Skip to main content

Kako ustvariti svojo japonsko-Style Kopalnica

Kako ustvariti svojo japonsko-Style Kopalnica

Posodabljanje vaš dom, ali je to malo popravljanje ali v celoti Preudesiti, lahko razburljivo doživetje, ki naredi vaš dom bolj prijetno živeti. Ne samo, da vam ponudimo priložnost za korak nazaj in res razmišljam o tem, kako bi radi svoje domov izraziti tiste stvari, ki so vam všeč, ampak to je tudi priložnost, da se naučijo nekaj novega.

Ena izmed najbolj edinstvenih poti za ustvarjanje prostora v vašem domu, ki ima namen v svoji zasnovi je vključevanje kulture. Tukaj bomo obravnavali, ki vsebujejo zelo mirno in Zen kulture v vaš dom z japonsko umetnost kopanje.

Kopalnica je prostor v domu, ki se uporablja na dan, in Japonci so se na novo opredeliti namen tej sobi je sčasoma iz vesolja, ki temelji na učinkovitosti, na območju, kjer mir in tišino kraljevanja.

W e so naredili raziskavo za vas, tako da tukaj je pogled na nekatere od najbolj pomembnih korakov, ko gre za ustvarjanje notranje oaza miru v japonskem slogu kopalnici vašem domu:

Dekor, ki Delights čute

Podobno kot japonski vrt, mora japonski stil kopalnica zgrajen z naravo v mislih. Uporaben zelenje, kot so bambus rastline ali Mossy lončnic je ključni element za ustvarjanje občutek, da lahko mirno naravno svetu obstaja znotraj vaše stene. Postavitev teh naprav je prav tako bistvenega pomena. Prepričajte se, da je bambus rastline ali potted mah vrstijo v prijeten, linije, ki ne zmedli čute.

Razsvetljava je še en bistven element v japonskem slogu kopalnico. Da bi ustvarili prostor, kjer je tvoj um svoboden, da se sprostite, se je treba izogibati ostre luči in krepko napeljave. Vodenje notranjosti linij preproste in naglas kosov minimalno je pomembno omogoča miren in jasen izkušenj.

Barvne sheme v japonskih kopalnicah slogu morajo biti tudi na nevtralnem ali fizični strani, odvisno od vaše želje. Čiste linije ujemajo s svetlimi toni ali naravnih odtenkih bodo ustvarili Zen vzdušje, kjer lahko doživite mir in tišino. Svetle barve so preveč moteča pri tej vrsti okolja in vzeti iz svojega uma in telesa priložnosti bi našli pravi mir.

Ne pozabite, da bi bambusa v vašem slogu, kjer je to mogoče, vendar z jasnim namenom. Ali je to bambusa tla, trim ali rastline, to je značilnost splača investirati v. Bambus se bo neopazno vključi naraven občutek z odpornostjo na vlago kopalnica zahteva, da se postavimo v splošni uporabi. Prav to je eno od najbolj obnovljivih virov na svetu, kar pomeni, da vaša japonsko-style kopalnica ne zagotavlja samo Zen, ampak stran deluje tako, da strani z naravo.

Tub Time and Tranquility

Čeprav to ni nič nenavadnega, da razmišljajo o kopalnica prostor v domu, kot kraj, ki je obiskala le za kratek čas, Japonci imajo drugačen prevzeti tej sobi. V japonski kulturi, kopalnica je prostor za počitek in pomlajevanje toliko, kot je za čistočo. Ker je prostor, ki je obstal v, je japonsko-style kopalnica zgrajena za uživanje, in ne le učinkovitost.

Eden od najbolj priljubljenih zadnjih uvoza, ko ustvarja japonski kopalnico, je vključitev majhno namakanje kad. Ti so postavljeni v kopalnici z edinim namenom, sprošča utrujeno telo in vam daje čas, da zbere svoje misli in navdihe. Njihova velikost pomeni, da niso za kopanje za higieno, ampak za mirno meditacijo in miru.

Olja in soli za namakanje kad bi morale biti na voljo, če ste iskali, da ustvarite pristno japonsko kopalnico. Ti nežni izdelki se uporabljajo za povečanje sprostitev in se lahko vključijo v poenostavljeno in linearnim okrasjem, če se vrstijo proti namakanje kad ali celo na pultu z namenom.

