Skip to main content

4 gemensamt badrum Design Misstag och hur man undviker

4 Vanliga Toalettdesign Misstag

De flesta av oss är inte professionella inredare, vilket är anledningen till det är okej att göra några misstag i designen från gång till gång (det är det bästa sättet att lära sig, eller hur?). Men du behöver inte leva med dina felsteg alltid. Ofta med bara några små justeringar, dessa fel är enkelt fast och din inredning känner sig mer fantastiska och funktionell än någonsin.

Här är fyra av de vanligaste badrum design misstag vi ser, liksom enkla åtgärder du kan vidta för att rätta till dem. Om du inser att du är skyldig till ett eller två på listan, oroa dig inte, vi är här för att hjälpa.

1. Inte skiktning belysning

Du betalar med bara overheadkostnaden belysning i ditt badrum? Om så är fallet, du gör dig själv en björntjänst. Layered belysning är nyckeln till att skapa en verkligt fungerande rum, och badrummet är inget undantag. Layered belysning gör grooming rutiner, såsom rakning eller sätta på makeup, en hel del enklare.

För de osäker på vad en skiktad belysningsanordning kan se ut, här är ett exempel:

  • Omgivande belysning:  Din befintliga storbildsprojektor. Överväga att lägga ytterligare infälld belysning för att lysa upp alla mörka hörn.
  • Accent belysning:  En ytterligare fixtur runt spegeln eller fåfänga hjälper till med grooming rutiner. Om du ofta dra i badkaret att slappna av, överväga att lägga en fixtur där också; en som låter dig dämpa belysningen för att skapa vissa atmosfär.
  • Uppgift belysning:  Mindre, upplysta skönhets speglar kan också hjälpa till med grooming.

2. Making lagring en eftertanke

Liksom skiktade belysning påverkar detta misstag både form och funktion. Ett badrum utan tillräckligt lagringsutrymme för att hålla allt organiserat är alltför vanligt. Produkter blir staplade överallt, vilket gör att rummet ser rörigt och distraherande från designen.

Det är dags att få allvarliga om förvaring. Det första steget är att räkna ut exakt vad du behöver. Gå igenom dina rutiner med ditt badrum som det är, och gör ditt bästa för att sätta fingret på var saker och ting börjar att bryta ner. Fokus på alla punkter där du hittar dig själv att få frustrerade med din nuvarande layout eller gräva igenom oorganiserade lådor för att hitta ett objekt som du behöver.

Därefter shoppa lämpliga lagringslösningar med dina problemområden i åtanke. Här är de viktigaste: inte bara välja det billigaste, utilitaristiska alternativ. I stället investera i en pjäs som kommer att göra dubbel plikt genom att lägga till några estetiska värde, såsom flätade korgar som visas ovan.

3. missanpassning fixturer

Låt oss inse det: det är ganska lätt obalans fixturer. Du kanske har åter gjort ditt badrum bit-för-bit, bara inse tiden att något inte riktigt stämde upp i din design. Lyckligtvis, men det är också en ganska enkel fix; en som säkert kan hanteras på en helg.

När man arbetar med fixturer, är det viktigt att komma ihåg att när det material du väljer för dina armaturer är nyckeln, kan målet vara ännu mer så. Två armaturer som är gjorda av samma kropp material, men värd olika ytbehandlingar, kommer inte överens. Överväga det utseende du är ute efter innan inköp:

  • Polerade:  polerade ytor är de mest moderna ser, med mjuk konsistens och hög glans.
  • Borstad eller satin:  Dessa ytskikt är den vanligaste, som erbjuder mer av en matt utseende.
  • Oljad:  Vissa anser mörkare oljad finish vara lite gammaldags, men de fungerar bra med vissa estetiska stilar som toskanska eller franska designen.

4. Glömmer om inredning

När man arbetar med en stram utrymme, kan det vara frestande att avstå badrum inredning för rädslan för att skapa röran (se badrum design misstag # 2). Vi rekommenderar dock mot att följa denna drift. Dekor artiklar är ofta detaljer som kan bidra till att göra din design känner avsiktligt, komplett och personlig, snarare än en strikt utilitaristisk utrymme eller en eftertanke.

Verkligheten är att du inte behöver för mycket inredning att dra bort en enhetligt utseende. Börja med att se alla dina textilier-såsom handdukar och golv Mats-match. Sätt en bit eller två av väggkonst på displayen. Sedan, om du har något utrymme, överväga att lägga till några grönska eller ljus till din fåfänga eller annan plan yta.

Badrum design fel händer till det bäst av oss, men det betyder inte att du inte kan lära av sina misstag och göra vissa förändringar till det bättre.

 

You may also like