Skip to main content

15-punkts sjekkliste før du starter din Baderom Renovering

En bad renovering er en spennende oppgave. Men før du hopper til å velge den nyeste fliser eller badekar design, er det noen mindre spennende ting å vurdere, slik at prosjektet viser seg akkurat slik du drømmer det. Fordi renovere et bad kan være overveldende, tidkrevende og kostbart, har vi utarbeidet en enkel 15-punkts sjekkliste for å sikre at prosjektet holder seg på sporet og renovering går greit.

1. Budsjett

Hvis du ikke allerede vet bør du jobbe opp en idé om hvor mye du vil bruke på badet renovering. Stille et budsjett vil hjelpe deg når du ta avgjørelser om hva som skal inkluderes i oppussing. Når du har funnet ut hva du kan bruke og trukket fra beløpet avsatt til arbeid, vil du ha en klarere følelse av hva du kan bruke på fliser, inventar og statister.

2. Tid

Mange antar at hvis de er remodeling et lite bad vil det bare ta noen få dager, eller uansett vil det ta mye kortere tid enn en større en. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Avhengig av hvor mange elementer du endrer på badet entreprenøren må gå gjennom alle de samme trinnene som et større bad. Men refererer planlegging ikke bare å definere varigheten av renovering, men også enkelte mellomtrinn som bestiller og kjøper fliser, inventar, spesialbygde forfengelighet eller skap for å sørge for at de kan leveres når entreprenøren trenger dem. Planlegging tid er også viktig for de med bare ett bad i huset deres som de blir nødt til å lage ordninger der for å ta en dusj og bruke toalettet mens badet er tatt fra hverandre.

 3. Works sekvens

Når det kommer til bad renovering ved å fullføre jobben i en bestemt rekkefølge kan du spare deg selv fra en masse opprydding tid og feil. Enten du rive sheetrock eller bare males, du alltid ønsker å starte på toppen av rommet. Renovere taket ditt første, vegger andre og gulv tredje slik at du kan unngå skader på dine nye komponenter.

4. Skjulte problemer

Hvis du gjør en større oppgradering til badet vurdere å gjøre en “full gut”. Når det gjøres av en profesjonell med ekspertise du ende opp med en null problemer bad som vil fungere feilfritt og legge til enorm verdi til ditt hjem i mange år framover. Avhengig av alder av hjemmet ditt og hvor godt det ble bygget det største skjulte problemet som kan oppstå er vannskader, så se etter strukturelle mangler i gulvet innramming, ikke riktig ventilert avløp, gamle korroderte avløp, ikke-vanntett flis dusj / badekar omgir, etc.

5. Design stil og funksjonalitet

Når den først starter ut start ved å tenke på det utseendet du ønsker for din bad. Det er mange faktorer å vurdere som maling farge, flis valg, benker, dusj, badekar, kraner, etc. Det kan bli overveldende svært raskt så start med noen undersøkelser. Du kan begynne å sette sammen elementer som du liker i det som skal bli den endelige utformingen av badet, eller du kan velge et design element du ønsker å funksjonen på badet og deretter jobbe resten av badet design rundt det.

Design bør arbeide hånd i hånd med funksjonalitet så vurdere hvem som skal bruke badet, og hvordan, vurdere en eventuell videresalg av huset, og også ta en stund å tenke på hvor badet design vil passe inn med resten av huset.

6. Målinger

Det er 3 store begrensninger som virkelig gjør størrelsen noe i bad renovering: Den totale størrelsen på badet (vanligvis det minste rommet i huset), plasseringen av eksisterende vannrør og elektriske ledninger og de typiske standard dimensjoner baderomsinnredning. Derfor må du ha de riktige mål og spesifikasjoner når du går til butikken. Mer frustrerende enn å prøve å handle uten målinger er å ende opp med å kjøpe ting som ikke passer.

7. Entreprenør

Ansette en kontrakt for en tenkes DIY jobb? Vel, ja, det er en smart ting å gjøre gitt kompleksiteten av jobben og vanskelige operasjoner involvert (elektro, flislegging, VVS, etc.). Derfor ikke overse fordelene ved å ansette en entreprenør og spare deg selv en last av elendighet og tid.

