Skip to main content

15-punkters checklista Innan du börjar ditt badrum Renovering

En badrumsrenovering är en spännande uppgift. Men innan du hoppar till att välja den senaste kakel eller badkar design, finns det några mindre spännande saker att tänka på så projektet visar sig precis som du drömmer det. Eftersom renovera ett badrum kan vara överväldigande, tidskrävande och kostsamt, förberedde vi en enkel 15-punkters checklista för att se till att projektet håller på rätt spår och renovering löper smidigt.

1. Billig

Om du inte redan vet bör du arbeta upp en uppfattning om hur mycket du vill spendera på din badrumsrenovering. Ställa in en budget kommer att hjälpa dig när du fattar beslut om vad som ska ingå i ombyggnadsarbete. När du har räknat ut vad du kan spendera och subtraheras det belopp som tilldelats arbete, har du en tydligare känsla av vad du kan spendera på kakel, fixturer och extramaterial.

2. Tid

Många människor antar att om de ombyggnad ett litet badrum det tar bara ett par dagar, eller i alla fall det kommer att ta mycket mindre tid än en större. Detta är inte nödvändigtvis fallet. Beroende på hur många varor du ändrar i badrummet din entreprenör kommer att behöva gå igenom alla samma steg som ett större badrum. Men avser planering inte bara för att definiera varaktigheten av renoveringsarbeten, men även vissa mellansteg som beställer och köper kakel, fixturer, skräddarsydd fåfänga eller skåp för att se till att de kan levereras när entreprenör behöver dem. Planeringstid är också avgörande för dem med bara ett badrum i deras hus eftersom de kommer att behöva vidta åtgärder var att ta en dusch och använda toaletten medan badrummet tas isär.

 3. Works sekvens

När det gäller badrumsrenovering genom att fylla i jobbet i en viss ordning kan du rädda dig från en hel del ren tid och misstag. Oavsett om du riva sheetrock eller helt enkelt ommålning, alltid vill du börja längst upp i rummet. Omforma ditt tak först, väggar andra och golv tredje så att du kan förhindra skador på dina nya komponenter.

4. Dolda problem

Om du gör en större uppgradering till ditt badrum överväga att göra en ”full gut”. När du är klar med en professionell med expertis du sluta med en nolla problem badrum som kommer att fungera felfritt och lägg enormt värde till ditt hem under många år framöver. Beroende på ålder av ditt hem och hur väl den byggdes den största dolda problem som kan uppstå är vattenskada, så leta efter strukturella brister i golvet inramning, inte riktigt ventilerade VVS, gammal korroderat VVS, icke vattentät kakel dusch / badkar omger, etc.

5. Design stil och funktionalitet

När man börjar ut start genom att tänka det utseende du vill ha för ditt badrum. Det finns många faktorer att tänka som färg färg, kakel val, fåfänglighet, duschar, badkar, kranar, etc. Det kan bli överväldigande mycket snabbt så börja med en del efterforskningar. Du kan börja att pussla ihop element som du gillar i vad som kommer att bli den slutliga utformningen av badrummet eller så kan du välja en design objekt du vill att funktionen i badrummet och sedan arbeta resten av badrum design runt den.

Design bör arbeta hand i hand med funktionalitet så anser som kommer att använda badrummet och hur överväga en eventuell försäljning av huset och även ta en stund att tänka hur badrum design kommer att passa in med resten av huset.

6. Mätningar

Det finns 3 stora begränsningar som verkligen gör storlek materia i badrummet förnyelse: den totala storleken på badrummet (vanligtvis den minsta rum i huset), placeringen av befintliga VVS rör och elledningar och typiska standarddimensioner av sanitetsporslin. Därför se till att du har rätt mått och specifikationer när du går till affären. Mer frustrerande än att försöka handla utan mätningar är att hamna inköp saker som inte passar.

