Skip to main content

V 4 Napake Najpogostejši Dnevna soba (in kako jih popraviti)

Te dni, dnevna soba je eden najpomembnejših prostorov v domu – in tudi gojišče za nekatere najhujše notranje opreme napak. Na srečo, ali vprašanje je, zofe obloge sten ali nespoštovanje estetiko v prid strogo funkcionalnosti, večina teh težav imajo tudi dokaj enostavno popraviti.

Če menite, da so lahko krivi enega ali dveh dnevna soba napake, vodi obravnavo. Pokazali vam bomo, kako prepoznati težavo pri roki, pojasni, zakaj to ne deluje, in vas naučili, kako narediti potrebne spremembe, da bi svojo zasnovo na naslednjo stopnjo. Včasih majhne poteg vse razlike.

nerazumevanje delež

Delež je eden od ključnih elementov notranje opreme. V bistvu ta koncept izvira na način, na katerega predmeti v sobi povezani med seboj. Idealno bi bilo, vsak del prostora razlikuje po obliki in velikosti, da se stvari vizualno zanimiv, a še vedno pridejo skupaj, da bi prostor počutim pravilno poenotena.

Če želite to narediti, je večina oblikovalcev izkoristiti zlatega reza. Ta enačba pravi, da so dogovori pohištvo najbolj estetsko, ko bodo v razmerju 2: 3. Bodite sliko zgoraj kot primer. Opazili boste, da ima klubsko mizico, ki je dve tretjini dolžine kavč in kavč, ki je dve tretjini širine preprogo območja. Cilj je ogledalo ta razmerja v svojo zasnovo.

Vi verjetno ne bo treba izbruhne vse vladarje, da to uspe videti off. Uporabite svojo percepcijo, da bi našli ustrezne deleže. Kot si urediti svoj prostor, posebno pozornost temu, kako ti set-up boste počutili. Če se kaj počuti “off”, igral z ureditvijo, dokler ne boste počutili bolj sproščeno. Na tej točki, bodo deleži verjetno v redu.

Telefoniranje v postavitvi

Vsi smo videli dnevno sobo ali dve, če je vse pohištvo potiska navzgor proti steni, pri čemer ena gobasto prostor v sredini sobe. Čeprav je to sprva morda zdi odličen način, da bi prostor občutek napihnjenosti, je končno zapusti prostor občutek ravnotežja. Prav tako močno omejuje količino uporabnega prostora.

V tem primeru, namesto z uporabo stene kot vaš vodnik, mora vaš cilj je, da ustvarite različne skupin s svojim pohištvom. Začnite z izbiro kontaktno točko za sobo – kot je kamin, nekaj zgrajenih-ins, ali celo precejšen televizijskem zaslonu – in zgraditi svoj dogovor okoli te točke.

Večina dnevna soba modeli bodo oblikovale okoli te glavne skupine. Vendar pa to ne pomeni, da mora biti edini. Če imate dovolj prostora, da ustvari območje, ki ima sekundarno funkcijo – kot je branje kotiček ali delovno mizo – urediti te postavke v združenju svoje. Važno je, da vsak kos pohištva počuti, kot da je bilo namerno dano delati z ostalimi predmetov v prostoru.

Zanemarjajo svoje razslojevanje

Te dni, dnevne sobe, so nekatere od najbolj uporabljanih prostorov v naših domovih. Oni kam gremo, da kick nazaj, sprostite in počitek po napornem dnevu. Vendar pa, kot so ti prostori postali vedno bolj “živi-in,” oni padle tudi žrtve prednostnih nalog funkcijo pred obliko, če je prostor na koncu počuti nepopolna.

Ko je vaš prostor manjka, da estetsko noto, učinkovita plastenje je ključnega pomena, da ga pripelje nazaj v življenje. Celotna zasnova je sestavljena iz kombinacije naslednjih elementov:

  • Stenske obloge:  barva, ozadje
  • Talne obloge:  les, preproga, vinil
  • Pohištvo :  postelje, stoli, mize
  • Tekstil :  blazine, odeje, območje odeje, posteljnina
  • Osvetlitev : luči, namizne svetilke, značilnosti okolja
  • Stenske zavese:  Fotografije, umetnine, ogledala
  • Dekor predmete:  Cvetje, kava miza knjige, tchotchkes

Najbolje je, da si po sobi in preučitev vseh plasti manjkajo v vašem design. Potem, čez čas, da si prizadeva za njihovo vključitev. Ko boste dodali predmete, se prepričajte, da izberete elemente, ki prihajajo v različnih oblik, velikosti in teksture, tako boste videli tudi koristi dodatnih vidnih interesa.

Pozabili enotnosti

Včasih lahko naši dnevni sobi postane zbirke oblikovalskih elementov, ki smo jih v preteklih letih zbrani in ne en sam, dokončno slog izjavo. Ali je to posledica združevanja gospodinjstev ali več potez, dotik enotnosti je ponavadi vse kar je potrebno potegniti tudi najbolj eklektično obliko skupaj.

V tem primeru, barva je vaše skrivno orožje. Vzemite drugo, da pogled na fotografijo zgoraj, in opazujte, kako velika večina predmetov spadajo v isto barvno paleto. Tudi če niste ljubitelj ujemanje, da je veliko, dodal nekaj usklajevalnih odtenke lahko pomagajo potegniti sobo skupaj. Zapore barvo, lahko uporabite tudi vzorec ali strukturo, ustvariti skupno nit.

Zdaj, ko smo porabili večje količine krat v naših dnevnih sobah, je njihova oblika sprejeta na višjo raven pomena. S tem v mislih, smo prepričani, da je čas za korak naprej od nekaterih faux pas, ki pestijo te prostore let. Opisali smo nekaj najpogostejših dnevna soba napake in kako jih popraviti. Preberite jih več in se ostro oko na svoje notranjosti. Včasih nekaj manjših sprememb so vse, kar je potrebno, da se popolnoma osvežite videz.

You may also like