegg, kan du kjøre en halvøy utover. Denne halvøya kan være sammensatt av underskap og benkeplate.

Pros

Den U-formede kjøkkenet layout er bedre enn mange andre oppsett fordi det gir flere tjenester til sin plass.

Dette kjøkkenet layout gjør det mulig for flere overskap enn med andre oppsett.

Ulemper

U-formede kjøkken oppsett danner en blind som stopper trafikkflyt innenfor hjemmet.

Med mindre du har tilstrekkelig plass, kan det være vanskelig å presse en stor nok og virkelig funksjonelt kjøkken øy til en U-formet kjøkken design.

You may also like