Skip to main content

5 sätt att få en Zen Living Room

Merriam-Webster beskriver Zen som ”ett tillstånd av lugn uppmärksamhet där ens handlingar styrs av intuition snarare än genom medveten ansträngning.” Från en vardaglig synpunkt i väst, vi i allmänhet använda den för att beskriva något som är lugn, fridfull, enkel och lugnande, särskilt när det gäller inredning. Zen utrymmen är också vanligtvis definieras av distinkt japansk design estetik, som sten och tatami matta golv. Om du älskar allt Zen, kan du söka efter sätt införliva Zen i centrala utrymmen i ditt hem. Läs vidare för att lära hur man får en Zen vardagsrum.

Inomhus Zen trädgård

När folk tänker Zen, de brukar tänka på Zen trädgårdar. Men inte anta att bara för att det har ordet trädgård i det, måste det vara utomhus. Den unika bostadsyta i bilden ovan sätter en Zen trädgård rätt i hemmet. Eftersom Zen trädgårdar är oftast består av sand, sten eller grus, de är lätta att sätta inomhus eftersom de inte har underhåll av naturliga floran. Din Zen trädgård kan också vara mer än show: Du kan också meditativt rake Zen trädgård oavsett hur vädret ser ut utanför.

Chic Buddhastatyerna

Zen själv har sin grund i en typ av buddhismen från Japan. På grund av detta är en av de enklaste sätten att få en Zen vardagsrum för att hitta en chic representation av Buddha. Lägga detta element till ett rum gör det möjligt att skapa en Zen brännpunkt.

Hur Zen du går därifrån är helt upp till dig. Det är ett trevligt sätt att lägga till ett element av Zen, även om du inte är ute efter att gå drastiskt med din design planer. Dessutom väljer en chic konstnärliga siffra som i bilden ovan kan du hålla utrymmet modernare, om det är den stil du går för.

Kombinera Zen med andra stilar

Ovanstående tips föreslå sätt att införliva Zen till moderna stylings, men Zen kompletterar också rustika utrymmen skapar en rustik chic vibe. Ta bara bilden ovan: Något så enkelt som ljusjordfärger ger utrymmet en lös, naturligt Zen känsla.

Zen är vanligtvis förknippas med naturliga element, så format par väl med rustika element som synliga bjälkar, texturerat trägolv och ristade konst. Om det är möjligt kombinera stil med öppen utsikt över naturen. Det skapar ett ännu mer rustik, naturlig och lugnande Zen vibe.

Open Zen utomhus

Naturligtvis inte alla dina Zen funktioner måste vara i vardagsrummet självt. Helt enkelt öppna ditt rum i en Zen sten eller har ett fönster för att man kan skapa den känsla av Zen. Det är ett enkelt sätt att lägga visuell stil till Zen vardagsrummet utan att installera en fullfjädrad Zen trädgård i ditt hem.

Detta är också en bra idé för minimalistiska eller övergångs utrymmen. Den lugnande karaktären av en grus-baserade zen garden par bra med minimalistisk stil och Zen trädgården själv är en traditionell element som lägger intresse för en övergångsperiod utrymme.

Införliva asiatiska designelement för en Zen vardagsrum

Eftersom Zen har sina rötter i Japan, kan du överväga att använda traditionella japanska arkitektoniska element i vardagsrummet. Bilden ovan är faktiskt en design från ett hem i Kyoto. Men de traditionella tatami golv och pappers dörrar är stora inspirationskällor för ditt eget vardagsrum designprojekt.

Om begå denna stil gör dig nervös, kan du välja en eller två element för att föreslå det. Försök att installera ett papper skjutdörr. Eller placera en tatami matta i mitten av vardagsrummet. Du kan också överväga andra japanska element som koi fisk eller en kortbent bord, även kallad en chabudai. Vi har täckt många sätt att införliva japansk stil i ditt hem om du sugen mer inspiration.

Kom ihåg att målet för Zen designelement är att lägga till en känsla av lugn till dina livsrum – så försök att inte stressa när du bestämmer hur att införliva det! Det finns många alternativ för att uppnå detta lugnande estetiska, om du vill gå stor eller underskattade.

You may also like