Skip to main content

Sovrum lacken Idéer: Vad är din färg personlighet?

Har ni märkt hur färg kan påverka ditt humör? När man överväger sovrum måla idéer kommer rätt sovrummet lacken val gör en enorm skillnad i hur du känner.

Kända psykoterapeut Carl Jung pionjärer begreppet färg psykologi. Han var intresserad av färger egenskaper och betydelser och trodde att färgstarka konst hade potential som ett verktyg för psykoterapi.

Även om det finns regler om vilka färger som är bäst för ett sovrum, varje person har sina egna preferenser och smaker. Du kan dra till sig en oväntad färg som har egenskaper du behöver mer av i ditt liv. Glöm traditionella regler. Välj en färg som du älskar och måla ditt sovrum väggar, tak, trim, möbler, eller något som gör dig lycklig.

Sovrum Paint idéer och tekniker

Målning ditt sovrum är ett billigt sätt att anpassa ditt sovrum stil. För att maximera ditt sovrum måla design, måla mer än bara väggarna. Du kan måla någon plats från sovrummet taket till golvet. Här är några inredningsidéer som använder färg för att ta ditt sovrum till nästa nivå:

Wall Molding

Om du känner dig äventyrlig, djup på en vägg genom att fästa vägg gjutning i rektangulära eller kvadratiska former före målning. Väggen formning ger en unik dimensionell effekt till sovrummet. För Däremot välja en annan färg färg för gjutning.

Ränder och Mönster

För en dramatisk effekt, försöka måla en rand eller flera på dina väggar. Stripes behöver inte vara enhetlig eller alltid vertikalt. En rand kan köra horisontellt eller i ett mönster.

Metallic Wall Paint

Om ditt rum är naturligtvis mörkt, metalliska färger lägga till en varm glans till dina väggar. De kräver flera skikt för att tillämpa, men är värda den slutliga effekten. Här hittar du lättanvända metalliska färger i en mängd olika färger. Väggen i bilden nedan är målad i en metallisk stål lacken.

Måla taket

Måla ditt sovrum tak kan skapa mer visuellt intresse. För en djärv look, måla din sängens huvudgavel väggen som en kontinuerlig linje som bär upp till taket och bildar en baldakin effekt som bilden nedan, eller lägga till ränder i taket som den svartvita sovrum nedan.

belysning Effekt

En enkel DIY projekt som gör en stor inverkan på en målad sovrummet är en vägg dimmer. Dimmers är billiga och bidra till att skapa rätt belysning för att förbättra ditt humör. Att kunna lysa upp eller dämpa ett rum på efterfrågan är särskilt användbart om du har målat ditt sovrum väggar i en djärv färg.

Vad Sovrum FÄRGER säga om dig

Titta på färgerna nedan och välj din favorit. Vi kommer att ta en titt på vad ditt färgval säger om din personlighet eller vad du kan behöva mer av i ditt liv.

Grå

Om du väljer grå som din favorit, du gillar minimalistisk design och de senaste högteknologiska prylar. Du är hårt arbetande och behöver ett sovrum där du kan ladda. Lyckligtvis är grå inte bara den översta samtida lacken skuggan av ögonblicket, grå väggar är lugnande och vilsam.

Gul

Om du är attraherad till gult, du är en perfektionist och en drömmare. Mycket intellektuell, har du bra sinne för abstrakta ämnen och företag. Du är mycket karismatisk och få folk att känna sig hemmastadda i ditt företag. Välja gul säger att du måste ge dig själv mer tid att slappna av, tänka och drömma.

Om du är osäker på att måla hela ditt sovrum ljusgul, prova dessa tips:

  • Endast måla en vägg gul
  • Satsa på guld för att skapa en rik och inbjudande sovrum
  • Använd gula som en accentfärg för sängkläder eller tillbehör

Orange

Orange Älskare är mycket social och orädd. Du älskar äventyr, resor och träffa folk. Orange sovrum väggar är varm och åberopa entusiasm. Det är en av de bästa färger val i modern design. Om du dras till orange, är det dags att lägga till några kul att ditt liv (och sovrum väggar).

Blå

Blå kan komma i en mängd olika färgtoner, men de flesta blå älskare har något gemensamt: ett behov av lugn och harmoni. Om du väljer blå, du lojal, har vänner för livet och som en rutin. Blå fans tenderar att föredra ett utrymme som är ren och organiserade, så se till att inte bara måla dina väggar, men också lägga till lite extra lagringsutrymme och organisation till sovrummet. Du kommer att känna sig mer hemma och vilade i en lugn, stilren blå sovrummet.

Mocka

Välja mocka innebär att du är ned till jorden och ärlig. Pålitlig och säker, människor dras till din äkta själv. Du uppskattar de enkla lyx i livet och älskar att dekorera ditt hem. Dras till färgen mocha kan berätta att du måste sakta ner och njuta av mer tid i naturen.

Svart

Om svart är ditt färgval, du är mystisk och kvav. Prestige och makt är viktigt för dig. Du är stark, oberoende och kontroll. Människor som lockas till Black Love integritet – svart är den perfekta färgen för den skyddade, intim utrymme i sovrummet. Om du väljer svart, fråga dig själv om du behöver ställa in fler gränser i dina personliga och arbetsrelationer att känna balanserad och kontroll.

Grön

Om grönt var din färg val, du lätt att komma överens med, patienten och undvika drama. Grönt anses vara den mest avkopplande färg. Det finns många nyanser av grönt tillgängliga, som alla kan skapa en stressfri miljö. Är ditt liv lite kaotiskt på sistone? Det kan vara anledningen till att du har valt grönt. Omfamna den och skapa en lugn, zen sovrum.

Om du också vill ha en miljö gröna rummet, väljer inomhusfärger som låg VOC och kemikaliefritt.

Använda färgterapi i ditt sovrum är lika enkelt som att måla väggarna. Om du funderar på starka färger och vill att underlätta i saker, börja i liten skala. Måla en enda vägg, lägga ränder eller använd den valda färgen som din accentfärg. Dela med oss, vilken färg personlighet valde du?

You may also like