7. Contractor

Anställa ett kontrakt för en möjligen DIY jobb? Jo, det är en smart sak att göra med tanke på komplexiteten i jobbet och svåra operationer som är involverade (el, kakel, VVS, etc.). Därför inte förbise fördelarna med att hyra en entreprenör och spara en massa elände och tid.

8. VVS fixturer och funktioner

Ingen renovering är komplett utan ombyggnad eller reparation fixturer och funktioner som kan mycket väl göra en separat checklista själva: dusch, badkar, toalett, bidé, handfat, kranar och duschmunstycken. Du bör också uppdatera eller reparera speglar och duschdörrar. Du kan också ändra utseendet på ditt badrum mycket lätt genom att byta ut dörrhandtag, låda drar och hårdvara för din dusch dörrar. Om du har budgeten en ny uppsättning duschdörrar kan helt ändra utseendet på ditt rum.

9. Skåp, lagring och hyllor

Planering skåp, hyllor och lagring lösningar är en knepig problem i de flesta fall. I små, oregelbundet formade rum som badrummet, är det ännu mer så. De måste vara funktionell och rymmer alla dina saker samtidigt allt lätt att nå, de måste passa in i tillgängligt utrymme och göra det bästa av det och ovanpå allt, måste de se snygg.

10. Väggar och golv

Praktiskt taget vilket som helst material kan användas för att på ytan av väggar och golv i badrummet, så länge som det är vattentätt, antingen naturligt eller med hjälp av en ogenomtränglig yta. Beroende på din budget och stil, keramik, marmor och granit kakel göra vackra och tåliga golv och väggytor för bad. För golv ytterligare alternativ kan innefatta cement (målade eller färgade), ark vinyl eller vinyl plattor som är billiga och ser bättre än tidigare. Oavsett ditt val, alltid emot ytterligare viktiga kriterier för att välja ditt badrum golv: slitstyrka och halkmotstånd.

11. Belysning

Ett badrum kan göras opraktiskt eller rent av farlig utan tillräcklig belysning så planera för design belysning som är funktionell och även skapar atmosfär. Plan för att maximera naturligt ljus först, medan det för artificiellt ljus är det lämpligt att du bör ha minst 4 watt glödlampor per kvadratfot.

12. tillbehör

Även till synes obetydliga i den större bilden av hela projektet, är ingen ombyggnads komplett utan nya tillbehör. Och förvånansvärt nog, de små saker som nya handdukar, tvätta kläder, tvål rätter, speglar, handdukshängare, behöver bad mats lägga till upp till den slutliga räkningen. Om du är på en budget kommer nya handdukar vara bättre än ingenting.

13. Ventilation

Ventilation är avgörande i en våt rum som badrummet. Det är också en svår uppgift som kräver god planering: att välja rätt fläkt, rätt position för sin installation och hantera den elektriska ledningar. Dålig ventilation kan lämna ditt badrum fuktig, mögligt och kan även skada din hälsa. En väl ventilerad badrum, är dock inte bara en hälsosam badrum. Kontinuerlig luftflöde kan också förhindra både sönderfallet av någon trä trim eller fixturer och mättnad av byggnadsisolering.

14. Kommer gröna

Även om du själv inte bryr sig om att gå grönt på ett eller annat sätt, är marknaden trender mot detta så det är något att överväga. Och det finns många plånboksvänlig alternativ för att lägga till en grön touch till ditt badrum: ett lågt flöde toalett som använder mindre vatten och sparar pengar i vattenräkningar; låg VOC eller ingen-VOC färger; fåfänglighet gjorda från hållbart avverkad skog; återvunnet glas kakel yta bänkskivor, etc.

15. Final ren

Den slutliga ren bör innehålla en grundlig rengöring av alla skåp, inifrån och ut, rörledningar, väggar, golv, fönster och armaturer. Även om det ofta förbiser i planeringsfasen, i fallet med en större renovering som du kanske vill överväga att anlita en städservice, vilket innebär extra kostnader som påverkar din budget. Om du känner för att göra det själv, kan du behöva lägga till en eller två dagar till din första timing.

You may also like