Skip to main content

Hoe maak je een Shabby Chic Bedroom Versier

 Hoe maak je een Shabby Chic Bedroom Versier

Enorm populair in de jaren 1990 en handelsmerk door designer Rachel Ashwell in 1989, Shabby Chic combineerde de beste aspecten van cottage-stijl, vintage charme, budgetvriendelijke herbestemming van meubelen en andere voorwerpen, en casual, vrouwelijke stijl. De look uiteindelijk viel uit de populariteit, misschien een slachtoffer van zijn overvloed aan ruches en rommel. Maar wist de Shabby Chic vibe niet geheel verdwijnen. En, nogmaals, het is uitgegroeid tot een favoriete decoreren thema. De basics zijn hetzelfde, en het uiterlijk is aangepast aan de hedendaagse smaak voor minder gedoe reflecteren en de moeite. Maar één ding zal nooit veranderen-de, gastvrije ongedwongen comfortabel en de vibe van deze vrolijke stijl versieren.

Simple Style

Yesterday’s Shabby Chic omarmd ruches op beddengoed, raambekleding en kussens; gedrapeerd kristal kralen over lampenkappen; een veelheid van collectibles door de ruimte; en een overvloed van kunstwerken. Vandaag de dag, de look is veel minder rommelig. Pare vaststelling van de verzamelobjecten tot alleen die dingen die je liefde, vergeet al de ruches en kralen, en laat een aantal open ruimte aan de muur doorschemeren. Het resultaat is een slaapkamer die is charmant en veel meer ontspannen.

Hergebruiken met een doel

Een ding dat niet is veranderd sinds de jaren 1990 is het gebruik van hergebruikt items en vintage meubels in een Shabby Chic slaapkamer. Het maakt het gemakkelijk om te versieren zonder verbreking van de begroting en geeft je ruimte eigenzinnige charme en persoonlijkheid. Shabby Chic omarmt individualiteit en is niet een stijl voor cookie-cutter massaproductie.

Bijvoorbeeld, in deze ruimte voorgesteld, gestapelde uitstekende koffers in de plaats van de traditionele nachtkastjes. Neem een ​​kijkje op tal van andere manieren om items in de slaapkamer Upcycle of creatief hergebruik:

  • Gebruik oude luiken in plaats van een hoofdeinde.
  • Plaats een grote bass drum set op zijn kant om een ​​grillige nachtkastje te maken.
  • Hergebruik een antieke stoel om uw bedlampje te houden.
  • Probeer een stuk hekwerk of een decoratieve ijzeren hek voor een bed treeplank.

Bijgewerkt Kleurenpalet

Een van de kenmerken van Shabby Chic stijl is veel wit, en dat is niet veranderd. Maar terwijl pastels waren de overheersende vleugje kleur terug in de jaren ’90, vandaag de dag, je bent net zo waarschijnlijk donkerder getinte accenten, zoals het diepe blauw gebruikt in de romantische slaapkamer hier afgebeeld vinden. Deze stijl is gebaseerd op wit en soft-gevoel kleur. Een nieuwe kijk op het gebruik van deze stijl als je houdt van zwart, grijs, super-felle kleuren, of wilt u een nadruk op neutrale plaatsen in uw slaapkamer.

Shabby Chic Goes Minimalist

Het lijkt misschien dat Shabby Chic en minimalisme zijn tegenpolen, maar eigenlijk kan je de twee stijlen mengen in een prachtige hybride. Voor bewijs, kijk op de slaapkamer hier afgebeeld. De veelal-wit palet met accenten van roze, zachte texturen, een rustiek stam, en een hergebruikt nachtkastje (een oude melkkrat zetten zijn kant) zijn pure Shabby Chic. Intussen is de schoon, open, en serene sfeer is pure minimalisme.

Niet Ultra Vrouwelijke Anymore

In het verleden, Shabby Chic nam vrouwelijke tot het maximum met een ware explosie van roze, bloemen, kralen en ruches. In de huidige bijgewerkt look, de blik is veel meer geschikt voor een slaapkamer delen met een partner met verschillende smaken. Terwijl de in nood verkerende houten, beschilderde meubels, bloemenprints, zacht palet en gezellige stoffen zijn nog steeds aanwezig, ze zijn niet over-the-top nog langer, waardoor de stijl veel meer veelzijdig en aantrekkelijk voor anderen.

Serene en Sophisticated

Een zuivere witte slaapkamer voelt heel sereen en rustgevende, maar het kan steriel zijn als het niet goed gedaan. Gelukkig, een all-wit Shabby Chic slaapkamer heeft net genoeg textuur, interessante lijnen en accenten van romantiek om de look gastvrije en rustig te houden, zonder een spoor van starkness of het slop. In de kamer getoond, de architectonische hoofdeinde is versierd, net als de lampen en meubels, maar de eenvoud van het palet en het ontbreken van het patroon houdt de algehele sfeer voelt verfijnd en rustig.

Uw bed als de Star

Uw bed in een Shabby Chic slaapkamer moet zeker de ster zijn. Pile het hoog met kussens en veinzerijen bovenop een gezellige dekbed, dekbed of dekbed meer dan comfortabel lakens, en je zal een harde tijd te wachten tot bedtijd te klimmen in elke nacht. Terwijl in 1990, al het beddengoed waarschijnlijk roze en bedekt met rozen, vandaag, het is net zo waarschijnlijk wit of een andere zachte kleur ingericht met een mix van patronen te zijn. Het grootste verschil van toen naar nu is dat je niet meer moet de nadruk op ruches of extravagant trim.

Mix and Match Patterns

Typisch, Shabby Chic decor combineert verschillende patronen in één kamer. Terwijl de kool rozen en oversized florals van weleer zijn nog steeds vrij in kleine doses, zijn ze zeker niet je enige opties. Vandaag de dag, voel je vrij om bloemen te combineren met strepen, geometrics, grillige ontwerpen, of stippen. U kunt zelfs weglaten bloemen helemaal zoals hier afgebeeld. Zolang u kiest patronen die goed samen te werken en een aanvulling op uw kleurenschema, kan de stijl van werken voor uw slaapkamer, ook.

You may also like