Skip to main content

15 punt checklist voordat je badkamer Renovatie

Een badkamer renovatie is een spannende taak. Maar voordat er naar het kiezen van de laatste tegel of bad ontwerp, zijn er een aantal minder spannende dingen om dit te overwegen uw project blijkt dat alleen de manier waarop je het dromen. Omdat de renovatie van een badkamer overweldigend, tijdrovend en kostbaar zijn, we bereid een eenvoudige 15-punts checklist om ervoor te zorgen dat uw project blijft op koers en de renovatie op rolletjes loopt.

1. Budget

Als u nog niet weet moet je werken tot een idee van hoeveel u wilt uitgeven aan uw badkamer renovatie. een budget instellen zal helpen u als u beslissingen te nemen over wat er in de renovatie op te nemen te maken. Als je eenmaal hebt bedacht wat u kunt besteden en afgetrokken de arbeid toegewezen bedrag, heb je een duidelijker beeld van wat je kunt besteden aan tegel, programma’s, en extra’s hebben.

2 Tijd

Veel mensen gaan ervan uit dat als ze verbouwen van een kleine badkamer zal het slechts een paar dagen duren, of in elk geval zal het veel minder tijd in beslag nemen dan een grotere. Dit is niet noodzakelijkerwijs het geval is. Afhankelijk van hoeveel items die u veranderen in de badkamer uw aannemer zal moeten gaan door alle dezelfde stappen als een grotere badkamer. Echter, planning verwijst niet alleen naar het bepalen van de duur van de renovatiewerken, maar ook een aantal tussenstappen zoals het bestellen van en het kopen van tegels, programma’s, custom-built ijdelheid of kasten om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden geleverd wanneer uw aannemer ze nodig heeft. Het plannen van de tijd is ook van cruciaal belang voor mensen met slechts één badkamer in hun huis als zij zullen moeten regelingen waar je een douche te nemen en het gebruik van het toilet, terwijl de badkamer uit elkaar wordt gehaald te maken.

 3. Works sequentie

Als het gaat om badkamer renovatie door het invullen van de baan in een bepaalde volgorde kun je jezelf te redden van een hoop opruimen tijd en fouten. Of u nu slopen gipsplaat of gewoon schilderwerk, wil je altijd beginnen aan de top van de kamer. Verbouwen uw plafond eerste, muren tweede, en vloeren derde, zodat u schade aan uw nieuwe componenten kan voorkomen.

4. Verborgen problemen

Als je doet een belangrijke upgrade van uw badkamer te overwegen het doen van een “full gut”. Als je klaar bent door een professional met expertise die u eindigen met een nul problemen badkamer die foutloos zal functioneren en voegt enorme waarde voor uw huis voor vele jaren te komen. Afhankelijk van de leeftijd van uw huis en hoe goed het werd gebouwd het grootste verborgen probleem dat je kunt is waterschade tegenkomen, dus kijk voor structurele tekortkomingen in de vloer framing, niet goed geventileerd sanitair, oude verroeste sanitair, niet-waterdichte tegel douche / bad omringt, etc.

5. Ontwerp van stijl en functionaliteit

Bij de eerste beginnen start door te denken over de look die u wilt voor uw badkamer. Er zijn veel factoren te overwegen als kleur verf, tegels keuzes, wastafels, douches, badkuipen, kranen, enz. Het kan krijgen overweldigend zeer snel dus begin met wat onderzoek. U kunt beginnen met elementen die je leuk vindt in stuk samen wat er zal het definitieve ontwerp van de badkamer worden of u kunt een ontwerp item dat u wilt voorzien in de badkamer en dan werken de rest van de badkamer ontwerp rond het te kiezen.

Ontwerp moet werken hand in hand met functionaliteit, zodat gaan wie de badkamer en hoe zal gebruiken, overweeg dan een eventuele doorverkoop van het huis en ook een moment om na te denken hoe de badkamer ontwerp zal passen bij de rest van het huis.

6. Metingen

Er zijn 3 belangrijke beperkingen die echt grootte kwestie in de badkamer vernieuwing: de totale omvang van de badkamer (meestal de kleinste kamer in het huis), de locatie van de bestaande sanitaire leidingen en de elektrische bedrading en de typische standaard afmetingen van sanitair. Dus zorg ervoor dat je de juiste afmetingen en specificaties als je naar de winkel. Meer frustrerend dan te proberen om te winkelen zonder metingen is om uiteindelijk de aankoop van dingen die niet past.

