Skip to main content

Frigöra Counter Space med dessa små kök Organisation Idéer

Är matlagning och underhållande i din lilla kök svårt? En studio storlek kök är en utmaning att arbeta i, men några små kök organisation idéer och ett par timmar av din tid kan förvandla din teeny kök i en modern, minimalistisk dröm för matlagning och fira.

Vi har fem inspirerande, små kök för dig som rock. De är fulla av idéer om hur man kan declutter ditt kök i fräscha, nya sätt. Vi har även några små kök organisation produkter som hjälper dig att återta eller lägga till nya diskutrymme och hitta ett hem för alla röran som gillar att umgås på dina diskar.

1. Ljus, ljus och industriell litet kök

Först ut, anser att måla ditt kök i en ljus, ljus, vit att fräscha upp den. Eller täcka de mörka, föråldrade väggar eller skåp dörrar med en fräsch, ny flyttbar tapeter.

Därefter är det dags att kasta ut de burkar av hjärtan palm du aldrig använder och bestämma vad stannar eller går. När du har en god uppfattning om hur mycket du arbetar med, är det dags att hitta ett hem för allt som är kvar.

Lagra vad som inte är attraktiva i ditt skåp. Resten av objekten kan visa på nya, industriella, restaurang-stil hyllor, barer och krokar som på bilden ovan.

2. Små modernt kök med en modulär, rullande ö

I många små kök finns det inte mycket disk utrymme att arbeta med. Grundläggande apparater som en kaffebryggare eller mikrovågsugn kan äta upp den lilla utrymme du har. Det finns lösningar. Välj apparater som kan väggmonteras eller underskåp monteras. Eller lägg till en kraftig väggmonterad hylla för att hålla tunga apparater som en mikrovågsugn.

Ett litet köksö kan lägga till extra disk utrymme samt lagring – och även en bardisk. Små, runda eller fyrkantiga öar fungerar bättre i mindre kvadratiska utrymmen. Tänk dig en längre smal ö för ett rektangulärt utrymme. En soffa konsolen på hjul skulle vara en bra idé i ett längre, pentry. Du kan rulla in ett kök som behövs och sedan lägga tillbaka bakom soffan när du är klar.

Butcher block eller bar vagnar finns andra bra alternativ eftersom de ofta komma med hjul att rulla din ö ur vägen. En högre vagn fungerar bra med barstolar.

3. En samtida litet kök med flytande vägghyllor för lagring

Om du inte har tillräckligt med köksskåp, men gott om väggyta, till en ren, modernt sätt frigöra ditt kök räknare är att visa och lagra objekt på svala flytande hyllor eller avsatser som köket ovan.

Vill du ge ditt kök en hög konstruktion ser ut som på bilden? Gruppera objekt efter färg och lägga till några konstföremål eller inramade foton. Lämna vissa delar av avsatser tomt så att de inte ser alltför rörig.

En annan stor design val i bilden ovan är användningen av spegeln på kakel. Lägg till lite spegel till en del av din vägg bakom bänkskivan för att utöka utrymmet och reflektera mer ljus.

4. litet kök organisation idéer som presenterar bokhyllor

Lägga till eller byta köksluckor kan bli dyrt. Och om du hyr projektet kanske inte ens vara tillåtet. Varför inte köpa några bra, billiga bokhyllor och göra en förvaringsvägg för alla dina köksattiraljer?

Leta efter högre men smala bokhyllor och mixa och matcha dörrar för att dölja en del av objekten. Eller ett urval av korgar kan fungera som lådor i dina bokhyllor, redo att fånga alla mindre objekt och sängkläder.

En annan intressant litet kök idé i bilden ovan är krokarna över fönstret för att hänga kastruller och stekpannor. Kastruller och stekpannor tar upp en hel del utrymme och hänga dem från en pott rack eller krokar är ett bra sätt att frigöra ett skåp eller disk.

5. minimalist kök som ger många liten lägenhet organisation idéer tillsammans

Denna vackra och fritt från plotter köket fungerar eftersom de flesta element har flera funktioner. En låg bokhylla med en monterad bänkskiva skapar en ö med förvaring och mot yta. De cubbies kan även hålla små apparater. Mer än ett dussin knivar hålls i en liten kniv block på disken.

En väggmonterad rostfritt stångstål kan hålla köksredskap och med krokar, även muggar eller mindre grytor och pannor. Den väggmonterade vin glashållare kan också fungera som en flytande avsats.

 

You may also like