Skip to main content

7 sätt att dekorera en lägenhet sovrum

Fördelarna med att hyra är många: någon annan måste ta itu med det överfyllda toalett, anställa en trädgårdsmästare är inte ditt problem, när det är dags att åter tak, pengarna inte kommer ut från ditt bankkonto. Dessutom kan hyra vara den bästa lösningen om du vet att din vistelse i en viss stad är kort sikt eller om du fortfarande få låg på marken efter en flytt. Fortfarande finns det också obestridliga nackdelar med att vara en hyresgäst: (. Åtminstone inte om du inte vill förlora din deposition) ständigt ökande hyra, naturligtvis, men också en oförmåga att ändra ditt hem färg eller golv

Om du bor i en lägenhet, du nästan säkert har den typiska hyresgästen sovrum: beige vägg till vägg mattan och schweiziska kaffe eller liknande off-white färg på väggarna. Nu finns det absolut inget fel med en palett av neutrala som rummets utsmyckning bas: det är säkert, det är noga med att matcha vad inredning du ta med dig, och det gör de vanligtvis små rummen i en lägenhet ser lite större. Men en cookie cutter rummet kan få unken efter ett tag, eller kanske du är mer av en färg älskare, till att börja med. Om så är fallet, misströsta inte. Bara för att du hyr betyder inte att du är dömda att leva med någon annans färginställningar för evigt. Det finns faktiskt en hel del sätt att jazz upp en hyra sovrum (eller något annat rum i din lägenhet, för den delen) utan att lämna permanenta skador måste du betala för när det är dags att gå vidare. Här är sju idéer för att lägga till en personlig touch på din lägenhet sovrum.

Tak Medallion Dekal

När det gäller att dekorera, få människor tror att leta upp. Men taket är en stor sträcka av ytan bara tigger om en touch av något speciellt att bryta monotonin och lägga till lite krydda till hela rummet. Tak medaljonger möta verkligen definitionen av ”något speciellt”, men tyvärr lämna bakom avsevärda skador när du tar bort medaljongen vid flytta ut.

Det finns ett annat alternativ, men: tak medaljong dekaler. Bara skala och tryck på plats, och voila! Din tidigare tråkig taket har nu en touch av glamour, elegans, fantasier, eller vad andra stämningar valda medaljong speglar. Det behöver inte ens någon roll om du inte har en takarmatur; Det finns medaljong mönster som liknar flyg av fjärilar, intrikata keltiska mönster, retro geometriska, kompasser och många andra idéer som ser fantastiska på egen hand.

dörrhandtag

Ja, det är den tråkiga builder dörrhandtaget som medföljde sovrumsdörren funktionsdugliga. Men varför nöja sig med funktionsdugliga när du kan få spektakulära i stället? Byta ut ett dörrhandtag är ett enkelt projekt som kräver lite mer än en skruvmejsel, och det finns så många bra rattar att välja mellan. Gå med en viktoriansk glas knopp, en snygg och modern spak, en rustik design, eller ens en handmålad keramik hårt. Kom bara ihåg att spara knopp som kom med enheten så att du kan byta ut den när du flyttar.

Löstagbar Bakgrund

Regelbunden tapeten är ett helhjärtat engagemang, men dagens tillfälliga tapeter gör hängande och ta bort lika enkelt som 1-2-3 (okej, inte riktigt så lätt, eftersom det är i allmänhet en två personer jobb att hänga någon typ av tapeter och du måste också tar sig tid att mäta noggrant innan du börjar.) en av de mest roliga sätt att använda tapeten är att skapa en accent väggen i toppen av din säng. Om du väljer att gå den vägen, gärna välja vild, ljusa, eller stora mönster. Om du ska hänga papper på alla fyra väggar, men du sover bättre med en mer dämpad tryck omger dig i din säng.

Area Rug

Du har förmodligen mattan på din lägenhet sovrumsgolvet, men det betyder inte att du inte kan lagret ett område matta rätt over the top. Att göra det är ett bra sätt att lägga till en rejäl dos av färg, mönster, struktur, och kontrast till ditt rum. Om ditt sovrum är litet (ett troligt scenario i en lägenhet), välj en matta tillräckligt stor för att passa hela din säng och nattduksbord ovanpå. Om du föredrar något mindre, välja en scatter matta som fyller utrymmet mellan foten av sängen och väggen (eller närmaste möbel), eller en ännu mindre matta att ställa där dina bara fötter kommer att drabba det första på morgonen .

fönster Behandlingar

De flesta lägenheterna har billiga vita mini persienner på sovrumsfönster, eller lamellgardiner om fönstret är stor eller är en skjutdörr öppning till en balkong. Medan de tjänar för att ge avskildhet och hålla ut ljus, gör sådana fönster behandlingar inte skapa mycket i vägen för dekorativa effekter. Det finns en enkel lösning, men-gå vidare och hänga gardiner rätt över de befintliga persienner. Eftersom mörkarna ger avskildhet, kan du hänga sheers eller vad söt och färgglada gardiner du vill utan rädsla för grannarnas peeping ögon. Ihåg dock: hängande gardiner innebär först installerar en gardinstång, vilket innebär hål från skruvarna. Du behöver att lappa dem när du flyttar ut av hyran.

Washi Tape

Pappers washi tape skapat en ganska plask i DIY och hantverk världar när den först drabbade scenen i början av 2000-talet och dess popularitet har inte ebbat sedan. Det finns en god anledning till det: washi tape (uppfanns av den japanska maskeringstejp företag Kamoi Kakoshi 2006) kommer i en nästan oändlig utbud av färger, mönster och storlekar; det håller fast vid vad som helst; och viktigast av allt (från en hyresgäst synvinkel) det tar bort lätt, utan att lämna någon rest eller skada på väggarna.

Så plocka upp en roll-eller två eller tre i dina favoritfärger och mönster och börja dekorera. Potentialen är bara så begränsad som din fantasi:

  • Skapa en geometrisk design på din vägg
  • Använd tejp för att skriva din favorit fras, ord eller dikt över sängen
  • Outline en fantasifull ”sänggavel” i stället för den traditionella möbler
  • Lager på färg runt fönster, dörrar eller längs golvlister eller tak kanter
  • Jazz upp garderobsdörren med en tejpade konstruktion

Insticks skans

Chansen är din lägenhet sovrummet har antingen en tråkig infälld tak fixtur eller inget tak fixtur alls. Hursomhelst, kan du lysa lite extra ljus i rymden samtidigt lägga till en utsmyckning uttalande-genom att installera ett par vägg lampetter bredvid sängen. Du kommer inte att kunna koppla armaturer i väggen, men lyckligtvis finns det många plug-in vägg lampetter tillgängliga. Så länge du har ett eluttag under din säng eller höger bredvid det, det är en lätt genomförbart projekt. Du måste skruva fixturer in i väggen, så det blir små hål att lappa på move-out dag, men det är ett litet pris att betala för så mycket stil (och extra ljus för att läsa i sängen.)

Plug-in lampetter komma in ungefär lika många stilar som wired-in versioner göra: rustik land, edgy samtida, stark industri, stillsam traditionell, roligt och nyckfull eller midcentury retro valet är upp till dig. Du hittar ett stort urval av dessa armaturer på webbplatser som Lamps Plus, Pottery Barn, Overstock.com och Wayfair.

You may also like