Skip to main content

Beste Keuken Layout ontwerpen voor uw huis

Iedereen heeft verschillende behoeften voor hun keuken ruimte. Dus hoe kan je beslissen over de beste lay-out zonder rekening te houden met factoren zoals de behoeften van de kok, of u wilt dat uw keuken om een ​​sociale hub en de noodzaak van de nabijgelegen restaurants ruimte? Al deze factoren acuut spelen in uw beslissing om uw keuken verbouwen langs de lijnen van een lay-out over een andere lay-out.

Maar op het einde, is het vaak de beschikbare keuken ruimte die de lay-out dicteert. Tenzij de jouwe is een custom-built huis, zal het een bepaalde hoeveelheid en de inrichting van de ruimte die je wijst in de richting van een lay-out te hebben. Meer informatie over de basistypen van keuken layouts beschikbaar binnen een meerderheid van de huizen, en hoe je kunt maken veranderingen binnen die schema’s om ze meer visueel aantrekkelijk en functioneel te maken.

Corridor-Style of Galley Kitchen

Corridor-Style of Galley Kitchen - Best Kitchen layout ontwerpen voor uw huis

Een gang-keuken bestaat uit twee parallelle wanden die ongeveer 48 inch van elkaar na de kasten zijn geïnstalleerd. Een corridor keuken is een strakke, smalle ruimte vaak gevonden in flats, appartementen en kleine eengezinswoningen.

Pros

Vanuit het standpunt van keuken functies, de gang stijl lay-out is gunstig, omdat alle van de cruciale diensten zijn binnen handbereik.

Corridor-stijl keukens zijn weggestopt, waardoor er meer vloeroppervlak in de beschikbaar voor andere activiteiten thuis.

Cons

Een chief nadeel van corridor keukens is dat ze alleen keukens. Als gevolg van de krappe ruimte, is het onmogelijk om een eethoek of keuken eiland in de keuken past. Vanwege de nauwe afstand van de beide parallelle tellers, is er geen behoefte aan een eiland.

Corridor-stijl keukens hebben slechte restwaarde als het huis is groot genoeg om een ​​grotere keuken tegemoet te komen.

L-vormige keuken Layout

L-vormige keuken Layout

De L-vormige keuken lay-out is een klassiek ontwerp dat voldoet aan de behoeften van de meeste middelgrote woningen en is met succes gebruikt voor decennia. Het vormen van de letter “L”, kasten strekken zich uit in twee richtingen, vaak met een deel van de kabinetten langer dan de andere sectie.

Pros

Deze lay-out maakt gebruik van het concept van de keuken driehoek, waar de workflow wordt georganiseerd in een ruwweg driehoekige vorm tussen het fornuis, koelkast, en wastafel. Hoewel dit niet de enige lay-out om te profiteren van de keuken driehoek, de L-vormige lay-out is de meest compacte en rendabele ontwerp dat de keuken driehoek gebruikt.

Deze lay-out opent vloeroppervlak voor de toevoeging van een eetzaal of een eiland.

Veel keukenkast fabrikanten hebben sets met aangepaste basis en bovenkasten die aan de basis van de L-vormige keuken ontwerp te vormen.

Cons

Kast ruimte in de hoek is diep en moeilijk toegankelijk. Daarom eindigt hoekkast ruimte als een opslagplaats voor oude containers, potten en andere weinig gebruikte items. Een manier om dit probleem te bestrijden is om een ​​luie susan installeren om cyclus items in deze grotachtige ruimte.

One-Wall Kitchen Layout

Een one-muur keuken lay-out ontwerp is zo eenvoudig als het wordt. Dit ontwerp is perfect voor lange en smalle ruimten. Alles in de keuken, met inbegrip van kasten, spoelbak, koelkast, kookplaat en vaatwasser, is geconcentreerd op één lange muur.

Pros

One-muur keuken lay-outs zijn eenvoudig te ontwerpen en te installeren.

Ten opzichte van de hoge kosten van de keuken renovaties, een one-muur ontwerp is vrij goedkoop omdat het gebruik maakt minder kasten.

Hoewel het niet de klassieke keuken driehoek te gebruiken, zijn lineaire ontwerp maakt nog steeds voor een onbelemmerde verkeersstroom.

Cons

Counter ruimte is zeer beperkt. Dit probleem kan worden verminderd door het installeren van een keuken eiland lopen parallel aan de kasten.

Kitchen diensten verder uit elkaar dan met andere lay-outs op afstand.

U-vormige keuken Lay-out ontwerp

Een U-vormige keukenopstelling bestaat uit drie delen onderkasten vormen de omtrek van een ruimte, met één uiteinde geopend. De U-vormige inrichting dient drie beschikbare wanden, zodat het kan worden toegepast. In plaats van een derde wand, kunt u een schiereiland naar buiten lopen. Dit schiereiland kan worden samengesteld uit onderkasten en een aanrecht.

Pros

De U-vormige keuken lay-out is superieur aan vele andere lay-outs, omdat het biedt meer diensten in de ruimte.

Deze keuken layout zorgt voor meer bovenste bovenkasten dan met andere lay-outs.

Cons

U-vormige keuken lay-outs vormen een dead-end die de verkeersstroom in het huis stopt.

Tenzij je voldoende ruimte hebt, kan het moeilijk zijn om een ​​groot genoeg en echt functionele keuken eiland knijp in een U-vormige keuken design.

You may also like