Skip to main content

De 4 Fouten meest voorkomende Living Room (en hoe je ze oplost)

Deze dagen, de woonkamer is een van de belangrijkste kamers in het huis – en ook de broedplaats voor een aantal van de meest ernstige interieur fouten. Gelukkig, of het probleem banken langs de muren of het negeren van esthetiek in het voordeel van de strikte functionaliteit, de meeste van deze problemen hebben ook een vrij eenvoudig vast te stellen.

Als u denkt dat u schuldig aan één of twee woonkamer fouten zijn, blijven lezen. We laten u zien hoe u het probleem te identificeren bij de hand, uit te leggen waarom het niet werkt, en je leren hoe je de benodigde wijzigingen in uw ontwerp naar een hoger niveau te brengen. Soms kleine tweaks maken het verschil.

misverstand aandeel

Verhouding is een van de belangrijkste elementen van het interieur. In wezen, dit concept komt neer op de manier waarop items in de kamer zich tot elkaar verhouden. In het ideale geval, elke component van de kamer varieert in vorm en grootte om dingen visueel interessant te houden, maar toch komen samen om de ruimte te voelen goed verenigd.

Om dit te doen, de meeste ontwerpers gebruik maken van de gulden snede. Deze vergelijking zegt dat de meubels regelingen zijn het meest esthetisch bij bewaring in een 2: 3 verhouding. Neem boven de foto als een voorbeeld. U zult merken het voorzien van een salontafel dat is twee derde van de lengte van de bank en een bank dat is tweederde van de breedte van het gebied tapijt. Doel om deze verhoudingen weerspiegelen in uw eigen ontwerp.

U zult waarschijnlijk niet te breken elke heersers te trekken uit deze look af. Gebruik je waarneming om de juiste proporties te vinden. Als u uw ruimte te regelen, veel aandacht besteden aan hoe deze set-ups maken je je voelt. Als er iets voelt “off,” spelen met de opstelling tot u meer op hun gemak voelen. Op dat moment zal uw verhoudingen waarschijnlijk in orde zijn.

Telefoneren in de lay-out

We hebben allemaal gezien een woonkamer of twee, waar al het meubilair wordt geduwd tegen de muren, het verlaten van een grotachtige ruimte in het midden van de kamer. Hoewel dit in eerste instantie lijkt misschien een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de kamer groter, het uiteindelijk verlaat de ruimte gevoel uit balans. Het beperkt ook enorm de hoeveelheid bruikbare ruimte.

In dit geval, in plaats van de muren als uw gids, moet je doel zijn om verschillende groepen te creëren met uw meubels. Begin met het kiezen van een centraal punt voor de kamer – zoals een open haard, een aantal ingebouwde plug-ins, of zelfs een omvangrijke tv-scherm – en bouw uw arrangement rond dat punt.

De meeste woonkamer ontwerpen die gericht zijn op deze belangrijkste groepering. Maar dat betekent niet dat het is toch wel de enige zijn. Als je genoeg ruimte om een ​​gebied dat een secundaire functie heeft te maken – als een hoekje te lezen of een bureau – schikken die items in een groep van hun eigen land. Het belangrijkste is dat elk meubel voelt alsof het doelbewust werd geplaatst om te werken met de rest van de items in de kamer.

Verwaarlozing van uw gelaagdheid

Deze dagen, woonkamers zijn enkele van de meest gebruikte ruimte in onze huizen. Ze zijn waar we gaan om achterover te leunen, te ontspannen en tot rust komen na een lange dag. Echter, als deze kamers zijn geworden steeds meer “leefde-in,” ze hebben ook het slachtoffer geworden prioriteit functie boven de vorm in de mate dat de ruimte uiteindelijk onvolledig voelt.

Wanneer uw ruimte ontbreekt dat esthetische aanraking, effectief gelaagdheid is de sleutel tot het brengen van het terug tot leven. Een compleet ontwerp bestaat uit een combinatie van de volgende elementen:

  • Wandbekleding:  Verf, behang
  • Vloeren:  hout, tapijt, vinyl
  • Furniture :  Bedden, stoelen, tafels
  • Textiel :  Kussens, dekens, tapijten, beddengoed
  • Verlichting : lampen, tafellampen, ambient functies
  • Wandkleden:  Foto’s, artwork, spiegels
  • Decor items:  Bloemen, salontafel boeken, tchotchkes

U kunt het beste is in de kamer rond te kijken en de balans opmaken van elke lagen ontbreken in uw ontwerp. Dan, na verloop van tijd, een inspanning leveren om ze op te nemen. Als u items toevoegt, moet u items die komen in een verscheidenheid van vormen, maten en texturen kiezen, dus je ziet ook het voordeel van extra visuele belang.

Vergeten over eenheid

Soms kan onze huiskamers collecties van het ontwerp elementen die we hebben verzameld door de jaren heen in plaats van een enkele, definitieve fashion statement geworden. Of het nu een gevolg van het combineren van huishoudens of meerdere moves, een vleugje van eenheid is meestal alles wat nodig is om zelfs de meest eclectische ontwerp samen te trekken.

In dit geval, de kleur is uw geheime wapen. Neem even de tijd om te kijken naar de foto hierboven en merk op hoe de overgrote meerderheid van de items in dezelfde kleurenpalet vallen. Zelfs als je geen fan bent van de aanpassing van dat veel, het toevoegen van een paar coördinerende tinten kan helpen trekken de kamer samen. Behoudens kleur, kunt u ook patroon of textuur te gebruiken om een ​​rode draad te creëren.

Nu dat we de uitgaven steeds grotere hoeveelheden keer in onze woonkamers, heeft hun ontwerp genomen op een hoger niveau van belang is. Met dat in gedachten, zijn wij van mening dat het tijd is om verder te gaan dan een aantal van de faux pas dat deze ruimten hebben geteisterd al jaren. We hebben een aantal van de meest voorkomende woonkamer fouten en hoe ze op te lossen geschetst. Lees ze over en neem een ​​scherp oog om uw eigen interieur. Soms zijn een paar kleine veranderingen zijn alles wat nodig is om je look compleet te vernieuwen.

You may also like