Skip to main content

5 moduri de a obține o camera de zi Zen

Merriam-Webster descrie Zen ca „o stare de atenție calmă, în care acțiunile sale sunt ghidate de intuiție, mai degrabă decât prin efort conștient.“ Din punct de vedere colocvială în Occident, vom folosi, în general, pentru a descrie ceva care este calmă, senină, simplu și liniștitor, mai ales atunci când vine vorba de design interior. spații Zen sunt, de asemenea, de obicei, definite prin estetica de design distinct japoneze, cum ar fi grădini rock și podele tatami mat. Dacă vă place totul Zen, este posibil să căutați modalități includ Zen în spațiile centrale ale casei. Citiți mai departe pentru a afla cum să obțineți o cameră de zi Zen.

gradina Zen interior

Atunci când oamenii cred Zen, ei cred că, de obicei, de Zen grădini. Dar nu presupune că doar pentru că are grădină cuvânt în ea, aceasta trebuie să fie în aer liber. Spațiul de locuit unic în fotografia de mai sus pune o zen drept grădină în casă. Din moment ce gradini Zen sunt, de obicei formate din nisip, piatră sau pietriș, acestea sunt ușor de pus în interior, deoarece acestea nu au întreținerea vieții de plante naturale. gradina ta Zen poate fi, de asemenea, pentru mai mult de spectacol: De asemenea, puteți grebla meditatively gradina Zen indiferent de vremea arata ca in afara.

statui Chic Buddha

Zen în sine este întemeiată într-un tip de budismul din Japonia. Din această cauză, una dintre cele mai simple moduri de a obține o cameră de zi Zen este de a găsi o reprezentare șic a lui Buddha. Adăugarea acestui element într-o cameră vă permite să creați un punct focal Zen.

Cum Zen merge de acolo este în întregime până la tine. Este un mod plăcut de a adăuga un element de Zen, chiar dacă nu sunteți în căutarea de a merge drastice cu planurile tale de design. De asemenea, alegerea unui personaj artistic șic ca în fotografia de mai sus vă permite să păstrați spațiul mai modern, dacă asta e stilul pe care merge pentru.

Combină Zen cu alte stiluri

Sfaturile de mai sus sugerează moduri de a încorpora în Zen moderne, stilului, dar, de asemenea, Zen completează spații rustice, creând o vibrație rustic chic. Doar ia fotografia de mai sus: Ceva la fel de simplu ca și tonurile de pământ de lumină oferă spațiu un simt Zen vrac, naturale.

Zen este de obicei asociat cu elemente naturale, astfel încât perechile de stil bine cu elemente rustice, cum ar fi grinzi expuse, podele din lemn sculptat si texturate art. Dacă este posibil, se combină stilul cu vederi deschise ale naturii. Aceasta creează o notă chiar mai rustic, natural și liniștitor Zen.

Deschideți Zen spații în aer liber

Desigur, nu toate funcțiile Zen trebuie să fie în camera de zi în sine. Pur și simplu deschide o cameră într-o gradina de rock Zen sau care are o vedere fereastră la unul poate crea acel sentiment de Zen. Este o modalitate ușoară de a adăuga stil vizual la camera de zi Zen fără a instala o grădină cu drepturi depline Zen în casa ta.

Aceasta este, de asemenea, o idee bună pentru spații minimaliste sau tranzitorii. Caracterul liniștitor al unei perechi bazate pe pietriș gradina Zen bine cu stilul minimalist, iar grădina Zen în sine este un element tradițional, care adaugă interes pentru un spațiu de tranziție.

Incorporarea elemente de design din Asia pentru o cameră de zi Zen

Deoarece Zen are rădăcinile în Japonia, s-ar putea lua în considerare utilizarea elementelor tradiționale japoneze arhitecturale din camera de zi. Fotografia de mai sus este de fapt un design dintr-o casă în Kyoto. Dar podea tatami și hârtie ușile tradiționale sunt mari surse de inspirație pentru propriul proiect de design camera de zi.

În cazul în care comite acest stil te face nervos, ai putea alege una sau două elemente care să-l sugereze. Încercați să instalați o ușă glisantă de hârtie. Sau așezați un covoraș tatami în mijlocul camerei de zi. S-ar putea lua în considerare, de asemenea, alte elemente japoneze, cum ar fi koi pește sau un tabel cu picioare scurte, de asemenea, numit chabudai. Am acoperit mai multe moduri de a încorpora stil japonez în casa ta dacă ai poftă de mai multa inspiratie.

Amintiți-vă, obiectivul de elemente de design Zen este de a adăuga un sentiment de calm pentru spațiile dvs. de viață – așa că încercați să nu să sublinieze cum vă decide cum să-l includă! Există mai multe opțiuni pentru realizarea acestui estetic liniștitor, dacă vrei să mergi mare sau subevaluate.

You may also like