Skip to main content

Varma metallfixtur Idéer att lysa upp ditt badrum

Vi vet alla att designtrender kommer och går, men nästa stora grej är varma metall armaturer i badrum. Borta är de dagar av kall krom och rostfritt stål. Nuförtiden handlar det om att skapa inbjudande utrymmen med artister som koppar, brons, mässing och guld.

Om du är bekymrad över hur man bäst införliva dessa material i din design utan att låta konstruktionen blir alltför retro, oroa dig inte. Vi har fått tips om hur man använder varma metaller för att skapa en chic estetik som du kommer att älska för en lång tid framöver.

1. Satsa på guld

Idén att använda guld i ett badrum kan tyckas föråldrad. Men har denna look nyligen upplevt ett uppsving, och låt oss försäkra er om att det ger verkligen lyxig touch som man skulle förvänta sig.

Nyckeln till att använda guld i ett modernt sammanhang är att fokusera på banbrytande former. Leta efter objekt som vattenfall kranar och minimalistiska kontroller dusch i detta mål. Kom också ihåg att när det gäller guld, är mindre mer. Använd den som en accent i din design snarare än en huvudkomponent.

2. Välj Koppar

Det är något om det sätt som ljuset reflekteras av koppar som gör det särskilt iögonfallande. Av denna anledning kommer det snart att bli en go-to val för alla som vill skapa ett badrum som verkligen är en showstopper. Överväg att använda den för brännpunkten av utrymmet som ett stort badkar eller överväga att blanda och matcha den med en annan metall.

En av koppar andra positiva egenskaper är att det är ganska lätt att ta hand om. Merparten av tiden, är varmt vatten allt som behövs för att återställa en sliten fixtur eller belysningselement till sin forna glans. För de tillfällen som kräver en mer grundlig rengöring, hoppa över starka kemikalier till förmån för en mjukare renare som diskmedel.

3. Liva upp med Brass

Mässing har funnits i åldrar och det är naturligt hållbarhet i kombination med att polerad glans ger alla badrum en ståtlig utseende, särskilt när offset med mörkare nyanser som gör mål pop. Denna yta bör vara bästa valet i både de mest moderna och mer traditionella utrymmen.

Men den en faktor tänka innan du tar steget med mässing är att det kräver en viss regelbunden tillsyn för att hålla den snygg. Det är alltid bäst att hålla sig till tillverkarens specifika underhåll instruktioner så rutin torka nedgångar bör göras med en godkänd renare.

4. Ta i vissa Bronze

Brons är ett intressant val för ditt badrum avslutas eftersom till skillnad från många andra metaller kan det faktiskt bli bättre med åldern. Detta beror på det faktum att produkter märkta som ”olja-gnuggade brons” eller ”hand-gnuggade brons” inte får en extern yta för att skydda dem från väder och vind efter tillverkning. Med tiden kommer användning och exponering för väder och vind skapar en unik färgningsmönster som fördjupar det estetiska.

Av denna anledning rekommenderar vi brons för alla som gillar vintage karaktär och charm. Eftersom brons var också mycket populär under den revolutionära eran, tenderar det att passa särskilt väl inom koloniala bostäder eller andra liknande traditionella mönster.

You may also like