Skip to main content

Vackert vardagsrum belysning Idéer

Belysning ett vardagsrum

Vardagsrum kräver tre typer av belysning: ambient, uppgift och accent. Omgivande ljus ger ett rum med övergripande belysning, riktar uppgift belysning ljus för vissa arbetszoner, och accentljus belysa specifika objekt. Inom dessa grundläggande krav är en värld av möjligheter. Oavsett om du vill ha något roligt som detta rum från Jonathan Adler, eller något mer dämpad, det finns en nästan oändligt utbud av vardagsrum belysning idéer för varje smak och inställning.

En Robust sortiment

En blandning av olika typer av belysning, placerade på olika ställen i rummet, är en förutsättning för att skapa en ordentlig vardagsrum belysning system. Medan det första du brukar se i det här rummet i Londons Cheyenne Terrace är den centrala uttalande armatur, det finns också tre bordslampor, en golvlampa, fem potten ljus, och en accent ljus i taket på fönstersidan av rummet. De kombineras för att skapa en skiktad och robust belysning system, utan skuggor.

Två i en

När det gäller overhead (omgivningens) belysning, det är alltid en bra idé att använda två olika slag. I denna eleganta vardagsrummet genom Su Hodges Interiors, potten lampor ger majoriteten av ljus (som är spridda över taket), medan en övergångs hängande fixtur betonar sittgrupp i mitten av rummet.

flera Fixtures

I ett stort rum, kan en enkel överliggande fixtur inte vara tillräckligt. I de flesta fall potten lampor är en bra lösning, men om infälld belysning är inte för dig det finns en annan möjlighet. Överväg hängande flera armaturer i hela rummet, som designer Kari Wilbanks gjorde här. De nyckeln till att göra denna look arbete är att hålla sig med ganska enkla armaturer som har rena silhuetter, och att hänga dem på ett rutnät i stället för i slumpmässiga ställen i hela taket.

tak Accent

Belysning i ytterkanten av taket kan ge accent ljus samt en unik detalj inte gemensamma för de flesta vardagsrum. Inte bara accent ljus i detta rum från Creative West Arkitekter accentuera arkitektoniska detaljer av taket, men det tillför en aura av elegans till denna sofistikerade utrymme. När det gäller att vardagsrum belysning idéer, inte vara rädd för att tänka utanför boxen.

Betrakta en Arc

Inga taklampor? Inga problem! Du kan fortfarande skapa en central ljuskälla med en båge golvlampa. Bågarna på dessa typer av lampor är i allmänhet ganska hög, vilket garanterar att ingen kommer att stöta sin hörs när man går under, men ansåg placering är fortfarande viktigt. Tänk på att dessa lampor är helt moderna och fungerar bäst i samtida inställningar.

skulpturala Sconces

Gör ett djärvt påstående med unika lampetter. De moderna lampetter i detta rum genom Disc Interiör är justerbar, så att användaren kan ändra storleken, liksom där ljuset riktas. Ännu viktigare, de ger en unik, skulpturala element som sätter en modern tonen för utrymmet.

Inbyggd Accent

Inklusive accentljus i inbyggda hyllor är ett bra sätt att lyfta fram speciella objekt och tillbehör. I det här rummet från Juliette Byrne är ögat omedelbart dras till upplysta upp hyllor, vilket leder till en ljus och vacker samlingspunkt väggen.

Visual Balance

Även om det är trevligt att ha ett sidobord i båda ändar av en soffa, är det inte alltid möjligt (eller bättre). När detta är fallet kan du fortfarande visuellt balanserad arbetsbelysning med hjälp av en bordslampa på ena sidan och en golvlampa å andra sidan, som här i detta foto med tillstånd av Barbara Brown fotografi. Detta sätt människor som sitter på båda sidor om soffan får en lika stor mängd ljus.

Mixa och matcha

Vardagsrum kräver en hel del olika ljuskällor, men det finns ingen regel som säger att de alla måste matcha. Meddelande i detta rum av SFA Design att ljuskrona och lampetter är klassiska, men bordslampor är moderna. Blandning gammalt och nytt är ett bra sätt att ge ett rum en verklig känsla av karaktär och personlighet, så var inte rädd för att blanda stilar och epoker.

Häng ett uttalande Fixture

Vardagsrum med högt i tak kan vara svårt att dekorera och ljus. För att göra det mesta av det höga taket överväga en stor central fixtur i en take-meddelande stil. Nyckeln till hängande armaturer i rum med högt i tak är att se till att de är tillräckligt låg för att de känner att de är en del av rummet och du behöver inte anstränga nacken att se upp och se dem. Den Sputnik ljuskrona i det här vardagsrummet med Robert Dana Design är tillräckligt stor och tillräckligt låg för att det känns som en del av sittgrupp.

Maximera utrymmet och funktion

Kamma en armatur med en takfläkt kan vara ett bra sätt att maximera utrymmet och funktion. Även takfläktar är verkligen inte så populär som de en gång var, i varmare klimat är de ibland nödvändigt. Hellre än att försöka överdriva och installera både lampor och fläktar, anser två-i-ett alternativ för att maximera utrymmet. I detta mitten av århundradet moderna rum, gammaldags takfläktar passar in.

Markera arkitektoniska detaljer

Markera arkitektoniska detaljer med infälld eller lysrör. I det här vardagsrummet genom K2 Design är utsökta kassettak accentueras av accentbelysning som kräver uppmärksamhet till deras vackra detaljer.

Lita på dina instinkter

När det gäller vardagsrummet belysning det viktigaste att göra är att ha lite kul och lita på din stilistiska instinkter. Även belysningen i det här rummet från Jonathan Adler är alla lite vild, de arbetar tillsammans vackert som en del av denna roliga, eklektisk rum.

You may also like