8. Sanitært funksjoner

Ingen renovering er komplett uten ombygging eller reparasjon av inventar og funksjoner, som kan meget vel gjøre en egen sjekkliste seg selv: dusj, badekar, toalett, bidet, vask, kraner og dusjhoder. Du bør også oppdatere eller reparere speil og dusjdører. Du kan også endre utseendet på badet veldig enkelt ved å endre ut dørhåndtak, skuff trekker og maskinvare for dine dusjdører. Hvis du har budsjettet et nytt sett med dusjdører kan helt endre utseendet på rommet ditt.

9. Skap, lagring og hyller

Planlegging skap, hyller og lagring løsninger er et kinkig problem i de fleste tilfeller. I små, uregelmessige formede rom som bad, er det enda mer. De trenger å være funksjonelle og plass til alle tingene dine mens du holder alt lett tilgjengelig, de må passe inn i den ledige plassen og gjøre mest mulig ut av det, og på toppen av det hele, de trenger å se stilig.

10. Vegger og gulv

Praktisk talt alle materialer kan brukes til overflate vegger og gulv på badet så lenge det er vanntett, enten naturlig eller ved hjelp av en ugjennomtrengelig finish. Avhengig av budsjettet og stil, keramikk, marmor og granitt fliser gjør kjekk og svært holdbare gulv og veggflater for bad. For gulv ytterligere alternativer kan inkludere sement (malt eller farget), ark vinyl eller vinylfliser som er billig og ser bedre enn tidligere. Uansett hva du velger, alltid noe imot en annen nøkkelkriterier for å velge din bad gulv: holdbarhet og slip-motstand.

11. Lighting

Et bad kan gjengis upraktisk eller direkte farlig uten tilstrekkelig belysning slik plan for utforming belysning som er funksjonell og også skaper atmosfære. Plan for å maksimere naturlig lys først, mens for kunstig lys er det tilrådelig at du bør ha minst 4 watt glødelampebelysning per kvadratfot.

12. Tilbehør

Selv tilsynelatende ubetydelige i det store bildet av hele prosjektet, er ingen oppussing komplett uten nye tilbehør. Og overraskende nok, de små ting som nye håndklær, vaske klær, såpe retter, speil, håndkleholdere, gjør badematter legge opp til den endelige regningen. Hvis du er på et budsjett, vil nye håndklær være bedre enn ingenting.

13. Ventilasjons

Ventilasjon er avgjørende i et våtrom som bad. Det er også en vanskelig oppgave som krever god planlegging: velge riktig vifte, riktig posisjon for installasjon og håndtering av det elektriske anlegget. Dårlig ventilasjon kan forlate badet fuktig, muggent og kan også skade helsen din. En godt ventilert bad, derimot, er ikke bare en sunn bad. Kontinuerlig luftstrøm kan også forebygge både nedbrytning av en hvilken som helst av tre trim eller inventar og metning av bygningsisolasjon.

14. Going green

Selv om du personlig ikke bryr seg om å gå grønt ene eller den andre veien, er markedet trending mot dette, så det er noe å vurdere. Og det er mange budsjettvennlige alternativer for å legge et grønt preg på badet: en lav flow toalett som bruker mindre vann og sparer deg for penger i vann regninger; lav-VOC eller ikke-VOC malinger; benker fremstilt fra bærekraftig høstet tre; resirkulert glass flis overflateplater, etc.

15. Endelig ren

Den siste rene bør inneholde en grundig rengjøring av alle cabinetry, innvendig og utvendig, kanaler, vegger, gulv, vinduer og lysarmaturer. Selv om det ofte overser i planleggingsfasen, i tilfelle av en større renovering kan det være lurt å vurdere kontrahering en rengjøring som betyr ekstra kostnader som påvirker budsjettet. Hvis du føler deg opp til å gjøre det selv, kan det være nødvendig å legge til en dag eller to til den opprinnelige timingen.

You may also like