Skip to main content

Creative Headboard ideer for en Dreamy soverom

Enten rustikk, romantisk, irritabel eller klassisk, er hodegjerde det sentrale punktet i soverommet og gjør mest for å sette tonen for nighttime oase. Å velge riktig hodegjerde er et viktig designfaktor – men det betyr ikke at du er begrenset til hva du ser i designstudioer eller møbler utstillingslokaler.

Gavler, så virkningsfulle som de er på rommet ditt design, er faktisk en av de enkleste roms komponenter for å gjøre deg. Hodegavl ideer er like grenseløs som fantasien din, men de i hovedsak faller inn i fem kategorier: tre, stoff, metall, fri form og kunstbasert.

Når du har bestemt deg følelsen av at du ønsker fra din headboard, ta en ærlig titt på budsjettet, tid og komfort nivå med DIY-prosjekter. Deretter lese vårt bildegalleri for litt inspirasjon, og gjør headboard du har drømt om.

DIY Hodegavl ideer

Tre

Wood ikke alltid likestille til rustikk; prøv en polert, mørkere tone for en elegant look.

Dette er sannsynligvis det første du tenker på når du tenker DIY hodegjerder. Paller, dører, skodder, vindusrammer, peis mantels og låven tre alle gjøre gode bakgrunner for sengen, og allsidigheten som tre gir for soverommet er tilnærmet uendelige.

Bla gjennom loppemarkeder for gamle låven dører; de gjør en stor headboard.

Rustikk planker av tre gjør for et unikt sted å hvile hodet.

Malt og peeling tre planker legge en avslappet stemning.

Etterbehandling en gammel låvedør legger en rustikk chic stil.

For eksempel kan du lage en vakkert farget mesterverk eller gjenbruke noen lobbet vintage dørkarmer for å sette tonen for soverommet. Forvitret skodder lage en perfekt hodegjerde hvis du vil ha en Beachy hytte vibe. Wood tilbyr et mangfold av muligheter og finish stiler til en rimelig pris.

Stoff

Dette hodegjerde ser elegant, og du kan gjenskape det hjemme.

Tufte stoffet på hodegjerde gir en elegant stil.

Sats på en morsom stripete stoff i et barns soverom.

Paneler av silke-lignende stoff dekorert med bånd tilby et elegant alternativ.

Metallic stoffet gjør denne plysj headboard moderne, men likevel innbydende.

For de med mer moderne eller eklektisk smak, vurdere dekker hodegjerde med skinn.

Utvid headboard ved å dekke fire trepanel med stoff.

Disse tufted hodegjerder dekket i fløyel fremkalle en wingback stol stil.

Vil ha noe litt mykere for DIY sengegavl? Stoff alternativer har du dekket – bokstavelig talt. Enten du foretrekker den formelle overbærenhet av tufted, kneppet eller pintucked hodegjerde eller noe mer casual, stoff tilbyr mange myke, deilige valg for soverommet.

For rikdommen av stoff uten formalitet, prøver bare å henge en dyne, noen blonder eller en gardin bak sengen. Du vil fortsatt skape et samlingspunkt, men det vil ikke kreve timer med arbeid.

Metall

Vintage messing metallrister legge eklektisk stil til dette soverommet.

Vurdere fôr et soverom vegg med rustfritt stål for en glam utseende.

En gammel smijernsporten ville være en fantastisk hodegjerde.

På den motsatte enden av spekteret fra fluidet følelsen av stoff er den faste konstruksjon av metall. Dette absolutt ikke betyr det er uten skjønnhet; et metall hodegjerde kan ha en romantisk føler, slik som en smijernsporten med kunstige blomster sammen.

Selv den industrielle følelsen av korrugerte metallplater kan mykes opp av en intrikat dekorative kutt. Metall kan ikke være attraktivt for enhver smak, men det finnes en rekke alternativer for DIYer å lage en signatur hodegavl fra denne allsidige materialet.

Fri form

Skodder er en enkel DIY sengegavl alternativet.

Driftwood gjør en unik hodegjerde og gir deg en unnskyldning for å gå til stranden.

Enda mer enn det kreative potensialet i de tre første kategoriene, fri form hodegjerder gi deg uendelige designfrihet. Du kan bruke nesten hva som helst: puter gruppert i en skjerm, biter av drivved eller bambus mot veggen, vintage bøker følges et stykke backing.

En fri form headboard kan sette mot din personlighet og interesser i en one-of-a kind skapelse. Hvis det er din lidenskap, kan det bli et samlingspunkt på soverommet; med en fri form design, er taket grensen.

Art-basert

Henge et teppe eller billedvev i stedet for en headboard for en kunstnerisk utseende.

Dette stensilert hodegjerde gir en pen, feminin touch.

Lag geometriske mønstre med nailheads eller messing møbeltrekk stifter.

Glemme den tradisjonelle formen ved å forlenge hodegjerde forbi sidene av sengerammen.

Lag din egen kunst med en tavle hodegavl.

I likhet med fri form hodegjerder i sin evne til å fange dine interesser, kunstbaserte hodegjerder har bare litt mer struktur. Dekk lerreter med stoff eller maling og gruppere dem på veggen over sengen. Innramming bilder av sine kjære eller steder gjør mest personlige av hodegjerder, som gjør et bakteppe av favoritt sitater.

Kan ikke bestemme seg for bare en farge? Prøv å arrangere maling fargeprøver på en måte som appellerer til øyet. Kunst-baserte prosjekter tillate deg å lage en signatur brikke som ofte er lett utskiftbare; De arbeider også for ethvert budsjett.

Det er ingen grunn til å føle seg begrenset til sengegjerde som er tilgjengelig for kjøp. La kreativiteten skinne i et midtpunkt for soverommet. Med en liten albue fett og masse inspirasjon, kan du lage den perfekte stykke for soverommet ditt og ditt budsjett. Hvilke av disse DIY hodegjerde ideer snakker til deg?

You may also like