Skip to main content

Nydelig stue belysning ideer

Belysning en Living Room

Stuer krever tre typer belysning: ambient, oppgave og aksent. Omgivende lys gir et rom med generell belysning, arbeidsplassbelysning retter lys til visse arbeidssonene, og aksent lys utheve bestemte objekter. Innenfor disse grunnleggende kravene er en verden av muligheter. Enten du vil ha noe gøy som dette rommet fra Jonathan Adler, eller noe mer dempet, det er en nesten endeløs forsyning av stue belysning ideer for enhver smak og innstilling.

En robust Utvalg

En blanding av forskjellige typer av lys, plassert på forskjellige punkter i rommet, er vesentlig for å skape et passende stue Lyskonseptet. Mens det første du pleier å se i dette rommet i Londons Cheyenne Terrace er det sentrale utsagnet lampen, er det også tre bordlamper, en-gulvlampe, fem pot lys, og en aksent lys i taket på vinduet siden av rommet. De alle sammen for å skape en lagdelt og robust belysning og fri for skygger.

To i ett

Når det kommer til overhead (ambient) belysning, er det alltid en god idé å bruke to forskjellige typer. I denne elegante stuen ved Su Hodges Interiors, pot lys gir flertallet av lys (som er spredt over taket), mens en overgangs hengende ligaen streker sittegruppe i midten av rommet.

flere Fixtures

I et stort rom, kan en enkelt overhead ligaen ikke være nok. I de fleste tilfeller, pot lys er en god løsning, men hvis dempet belysning er ikke for deg det er en annen mulighet. Tenk henger flere kamper i hele rommet, som designer Kari Wilbanks gjorde her. De nøkkelen til å gjøre dette ser arbeidet er å holde fast med ganske enkle inventar som har rene silhuetter, og å henge dem på en rist i stedet for i tilfeldige flekker over hele taket.

ceiling Accent

Belysning rundt omkretsen av et tak kan gi aksent lys, samt en unik detalj ikke felles for de fleste stuer. Ikke bare gjør aksent lys i dette rommet fra Creative West Arkitekter fremheve de arkitektoniske detaljene i taket, men det legger en aura av eleganse til denne sofistikerte plass. Når det gjelder stue belysning ideer, ikke vær redd for å tenke utenfor boksen.

Vurdere en Arc

Ingen taklamper? Ikke noe problem! Du kan fortsatt lage en sentral lyskilde med en bue gulvlampe. Buene på disse typer lamper er generelt ganske høy, slik at ingen vil bump deres høres når han går under, men vurderes plassering er fortsatt viktig. Husk at disse lampene er ganske moderne og fungerer best i moderne omgivelser.

skulpturelle Sconces

Lag en dristig uttalelse med unike lampetter. De moderne lampetter i dette rommet ved platen Interiors er justerbare, slik at brukeren kan endre størrelse, samt hvor lyset blir dirigert. Enda viktigere, gir de en unik, skulpturelt element som setter en moderne tone for plassen.

Innebygd Accent

Inkludert aksent lys i innebygde hyller er en fin måte å markere spesielle gjenstander og tilbehør. I dette rommet fra Juliette Byrne, er øyet umiddelbart trukket til lyses opp hyllene, noe som gjør for et lyst og vakkert midtveggen.

Visual Balance

Selv om det er fint å ha en slutt-tabellen i begge ender av en sofa, er det ikke alltid mulig (eller foretrekke). Når dette er tilfelle kan du fortsatt ha visuelt balansert oppgave belysning ved hjelp av en bordlampe på den ene siden og en gulvlampe på den andre, som her i dette bildet høflighet av Barbara Brown Photography. På denne måten folk sitter på begge sider av sofaen får en lik mengde lys.

Mix og match

Stuer krever mange forskjellige lyskilder, men det er ingen regel som sier at de alle har til å matche. Legg merke til i dette rommet ved SFA Design at lysekrone og lampetter er klassisk, men bordlamper er moderne. Blande gammelt og nytt er en fin måte å gi et rom en reell følelse av karakter og personlighet, så ikke vær redd for å blande stiler og epoker.

Hang en erklæring Fixture

Stuer med stor takhøyde kan være vanskelig å dekorere og frem i lyset. For å få mest mulig ut av det høye taket vurdere en stor sentral innslag i en take-varsel stil. Nøkkelen til å henge inventar i rom med stor takhøyde er å sørge for at de er lave nok til at de føler at de er en del av rommet, og du trenger ikke å anstrenge nakken for å slå opp og se dem. Sputnik lysekrone i denne stuen ved Robert Dana Design er stor nok, og lavt nok til at det føles som en del av sitteområde.

Utnytte plassen og funksjon

Gre en armatur med en takvifte kan være en fin måte å utnytte plassen og funksjon. Mens takvifter er sikkert ikke så populære som de en gang var, i varmere klima er de noen ganger nødvendig. Snarere enn å prøve å overdrive det og installere både lys og vifter, vurdere to-i-ett-alternativer for å utnytte plassen. I denne midten av århundret moderne rom, gammeldags takvifter passer rett i.

Marker arkitektoniske detaljer

Markere arkitektoniske detaljer med innfelt eller strimmel belysning. I denne stuen ved K2 Design, er de utsøkte nisjetak heves av effektbelysning som krever oppmerksomhet for sine vakre detaljer.

Stol på instinktene dine

Når det gjelder stue belysning er det viktigste å gjøre er å ha litt moro og stole på stilistiske instinkter. Mens lysene i dette rommet fra Jonathan Adler er alle litt vill, de fungerer sammen vakkert som en del av denne morsom, variert rom.

You may also like