Skip to main content

5 måter å få en Zen Stue

Merriam-Webster beskriver Zen som “en tilstand av ro oppmerksomhet der ens handlinger er styrt av intuisjon snarere enn av bevisst satsing.” Fra et dagligdags standpunkt i Vesten, vi vanligvis bruker det for å beskrive noe som er rolig, rolig, enkel og beroligende, spesielt når det kommer til interiør. Zen mellomrom er også vanligvis definert ved utpreget japansk design estetikk, som hager og tatami mat etasjer. Hvis du elsker alt Zen, kan du være søker etter måter innlemme Zen i de sentrale områder av ditt hjem. Les videre for å lære hvordan du får en Zen stue.

Innendørs Zen hage

Når folk tenker Zen, de vanligvis tenker på Zen hager. Men ikke anta at bare fordi den har ordet hage i det, må det være utendørs. Den unike boareal på bildet ovenfor setter en Zen hage midt i hjemmet. Siden Zen hager er vanligvis laget av sand, stein eller grus, de er enkle å sette innendørs fordi de ikke har vedlikeholdet av naturlige plantelivet. Din Zen hagen kan også være mer enn show: Du kan også meditatively rake Zen-hagen uansett hvordan været ser ut utenfor.

statuer Chic Buddha

Zen selv er forankret i en type buddhisme fra Japan. På grunn av dette, en av de enkleste måtene å få en Zen stuen er å finne en elegant representasjon av Buddha. Legge dette elementet til et rom kan du opprette en Zen samlingspunkt.

Hvordan Zen du gå derfra er helt opp til deg. Det er en fin måte å legge til et element av Zen, selv om du ikke er ute etter å gå drastisk med design planer. Også velge en elegant fancy figur som på bildet ovenfor kan du holde plassen mer moderne, hvis det er den stilen du går for.

Kombiner Zen med andre stiler

Tipsene ovenfor foreslår måter å innlemme Zen i moderne stylings, men Zen utfyller også rust mellomrom, noe som skaper en rustikk chic vibe. Bare ta bildet ovenfor: Noe så enkelt som de lyse jordfarger gir plassen en løs, naturlig Zen følelse.

Zen er vanligvis forbundet med naturlige elementer, så stil parene godt med rustikke elementer som synlige bjelker, teksturert tregulv og utskåret art. Hvis mulig, kombinere stil med åpen utsikt over naturen. Som skaper en enda mer rustikk, naturlig og beroligende Zen vibe.

Åpent til Zen uterom

Selvfølgelig er ikke alle dine Zen funksjoner må være i stuen selv. Bare åpne rommet ditt til en Zen rock garden eller å ha et vindu utsikt til en kan skape følelsen av Zen. Det er en enkel måte å legge til visuelle stil til Zen stuen uten å installere et fullverdig Zen hage i ditt hjem.

Dette er også en god idé for minimalistisk eller overgangsstønad mellomrom. Den beroligende natur en grus-baserte Zen hage parene godt med minimalistisk stil, og Zen-hagen i seg selv er et tradisjonelt element som legger interesse for en overgangsordning plass.

Innlemme asiatiske designelementer for et Zen stue

Siden Zen har sine røtter i Japan, kan du vurdere å bruke tradisjonelle japanske arkitektoniske elementer i din egen stue. Bildet over er faktisk et motiv fra et hjem i Kyoto. Men de tradisjonelle tatami gulv og papir dører er gode kilder til inspirasjon for din egen stue design prosjekt.

Hvis du forplikter deg til denne stilen gjør deg nervøs, kan du velge ett eller to elementer å foreslå det. Prøv å installere en papir skyvedør. Eller plassere en tatami matte i midten av stuen. Du kan også vurdere andre japanske elementer som koi fisk eller en kort-legged bord, også kalt en chabudai. Vi har dekket mange måter å innlemme japansk stil inn i hjemmet ditt hvis du er craving mer inspirasjon.

Husk at målet av Zen designelementer er å legge til en følelse av ro til boarealer – så prøv å ikke stress når du bestemmer hvordan å innlemme det! Det er mange alternativer for å oppnå det beroligende estetiske, enten du ønsker å gå stor eller undervurdert.

You may also like