Skip to main content

5 måder at få en Zen Stue

Merriam-Webster beskriver Zen som ”en tilstand af ro opmærksomhed, hvor ens handlinger er styret af intuition snarere end ved bevidst indsats.” Fra et dagligdags synspunkt i Vesten, vi normalt bruger den til at beskrive noget, der er rolig, rolig, enkel og beroligende, især når det kommer til indretning. Zen rum er også normalt defineret af udpræget japansk design æstetik, ligesom rock haver og tatami mat gulve. Hvis du elsker alt Zen, kan du være at søge efter måder indarbejde Zen i det centrale rum i dit hjem. Læs videre for at lære, hvordan man får en Zen stue.

Indendørs zen-have

Når folk tænker Zen, de tænker normalt af Zen haver. Men du behøver ikke antage, at bare fordi det har ordet haven i det, det skal være udendørs. Den unikke boligareal på billedet ovenfor sætter en zen-have ret i hjemmet. Da Zen haver normalt består af sand, sten eller grus, de er nemme at sætte indendørs, fordi de ikke har vedligeholdelse af naturlige planteliv. Din Zen haven kan også være mere end show: Du kan også meditativt rake Zen haven ligegyldigt hvordan vejret ser ud udenfor.

Chic Buddha-statuer

Zen selv er funderet i en form for buddhisme fra Japan. På grund af dette, en af ​​de nemmeste måder at få en Zen stuen er at finde en chic repræsentation af Buddha. Tilføjelse dette element til et værelse kan du oprette en Zen omdrejningspunkt.

Hvordan Zen du går derfra er helt op til dig. Det er en pæn måde at tilføje et element af Zen, selvom du ikke søger at gå drastisk med dine design planer. Også, at vælge en chic artsy figur som på billedet ovenfor kan du holde rummet mere moderne, hvis det er den stil du går efter.

Kombiner Zen med andre stilarter

Ovenstående tips foreslå måder at optage Zen i moderne stylings, men Zen supplerer også rustikke rum, hvilket skaber en rustik chic vibe. Bare tage billedet ovenfor: Noget så simpelt som de lyse jordfarver giver rummet en løs, naturlig Zen føler.

Zen er normalt forbundet med naturlige elementer, så den stil par godt med rustikke elementer som synlige bjælker, tekstureret trægulve og udskåret kunst. Hvis det er muligt, kombinere stil med åben udsigt over naturen. Det skaber en endnu mere rustik, naturlige og beroligende Zen vibe.

Åben for zen uderum

Selvfølgelig er det ikke alle dine Zen funktioner skal være i selve stuen. Du skal blot åbne dit værelse i en Zen stenhave eller har et vindue for at man kan skabe denne følelse af Zen. Det er en nem måde at tilføje visuel stil til Zen stuen uden at installere et fuldgyldigt Zen have i dit hjem.

Dette er også en god idé for minimalistiske eller midlertidige rum. Den beroligende karakter af en grus-baserede Zen haven par godt med minimalistisk stil, og Zen haven i sig selv er et traditionelt element, der tilføjer interesse for en overgangsperiode rum.

Indarbejd asiatiske designelementer til en Zen stue

Da Zen har sine rødder i Japan, kan du overveje at bruge traditionelle japanske arkitektoniske elementer i din stue. Billedet herover er faktisk et design fra et hjem i Kyoto. Men de traditionelle tatami gulv og papir døre er store inspirationskilder for din egen stue design projekt.

Hvis forpligte sig til denne stil gør dig nervøs, kan du vælge et eller to elementer, der tyder på det. Prøv at installere en papir skydedør. Eller placere en tatami mat i midten af ​​stuen. Du kan også overveje andre japanske elementer som koi fisk eller en lavbenet bord, også kaldet en chabudai. Vi har dækket mange måder at optage japansk stil ind i dit hjem, hvis du kræver mere inspiration.

Husk, at målet for Zen designelementer er at tilføje en følelse af ro til din opholdsstuer – så prøv ikke at understrege, som du beslutte, hvordan at indarbejde det! Der er mange muligheder for at nå dette beroligende æstetiske, om du ønsker at gå stort eller underspillet.

You may also like