Skip to main content

Mooie woonkamer Verlichting Ideeën

Het aansteken van een Living Room

Woonkamers vereisen drie soorten verlichting: ambient, taak en accent. Omgevingslicht biedt een kamer met de algemene verlichting, taakverlichting stuurt licht om bepaalde werkzaamheden zones, en accent verlichting te benadrukken specifieke objecten. Binnen deze basisvereisten zijn een wereld van mogelijkheden. Of u wilt iets leuks als deze kamer van Jonathan Adler, of iets meer ingetogen, er is een bijna eindeloos aanbod van woonkamer verlichting ideeën voor elke smaak en setting.

Een robuuste assortiment

Een mix van verschillende soorten verlichting, geplaatst op verschillende punten in de ruimte, is essentieel voor het creëren van een goede woonkamer lichtplan. Terwijl het eerste wat je de neiging om te zien in deze kamer in het Londense Cheyenne Terrace is de centrale statement lamp, zijn er ook drie tafellampen, one-staande lamp, vijf pot verlichting en een accent licht in het plafond op het raam kant van de Kamer. Ze worden gecombineerd om een ​​gelaagde en robuuste verlichtingsplan te ontwikkelen, vrij van schaduwen.

Twee in een

Als het gaat om overhead (omgevings) verlichting, het is altijd een goed idee om twee verschillende soorten te gebruiken. In deze elegante woonkamer door Su Hodges Interiors, pot lampjes zorgen voor het grootste deel van het licht (dat is verspreid over het plafond), terwijl een overgangsperiode hangende armatuur benadrukt de zithoek in het midden van de kamer.

meerdere Wedstrijden

In een grote ruimte, kan een enkele overhead armatuur niet genoeg zijn. In de meeste gevallen, pot lichten zijn een goede oplossing, maar als ingebouwde verlichting is niet voor u is er een andere mogelijkheid. Denk opknoping meerdere armaturen in de kamer, net als designer Kari Wilbanks hier deed. De sleutel tot het maken van deze look werk is aan de stok met vrij eenvoudige armaturen die schoon silhouetten hebben, en hang ze op een rooster in plaats van in willekeurige plekken in het hele plafond.

plafond Accent

Verlichting rond de omtrek van een plafond kan accent licht en een uniek detail niet gebruikelijk om de meeste woonkamers bieden. Niet alleen het accent licht in deze kamer van Creative West Architects accentueren de architectonische details van het plafond, maar het voegt een aura van elegantie aan deze verfijnde ruimte. Als het gaat om woonkamer verlichting ideeën, wees niet bang om te denken buiten de doos.

Overweeg een Arc

Geen plafond lichten? Geen probleem! U kunt nog steeds het creëren van een centrale lichtbron met een boog vloerlamp. De bogen in de volgende soorten lampen zijn over het algemeen vrij hoog, zodat niemand zal stoten hun gehoord tijdens het lopen onder, maar vond de plaatsing is nog steeds belangrijk. Houd in gedachten dat deze lampen zijn heel modern en het beste werken in een eigentijdse inrichting.

sculpturale Sconces

Leg een gewaagde verklaring met unieke schansen. De moderne sconces in deze ruimte op schijf inrichting verstelbaar zijn, zodat de gebruiker de grootte veranderen, en wanneer het licht wordt gericht. Nog belangrijker, ze zorgen voor een unieke, sculpturaal element dat een moderne toon voor de ruimte zet.

Ingebouwde Accent

Inclusief accent lichten in het ingebouwde rekken is een geweldige manier om speciale voorwerpen en accessoires te benadrukken. In deze kamer van Juliette Byrne, wordt onmiddellijk in het oog gevestigd op de verlichte planken, wat zorgt voor een heldere en mooie focale muur.

Visual Balance

Hoewel het leuk om een ​​einde tafel aan beide uiteinden van een bank, is het niet altijd mogelijk is (of beter). Wanneer dit het geval is kunt u nog steeds visueel evenwichtige taakverlichting met behulp van een tafellamp aan de ene kant en een staande lamp aan de andere kant, zoals hier te zien op deze foto met dank aan Barbara Brown Fotografie. Op deze manier mensen zitten aan beide zijden van de bank krijgen een gelijke hoeveelheid licht.

Mix en match

Woonkamers vergen veel verschillende lichtbronnen, maar er is geen regel zeggen dat ze alle aan te passen. Merk op dat in deze kamer door SFA ontwerp dat de kroonluchter en schansen zijn klassiek, maar de tafellampen zijn modern. Het mengen van oude en nieuwe is een geweldige manier om een ​​kamer met een echt gevoel van karakter en persoonlijkheid te geven, dus wees niet bang om stijlen en tijdperken te mengen.

Hang een verklaring Fixture

Woonkamers met hoge plafonds kan moeilijk zijn om te versieren en te licht. Om het grootste deel van het hoge plafond te overwegen een grote centrale armatuur in een take-bericht stijl. De sleutel tot opknoping armaturen in ruimtes met hoge plafonds is om ervoor te zorgen dat ze zijn laag genoeg dat ze het gevoel dat ze een deel van de kamer en je hoeft niet om uw nek stam op te zoeken en ze te zien. De Sputnik kroonluchter in de woonkamer door Robert Dana Design is groot genoeg en laag genoeg dat het voelt als een deel van de zithoek.

Benutting van de ruimte en functie

Kammen een lamp met een ventilator aan het plafond kan een geweldige manier om de ruimte en de functie te maximaliseren. Terwijl een plafondventilator zijn zeker niet zo populair als ze ooit waren, in warmere klimaten ze zijn soms noodzakelijk. In plaats van te proberen om het te overdrijven en het installeren van zowel overhead lampjes en fans, overweeg dan twee-in-één mogelijkheden om ruimte te maximaliseren. In dit midden van de eeuw moderne kamer, de ouderwetse plafondventilator passen uitstekend in.

Markeer Architectural Details

Markeer architectonische details met verzonken of TL-verlichting. In deze woonkamer door K2 Design, worden de prachtige plafonds geaccentueerd door accentverlichting die aandacht vraagt ​​voor hun prachtige details.

Vertrouw je instinct

Als het gaat om woonkamer aansteken van de meest belangrijke ding om te doen is een beetje plezier en vertrouw op je stilistische instincten. Terwijl de lichten in deze kamer van Jonathan Adler zijn allemaal een beetje wild, ze werken prachtig samen in het kader van deze leuke, eclectische kamer.

You may also like