Skip to main content

7 tips för en avkopplande Feng Shui Badrum Retreat

Älska din nya feng shui badrum vibe? Bär samma spa-stil i din sovrummet. I feng shui praktiken, färgerna och inslag är olika för ett sovrum, men du kan fortfarande få en lugnande atmosfär. Det enklaste sättet att lägga komfort till sovrummet är genom lyxiga sängkläder och mjuka dofter. Bara att lägga till en mjuk kast och doftljus kan helt förändra ditt sovrum och skapa att feng shui reträtt känsla.

Vi älskar spa retreat erfarenhet, särskilt när vi kan återskapa det hemma. Att skapa en avkopplande atmosfär i badrummet handlar om mer än bara ljus och en fluffig morgonrock. Du kan också omfamna den lugnande energi feng shui med din favorit utsmyckning stil och färgpalett. Med hjälp av dessa enkla principer är ett enkelt och vackert sätt att skapa en lugnande feng shui badrum reträtt.

1. Välj rätt feng shui badrum färgsättning

Det kanske förvånar dig att veta att de bästa feng shui färger för ditt badrum är inte bara blå och gröna. Även om dessa kalla färger kan ha en plats i färgpaletten i feng shui de representerar vatten som redan är riklig i badrummet.   Det glas, metall och vatten, om ditt badrum representerar vatten också. Det enklaste sättet att dekorera ditt badrum med feng shui principer är genom balans, särskilt genom färg. Ditt mål att välja rätt badrum färgerna är att balansera de starka vatten element med varma nyanser och trä accenter. Blått och grönt kan vara en del av din vackra färgpalett, men du vill blanda upp det med naturliga tillbehör och färger.

2. Declutter och förenkla för en avkopplande badrum reträtt

Det är svårt att vara avslappnad när vi konfronteras med röran. För ett litet rum, som ett badrum, är röran ett ännu större problem. Feng shui handlar om energi, eller Chi. Förflyttningen av energi kan fastna i fickor av röran, gör ditt badrum en plats att fly från, inte.

Börja med att ta itu med badrum räknaren röran. I vår brådska att göra sig redo varje morgon, slutar vi ser röran vi lämnar bakom varje dag. Genom att använda låda arrangörer och ganska lagring ovanpå disken kan du dölja röran som skapar stress när du börjar din dag. Utvärdera dina lagringsbehov och göra rensa disken prioriteras. Omvärdera också ditt badrum papperskorgen.   I f det verkar att svämma över snabbare än du kan tömma den, kan du behöva uppgradera. Detta är en stor källa till röran stress i badrummet.

3. Uppdatera din belysning för en feng shui badrum

Badrum belysning är nästan lika viktigt att feng shui som din färgpalett. Hur dina färger (och du) visas i ditt badrum kan göra eller bryta din morgon. Tänk längre än bara den typiska överljus eller fåfänga ljus. Leta efter sätt att ”lager” din belysning för en avslappnad atmosfär. Med fokus på feng shui energi är rätt belysning viktigt att ditt badrum reträtt, som alltför ljus belysning kan vara för energisk för en avkopplande utrymme.

Om du inte får det utseende du vill ha från din morgon makeup rutin, kan den senaste LED-upplysta speglar lysa dig och din fåfänga vackert. Det snabbaste sättet att ändra ditt badrum belysning är genom dina glödlampor. Se till att dina glödlampor är rätt för ditt badrum genom att experimentera med varmt, dagsljus och mjuka glödlampor, tills du får den perfekta utseende.

4. Välj rätt badrum sängkläder

Den mjukaste sängkläder är ett måste i din feng shui badrum reträtt. Fluffiga handdukar och dräkter inbjuder dig att dröja kvar och släppa stress i slutet av dagen. Vit eller neutral grå och beige är perfekta färger för badrum sängkläder eftersom det uppmuntrar dig att vara kreativ med din färgschema.

5. Tillsätt perfekta feng shui badrum accenter

Oavsett badrum färgschema du väljer, kan du förbättra din lugnande feng shui energi med rätt tillbehör. Naturligtvis kommer du vill behålla dina tillbehör enkelt att hålla röran till ett minimum. Om ditt badrum färgpaletten är fylld med ”vattenfärger,” dina dekorativa accenter kommer att vara den mest balanserade om de är varma och naturliga. Teak lådor eller en liten bänk kan balansera alltför många häftiga färger i ditt badrum. För en mörk palett badrum färg, tillbehör tillverkade av drivved eller vitkalkade trä är perfekt touch för att lätta upp saker.

6. Glöm inte att lägga till lugnande dofter till ditt badrum

Liksom den perfekta spaupplevelse, dofterna du väljer för ditt badrum är en viktig del av din feng shui transformation. Elementen i en reträtt badrum bör engagera alla dina sinnen, och välja naturliga dofter är ett autentiskt sätt att föra dem alla tillsammans.

7. Ta med din feng shui design i sovrummet

Älska din nya feng shui badrum vibe? Bär samma spa-stil i din sovrummet. I feng shui praktiken, färgerna och inslag är olika för ett sovrum, men du kan fortfarande få en lugnande atmosfär. Det enklaste sättet att lägga komfort till sovrummet är genom lyxiga sängkläder och mjuka dofter. Bara att lägga till en mjuk kast och doftljus kan helt förändra ditt sovrum och skapa att feng shui reträtt känsla.

You may also like