Japonski stil kopalnica mora imeti možnost za sproščujoče glasbe, kot tudi. Prizadevajo za skrivanje tehnologija v dekor je bistvenega pomena, zato je ni moteča lastnost. Vendar pa ob naravni zvoki na voljo za igranje, medtem ko vpijejo je idealna postopek za dosego Zen v prostor namenjen za pomlajevanje.

Higienski Essentials, ki Razmislite

Japonski stil kopalnica ima jasen poudarek na sprostitev in higieno. Pomembno je razumeti, da pa ta dva pojma gredo skupaj v tem prostoru, Japonci verjamejo v skladu njih ločeno. V pristnem japonskem kopalnici bo mesto sprostiti vedno razdeljena off v neki obliki, ki ga je mesto, ki ga doseže čistočo in vzdrževanje higiene.

Ker se kadi gledati kot prostor za odstavitev, se ne uporabljajo predvsem kot prostor za kopanje ali čistoče, in ne bodo na voljo v večjih velikostih, kot v mnogih gospodinjstvih danes. Poleg tega bo stranišče vedno mogoče najti ločena od namakanje kad. V mnogih primerih so vrata ali ločen majhen prostor, ustvarjen v ednini za stranišče.

Če to ni mogoče, da bi izklesala poseben prostor za stranišče v vašem določenem kopalnica prostor, bo DIY prekat zadostuje. Particija papirja ali visi zavesa bo delovala kot bariera med želje sprostiti in nujnosti higiene.

V ozadju tega particiji pa je higiena je za izredno pomembno v japonskem slogu kopalnico. V bistvu, večina teh kopalnic ne gostila standardni stranišče, ampak namesto tega uporabljajo bide. Te funkcije so na voljo v različnih barvah in velikostih, da se prilega kopalnice vseh vrst.

Občutljivi podatki, da bi razliko

Lepota v japonskem slogu kopalnico se nahaja v občutljivih podatkov, ki so vključeni. Japonska je otok in kot rezultat, je japonska kultura nasičena s posvetili in sklicevanje na moč vode. Veliko Japonski kopalnice vključujejo vodo ali slap učinke v neki obliki. Na primer, majhen kamniti vodnjak na kopalnica točilne ustvarja ne samo prijeten in naraven vizualni učinek, ki pa vključuje naraven zvok v vašem sproščenem okolju.

Japonski estetika osredotočajo tudi na kamne. Ali razporejeni na pot ali v prijeten modelov, kamni so surovi simbol narave in da se lahko vključi v svojo japonsko-style kopalnico. Kamni bi omamen in naravno Backsplash za kopalnico pultu. Prav tako se lahko doda tudi korita, da se zmanjša učinek sintetičnih površin, ki so lahko nameščeni za namene proračuna.

Vodenje vaša kopalnica oblikovanje poenostavljeno naredi vse razlike v obdelujete pristno japonsko kopalnico. Izogibajte neokusen ali pisane predmete, kot so svetle brisače ali risanki imetnikov zobno ščetko. Namesto tega se odločijo za nevtralne tone in čiste linije, da se ohrani občutek spokojnosti in miru.

Poleg tega, vas prosimo, da vključi kulturno specifične izdelke. Če ste sposobni pridobiti japonske ročno mila, lahko to le še pristnosti vašega ustvarjanja.

Ko boste imeli priložnost, da ustvarite japonsko-style kopalnico, poskrbite, da boste v celoti izkoristili. Kopalnice so ponavadi zlahka spregledamo prostore v hiši, da je v resnici, ima neverjetno oblikovalski potencial.

Ko si dovolite možnost za vključitev prednosti kulturnega oblikovanja v vašem domu dekor, boste ugotovili, končni rezultat je omamljanje umetniško delo samo po sebi.

Je vaša kopalnica Zen in miren prostor? Če ne, upoštevajte naslednje ta navodila, da se doseže japonsko-style kopalnico. To je zagotovo dodati miren, sproščujoč element v vaš zaseden doma.

You may also like