Skip to main content

Bygg en bättre badrum: 6 badrum uppgraderingar värt pengarna

Köken är oftast ses som hjärtat i hemmet, men Badrummen är muskeln . En dåligt planerad badrum kan påverka hur du känner ditt hem i många år framöver. Dessutom är det en av de dyraste rum att renovera. Om du bygger ditt eget hem, är det viktigt att få badrummet rätt första gången. Din byggare bör ha en lista med standardalternativ och uppgraderingar, men hur vet du vilken badrum uppgraderingar kommer att lägga till ditt hem värde?

Upprepa efter oss: badrum ska vara den mest funktionella rum i hemmet. Att välja rätt uppgraderingar badrummet innebär att du kommer att älska ditt badrum många år framöver – oavsett vad. Investera i dessa uppgraderingar badrum för att få mest valuta för pengarna.

Bygg en bättre badrum: 6 badrum uppgraderingar värt pengarna

Huvudbadrum

Om din valda planlösning erbjuder master badrum som ett alternativ, ta den. Master badrum är en av de mest eftertraktade funktioner för andrahandsvärde. Om din nuvarande bostad layouten inte innehåller en mästare bad, kan det vara värt pengarna att ha din arkitekt konstruktion för dig. Som en av de mest använda rum i hela hemmet, är en mästare badrum ett måste. Det ger vuxna en plats att koppla av, skilja sig från barnen och hålla sane. Det är en av de dyrare uppgraderingar badrum, men allt du spenderar på en master badrum kommer att betala tillbaka tiofalt i funktionalitet och investeringar.

källare VVS

Lägga källaren VVS under byggprocessen är billigt och enkelt, så betalar din byggare att ha det gjort innan du flyttar in. Visst, det är inte den mest spännande uppgradering. Ändå väljer VVS i källaren – även om det inte är klar – vettigt. Du kommer förmodligen avsluta din källare någon gång i framtiden, och med VVS installeras under byggprocessen sparar pengar. När du är redo att avsluta det, kommer du inte att bryta upp betong eller slita ut väggar för att installera VVS. Istället kan du koppla rakt in i befintliga VVS och hoppa vidare till utformningen och gips.

Kakel och golv

Fråga vem som helst som har levt med dåligt rosa kakel i 10 år: Tile är svårt att ersätta. Det kräver en stor rivning, och i de flesta fall kommer du att skjuta upp det eller lära sig att leva med kakel du hatar. Inte nöja sig med standard kakel om det inte är något du älskar, eftersom att försöka ersätta den på vägen är kostsamt och tidskrävande. Uppgraderad ytor förbättra utseendet på ditt badrum så det är något speciellt. Följ samma princip med golv, välja långvariga material som du finner attraktiva. Du kan alltid ändra färg färg och inventarier, men kakel och golv kommer att vara där ett tag.

extra lagring

Om en av dina alternativ för uppgraderingar badrum ökar lagring bör ditt svar vara ja. Badrum lagring är en av de funktioner som du kanske inte tänker på i början, men kan göra stora förbättringar i din livsstil. Extra skåp, inbyggd hyllor och arrangörer göra skillnaden mellan en rörig grotta och en lugn reträtt. Satsa på uppgraderingar som bygger ut det utrymme du har och hjälper dig att hålla ditt badrum helt organiserad.

bättre belysning

Builder-grade belysning är sällan inspirerande. Det är oftast vanliga over-the-spegel lampor som är billiga att köpa och installera. Du kan uppgradera din belysning paket på egen hand genom att skaffa bättre fixturer och även planera för burkljus. Även naturlig belysning är alltid bäst, fönstren är inte alltid möjligt i ett badrum. Att kompensera för bristen på ljus med uppgraderade fixturer som är utrustade med ljusa LED-lampor som ska pågå.

Separat badkar och dusch

Ett av de enklaste uppgraderingar badrum med för att få en avkastning på pengarna är en separat badkar och dusch. Separata utrymmen öka ditt hem värde och erbjuda mer funktionalitet – särskilt i master badet. En standard badkar och dusch combo kan göra susen, men det har inte en wow-faktor. En separat badkar och dusch är inte precis en helg renovering, så om det är något du vill, uppgradera under byggprocessen istället. Du kommer att tacka dig själv senare.

Kök kan sälja hem, men alla husägare kan berätta att en bekväm, funktionellt badrum är lika viktigt. Funktion och stil bör komma samman för att skapa utrymmen som håller din familj organiserade, så leta efter uppgraderingar som är kompatibla med ditt sätt att leva. I de flesta fall kan spendera lite mer på tanke ut uppgraderingar badrum öka ditt hem andrahandsvärde – och din familj tillfredsställelse.

You may also like