Skip to main content

Snygg Blå Vardagsrum Idéer

De bästa Blue Living Rooms

Blue vardagsrum finns i alla former och storlekar. Från traditionell till modern, att allt däremellan, är blå färg som spänner över stilar som ingen annan. I själva verket, bredvid neutrala, det finns ingen grasscloth täckt färg för att dekorera med än blå. Så oavsett om din smak vända sig till ljusa och djärva, eller mjuk och subtila, dessa blå vardagsrum idéer är säker på att ge gott om inspiration.

Glossy och Dramatiska

Kändis designern Thom Filicia är känd för att skapa utrymmen som är klassisk men ändå har någon form av oväntade stil som skiljer dem från mängden. Denna blå vardagsrum i Greenwich, Connecticut inget undantag. En av de viktigaste sakerna att notera är att när färgen är en mycket mörkblå, den har en blank yta vilket gör det mer spännande och levande än en matt finish skulle. Betrakta denna teknik vid användning av mörka färg färger.

Classic och återhållen

Ett klassiskt vardagsrum, som den här designad av Echelon anpassade bostäder, är en idealisk miljö för traditionella och återhållsamma Wedgwood blå väggar. När ihopkopplad med den vita beadboard tak och ljus hickory golv färgen läser nästan som en neutral, men det fortfarande ger tillräckligt djup för att hålla rummet känsla robust. Färgen i kombination med rummets arkitektoniska detaljer bevisa att ett utrymme kan ha en ton av personlighet innan en enda möbel är placerad inom.

Varm och mysig

Det finns ingen bättre färgkombination än blå och orange. I fallet med denna varma och mysiga blå vardagsrum använde designer Cory Connor en mörk men pulserande nyans som den primära färgen och sedan accent det med inslag av rostiga orange. Genom att måla den inbyggda bokhyllor samma färg som grasscloth täckta väggar, har hon skapat en känsla av intimitet, och det finns en känsla av att vara omsluten av denna varma och inbjudande färger.

Ren och samtida

Kontrast är nyckeln i denna övergångsvardagsrummet med Alice Burnham Interior Design. Mörkblå grasscloth tapeten ger en perfekt bakgrund för två bitar av modern konst, medan en blå mitten av århundradet modern soffa poppar mot skarpa vita TRÄPANEL. Trots användningen av flera mörka blues, har en ljus, luftig känsla tack vare den aktuella användningen av vit och grädde i rummet.

Bohemian Casual

Lugnande färger i havet och himlen är perfekta för Bohemian stil rum. På detta vardagsrum, nästan varenda färg en nyans av blå, med inga riktiga accentfärger att tala om. Denna ton-i-ton utseende kan vara svårt att dra bort, men i det här fallet, den stora fönster och massiva mängden naturligt ljus som kommer genom att ge en paus från det enda loppet av färg.

Breezy Beach Style

Designer Sabrina Alfin skapat ett blåsigt, strand-stil reträtt genom att gifta vattnig blues med sandiga neutrala i San Fransisco Bay området hem. Slipcovered möbler hjälper låna utrymmet en avslappnad och ledig atmosfär, medan naturliga utsmyckningar såsom jute matta, flätade korgar och drivved accenter bidra stranden tema hem.

Mjuk och subtila

Delikat blues är bra för att lägga mjuk elegans till klassiska utrymmen. Här designer Christina Marie använde en mjuk blå tuftade soffa i ett mycket liknande nyans som väggarna för att skapa en bekväm och lugnande utrymme.

Eclectic Electric Living Room

Texas-baserade designern Erin Williamson skapade drama i detta utrymme med en djup, nästan elektrisk blå nyans. Med bambu stil etageres målas i samma färg som väggarna, de nästan verkar byggas in och ger rummet en känsla av stor arkitektonisk djup. Grädden soffa praktiskt taget hoppar ut från väggen, vilket skapar en dynamisk brännpunkt.

Lugn och cool

En lugnande palett av mjuka blå, grå och vita gör en lugnande atmosfär i denna traditionellt stil vardagsrum. Här laget från Gräver Design Company använde en mjuk nyans av blått på väggarna och sedan lager i punkterna med samma tonala kvalitet för att skapa utseendet.

Crisp och sofistikerad

Fans av skarpa och sofistikerade övergångs stil kan få exakt vad de vill använda mörkare nyanser av blått. I denna stora blå vardagsrummet designteamet av Accents Et detaljer Stiffkey Blue av Farrow och Ball på väggarna som lägger rikedom och karaktär och vackert förbättrar arkitektoniska detaljer. I kombination med de neutrala färgerna på möbler och de rika trägolv resultatet är både slående och sofistikerade.

Cosmopolitan Chic

Decorator showhouses är utformade för att visa upp designen talanger inredningsarkitekter, och i många fall det ger dem en chans att spänna sina muskler och ha lite kul. I detta rum från 2012 Kips Bay Decorator Showhouse designer används Brian del Toro iögonfallande kombination av mörk kricka och lime för att skapa en slående effekt. Till skillnad från marinen eller indigo, har kricka en värme som ger trivsel till mörka rum.

funky Traditional

Enligt formgivaren Annie Löwengart, inspirationen till denna blå vardagsrummet kom från en antik gobeläng göras i rika blues och varma bärnsten. Rita på den grunden en elegant funky vardagsrum föddes. Funktionen vägg och inbyggda bokhyllor är målade i Farrow & Ball kinesiska Blue som ger värme och lite lekfullhet till denna underbart eklektisk vardagsrum.

Mörk och Moody

Djup indigo är en rik och robust färg och beroende på hur den används kan det vara mörkt och lynnig, eller fet och upplyftande. I det här rummet designad av Linda Burnside Interiors det är lite av båda. Färgen på väggarna är ganska mörk och rik, men pops som används på den ljusa möbler och draperi tyger lägga till en känsla av lekfullhet.

subtly Coastal

Ljusa färger är idealiska för öppna, luftiga utrymmen som denna öppna konceptet vardagsrum och kök designad av Schell Brothers Byggföretag. Påminner om havet, är vägg färg idealisk för rum försöker acheive en kust vibe. Tillägget av sand färgad klädsel, en sten härd och beadboard tak slutföra kust look utan att vara kitschig.

You may also like