Skip to main content

Creative Delade Sovrum Idéer för en modern barnens rum

Creative Delade Sovrum Idéer för en modern barnens rum

Skrattar … gråter … spela … slåss. En delad syskon sovrummet är en bikupa av aktivitet och behov. Och det betyder att det finns en hel del för föräldrar att ta itu med när du skapar sina barn delade sovrum. Med dubbelt så mycket (eller flera) av förändrade personligheter och behov, är det ofta en svår uppgift för föräldrar att rymma lagring, utrymme och individuella stil för varje barn.

Här är några användbara tips för att övervinna vanliga designutmaningar och skapa en glad och funktionellt utrymme för dina unga rumskamrater.

Creative Delade Sovrum Idéer för en modern barnens rum

Skapa en pojke och flicka Shared Room

Designa ett rum för en bror och en syster behöver inte vara en utmaning. I själva verket är det förmodligen det enklaste utmaningen att övervinna när man planerar ett delat rum.

Ditt första steg är att välja en underliggande färgpalett för de viktigaste delarna av rummet (väggar, matta, möbler) som är könsneutral … och om de är gamla nog att chime att varje syskon ger tummen upp. Färgcombos som vitt och grått, turkos och vit eller en blandning av primärfärger fungerar bra för både pojkar och flickor.

För att komplettera din underliggande palett, lager kompletterande färger och mönster på toppen av det. Till exempel i en grå och vitt rum, försöka accenting med gula tillbehör. Efter mönster, luta mot band, sparre eller fasta ämnen med stor geometrisk form (er).

Vid val av möbler, välja möbler med rena linjer och det är icke-tema (undvika den racerbil eller Törnrosa sängar) och para ihop med neutrala färgade väsentligheter såsom lampor och behandlingar fönster.

Den spännande del av att skapa en super kul sovrum för unga yngel är accessorizing och anpassar designelement för att matcha sina spirande personligheter. Välj designelement som gör rummet känns som det hör till dem båda. Personifiera tillbehör i hela rummet, såsom vägg konst eller klädkrokar. Marquee lampor med deras namn eller första initial lägga till en pop av energi och spänning till något utrymme. Likaså subtilt lägga könsspecifika teman i en eller två tillbehör, men hålla dem färg samordnas. Till exempel när accessorizing med röda, prova en kast kudde med en röd brandbil för honom, och en kudde med en röd blomma eller hjärta för henne. Lagring som är ett komplement till designschema men specifika för varje kön (tror träkol för pojkar och gult för flickor) kan också sömlöst dra ett rum tillsammans.

Att skapa ett rum för olika åldrar

Ibland är det inte bara Jeremy och Sarah som du behöver för att rymma, men en 3-årig Jeremy och en 4 månader gammal Sarah kan definitivt lägga ytterligare ett lager av konstruktion ångest.

Det första man måste ta itu med är möblerna layout. Om du har ett barn, är chansen att du kommer att vara i och ut ur rummet på natten tenderar att barnet. Om möjligt, placera sina sängar i motsatta hörn eller väggar med krubban är mest tillgänglig för dörren. Uppenbarligen strukturella element såsom fönster och värmare kan diktera annars men din design mål är att ge varje barn den mest bekväma nattsömn utan ett väcka andra.

Creative Delade Sovrum Idéer för en modern barnens rum

Att skapa en lekplats att båda syskonen kan njuta av, även samtidigt, är super bra, särskilt för trötta mammor och pappor. Golvmattor, kuddar och mjuka större objekt som en gunghäst och tält är perfekta att beskriva området och roligt för både att spela i. Placera äldre barns leksaker tillgängliga lagringsbehållare, men högre än golvet så att din yngsta kan inte enkelt rör den.

Till exempel, om det är en bokhylla, lagring kub eller väggenhet, placera baby friendly leksaker och objekt på nedre hyllorna. Ditt barn eller äldre barn kan stå och nå för korg av Lego.

Införliva element som visar dina barn deras växande familj. Foton av barnen tillsammans, inramade handavtryck av när de var var nyfödda uppmuntra dem att uppskatta deras yngre eller äldre syskon samtidigt lägga en varm familjär atmosfär till deras sovrum.

Att skapa gott om förvaring för två eller flera

Att hitta utrymme i ett rum för dubbelt så mycket möbler och lagring är en av de mest skrämmande uppgifter när man utformar ett delat rum. Det är där din uppfinningsrikedom och redigering öga måste sparka på högvarv. Mindre är definitivt mer i en delad sovrum, som är multifunktionell och delade design.

Som en baslinje, välja strömlinjeformad möbler är viktigt att hålla rummet känslan lika rymlig som möjligt och möjliggöra lagring och uppspelning. Om dina barn är tillräckligt gammal, våningssängar är alltid ett utmärkt val. Huruvida L-formad eller vertikal, är en våningssäng en effektiv användning av utrymme och ofta har inbyggd förvaring under.

På tal om … under sängen lagring som hopfällbara lådor är alltid bra för att skapa mer utrymme och kan hålla säsongs eller begränsade objekt användningsområden. Lagrings kistor med kuddar kan användas som en plats till en pjäs bord samt dölja ett berg av leksaker. En vägg med lådor kan dra dubbel plikt som en byrå och skrivbord.

Hyllor är super bekvämt för leksaks organisation eftersom det inte tar upp mycket utrymme och kan placeras ovanför köksskåp, skrivbord, även ovanför dörren för knappt använda saker. På samma sätt placera en bokhylla vid fotändan av sängen inte tar upp värdefull väggutrymme och kan även ge dig en annan yta nära sängen för en lampa eller nattetid bok.

För kläder, vägg- och dörr krokar är till hjälp för varje dag gå till objekt. I garderoben, installera två stavar (dvs dubbel hängande) så att varje barn kan ha separata hängande rymden.

Oavsett din design utmaning, när du skapar ett delat rum för dina små om man håller sig till resursstarka, effektiva, roliga och kreativa val, du kommer utan tvekan att skapa ett sovrum dina barn kommer att älska!

Hur kommer ni att utforma barnens sovrum?

You may also like