7. contractant

Het inhuren van een contract voor een denkbaar doe-baan? Nou, ja, dat is een slimme ding om te doen gezien de complexiteit van de opdracht en moeilijke operaties betrokken (elektrisch, tegels, sanitair, enz.). Dus niet over het hoofd van de voordelen van het inhuren van een aannemer en bespaar jezelf een hoop ellende en tijd.

8. Sanitaire functies

Geen renovatie is compleet zonder verbouwen of repareren van armaturen en functies, die zich heel goed zou kunnen maken van een aparte checklist: douche, bad, toilet, bidet, wastafel, kranen en douchekoppen. Je moet ook bijwerken of reparatie van uw spiegels en douche deuren. U kunt ook het uiterlijk van uw badkamer heel gemakkelijk te veranderen door het veranderen van deurkrukken, lade trekt en de hardware voor uw douche deuren. Als u de begroting hebben een nieuwe reeks van douche deuren kan volledig het uiterlijk van je kamer te veranderen.

9. Kasten, opslag en rekken

Planning kasten, rekken en het opslaan van oplossingen is een lastig probleem in de meeste gevallen. In kleine, onregelmatig gevormde ruimtes zoals de badkamer, het is nog meer. Ze moeten functioneel zijn en geschikt voor al je spullen terwijl alles gemakkelijk te bereiken, moeten ze passen in de beschikbare ruimte en maak er het beste van en op de top van dit alles, moeten ze zien er stijlvol uit.

10. muren en vloeren

Vrijwel elk materiaal kan worden gebruikt om het oppervlak wanden en vloeren in de badkamer, zolang hij is waterdicht, hetzij op natuurlijke wijze of door middel van een ondoordringbare afwerking. Afhankelijk van uw budget en stijl, keramiek, marmer en graniet tegels maken knap en zeer duurzaam vloeren en wanden voor baden. Voor vloeren extra opties kunnen onder meer cement (gelakt of gebeitst), vel vinyl of vinyl tegels die goedkoop zijn en er beter uitzien dan voorheen. Wat u ook kiest, altijd erg om een ​​andere belangrijke criteria voor het kiezen van uw badkamer vloer: duurzaamheid en slip-weerstand.

11. Lighting

Een badkamer kan onpraktisch of ronduit gevaarlijk worden gemaakt zonder voldoende verlichting dus plan voor design verlichting die is functioneel en ook zorgt voor sfeer. Plan voor het maximaliseren van natuurlijk licht voor het eerst, terwijl voor kunstlicht is het raadzaam je moet minstens 4 watt gloeilampen per vierkante voet te hebben.

12. Accessoires

Hoewel schijnbaar onbeduidend in het grotere plaatje van het hele project, geen renovatie is compleet zonder nieuwe accessoires. En verrassend genoeg, de kleine dingen zoals nieuwe handdoeken, kleren wassen, zeepbakjes, spiegels, handdoekhouders, weet badmatten optellen tot de uiteindelijke factuur. Als je op een budget zullen nieuwe handdoeken beter dan niets.

13. Ventilatie

Ventilatie is cruciaal in een natte ruimte, zoals de badkamer. Het is ook een lastige taak die een goede planning nodig heeft: het kiezen van de juiste ventilator, de juiste positie voor de installatie en het omgaan met de elektrische bedrading. Slechte ventilatie kan uw badkamer te verlaten vochtig, beschimmeld en kan zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een goed geventileerde badkamer is echter niet alleen een gezonde badkamer. Continue luchtstroom kan ook voorkomen dat zowel het verval van elke houten bekleding of klemmen en de verzadiging van de isolatie van gebouwen.

14. Going green

Zelfs als u persoonlijk niet schelen gaat groen een of andere manier wordt de markt trend in de richting van dit dus het is iets om te overwegen. En er zijn veel budget vriendelijke opties voor het toevoegen van een groen tintje aan uw badkamer: een lage stroom wc dat minder water gebruikt en bespaart u geld op de waterrekening; low-VOC of geen VOC verf; wastafels vervaardigd uit duurzaam gekapt hout; gerecycleerd glas tegeloppervlak werkbladen, etc.

15. Definitieve schoon

De uiteindelijke zuiver zou een grondige reiniging van alle kasten, binnen en buiten, leidingen, wanden, vloeren, ramen en lampen. Hoewel vaak over het hoofd in de planningsfase, in het geval van een ingrijpende renovatie wilt u misschien overwegen het afsluiten van een schoonmaak dienst die extra kosten die van invloed op uw budget betekent. Als je het gevoel tot het zelf te doen, kan het nodig zijn om een ​​dag of twee toe te voegen aan uw eerste timing.

You may also like