Skip to main content

5 hemligheter för att skapa en romantisk Feng Shui sovrum

5 hemligheter för att skapa en romantisk Feng Shui sovrum

När du tänker på Feng Shui, kanske romantik inte vara det första som kommer att tänka på. Feng Shui principer handlar om att förbättra våra livsrum – inklusive sovrummet. Elementen i Feng Shui är avsedda att föra ut rätt energi, (eller Chi’i) för varje rum i vårt hem. Färgerna och delar av denna praxis fokuserar på många områden i våra liv, inklusive familj harmoni, kreativitet och romantik. Den goda nyheten är att du kan skapa en Feng Shui sovrum med några enkla förändringar.

Här är hur Feng Shui element kan skapa en romantisk och avkopplande atmosfär för ditt sovrum.

1. Börja med en romantisk Feng Shui sovrum färgsättning

Feng Shui färger avsedda att förbättra kärleksfulla relationer hemma är inte en tillfällighet, samma färger som vi redan förknippar med romantik. Traditionella Feng Shui sovrum färger är rött, rosa och vitt. Det är inte   praktiskt att dekorera ditt sovrum i en sådan begränsad färgpalett, men en lugnande neutral färgpalett med Feng Shui färgaccenter är ett underbart sätt att införliva dem. Här är hur man använder dessa romantiska färger i sovrummet inredning:

  • Välj konstverk med röda eller rosa accenter att förbättra din romantiska sovrum färgschema.
  • Lägg till några kuddar eller en lyxig kasta in Feng Shui romantiska färger.
  • Ljus kan inte bara förbättra din färgschema, men också lägga till en romantisk vibe.
  • Färska blommor i rött eller rosa är särskilt fördelaktigt att uppnå den romantiska Chi’i (energi) i sovrummet.
  • Tänk bortom en enkel röd, rosa eller vitt Feng Shui färgpalett i sovrummet. För att skapa harmoni, kan du välja nyanser som passar ditt färgschema, som persika, rost eller elfenben.

2. Använd Feng Shui romantiska symbolik i sovrummet

Det finns mer att Feng Shui än färger eller möbler placering. När det kommer till ditt sovrum, det finns mönster och symboler tros öka den romantiska energi.

  • Dekorera i par. Symboliken i ”tvåor” är viktigt för Feng Shui sovrum design. Bilder eller figurer av svanar, Mandarin ankor, i par, är särskilt gynnsamma.
  • Konstverk som väcker kärlek och relationer. Oavsett om du rama lyckliga foton med betydande andra för dina väggar, eller hänga klassisk konst som skildrar kärleksfulla relationer, den här typen av väggen konst är ett måste för romantisk Feng Shui.
  • Undvik konst och inredning som tyder på obehagliga känslor eller förlust.
  • Familje bilder är underbar i andra delar av huset, men anses inte vara gynnsamt för en romantisk Feng Shui sovrum – detta är utrymmet för romantiska bilder som stöder din relation.

3. Tillsätt romantiska sovrummet belysning

De mest romantiska rum är avkopplande och belysning är en stor del av det. Varje rum behöver grundläggande storbildsprojektor för rengöring, att klä och hitta saker. Din romantiska sovrum belysning är ytterligare ett lager av ljus som sätter stämningen för din romantiska Feng Shui sovrum.

Säng belysning kan komma från bordslampor, lampetter och swing arm lampor eller hängande hängsmycken över dina nightstands. För att uppnå romantisk atmosfär genom belysning, bör din säng lampor vara dimbara och mjuk. Du kan lägga till ytterligare romantisk belysning med LED-ljus, som kan köpas med en timer och fjärrkontroll, för problemfri stämningsbelysning. Du kan också lägga upp känsliga sträng lampor i sovrummet för en helt romantisk look, året runt.

4. Välj romantiska och lyxiga sängkläder

Dina sängkläder är den viktigaste delen i en romantisk sovrum. Feng Shui element för kärleken är Earth – detta innebär att lakan i naturliga tyger och neutrala färger kan förbättra romantiska energi i sovrummet. De mest romantiska lakan bör känna romantisk och lyxig vid beröring, även om de inte är dyra. Komplettera din sängkläder ensemble med kasta filtar och kuddar i färger Feng Shui romantik.

5. Feng Shui ditt sovrum med romantiska accent inredning

Den underbara hemligheten till att föra fördelarna med Feng Shui i ditt hem är att det fungerar i alla utsmyckning stil. Din accent inredning behöver inte vara Feng Shui-tema, det kan vara i vilken stil du väljer för ditt sovrum. Ditt mål för att uppnå en romantisk sovrummet är att medvetet välja varje del av inredningen, och fråga dig själv om det kommer att öka den avkopplande och romantisk stil du hoppas uppnå genom Feng   Shui. Det mest romantiska sovrummet inredning inbjuder dig att dröja kvar och koppla av.

You may also like