Skip to main content

Creative Huvudgavel Idéer för en drömmande sovrum

Vare rustik, romantisk, edgy eller klassisk, är din sänggavel i fokus för ditt sovrum och gör mest för att ange tonen för din nattliga oas. Att välja rätt sänggavel är en viktig designfaktor – men det betyder inte att du är begränsad till vad du ser i designbyråer eller möbler utställningslokaler.

Sänggavlar, så slagkraftiga som de är på rummets utformning, är faktiskt en av de enklaste sovrummet komponenter för att göra själv. Huvudgavel idéer är så gränslös som din fantasi, men de i huvudsak delas in i fem kategorier: trä, tyg, metall, fri form och konstbaserade.

När du har beslutat om en känsla av att du vill från din sänggavel, ta en ärlig titt på din budget, tid och komfort nivå med DIY-projekt. Sedan granska vårt fotogalleri för lite inspiration och göra gaveln du har drömt om.

DIY Huvudgavel Idéer

Trä

Wood inte alltid motsvara rustik; prova en polerad, mörkare tonen för ett elegant utseende.

Detta är förmodligen det första du tänker på när du tänker DIY sänggavlar. Lastpallar, dörrar, fönsterluckor, fönsterkarmar, öppen spis mantels och ladugårdträ alla gör utmärkta bakgrunder för din säng och mångsidighet som trä erbjuder för ditt sovrum är praktiskt taget oändliga.

Bläddra loppmarknader för gamla lada dörrar; de gör en stor sänggavel.

Rustic plankor av trä gör för en unik plats att vila huvudet.

Målade och skalar trä plankor lägga till en avslappnad känsla.

Efterbehandling en gammal ladugårdsdörr lägger till en rustik chic stil.

Till exempel kan du göra en vackert färgade mästerverk eller återanvända vissa flisas vintage dörrkarmar för att ange tonen för ditt sovrum. Vittrade luckor gör en perfekt sänggavel om du vill ha en Beachy stuga vibe. Wood erbjuder en mängd alternativ och avsluta stilar till en rimlig kostnad.

Tyg

Detta sänggavel ser elegant, och du kan replikera det hemma.

Tuftning tyget på din sänggavel lägger till en elegant stil.

Satsa på en rolig randigt tyg i ett barns sovrum.

Paneler av silke liknande tyg dekorerad med band erbjuder en elegant alternativ.

Metallic tyg gör denna plysch sänggavel modern, men ändå välkomnande.

För dem med mer moderna eller eklektisk smak, anser täcker din sänggavel med läder.

Förläng sänggavel genom att täcka fyra träpaneler med tyg.

Dessa tuftade sänggavlar omfattas av sammet framkalla en wingback stol stil.

Vill ha något lite mjukare för DIY sänggavel? Tyg alternativ har du omfattas – bokstavligen. Oavsett om du föredrar det formella överseende av tuftade, knäpp eller pintucked sänggavlar eller något mer avslappnad, erbjuder tyg många mjuka, överseende val för ditt sovrum.

För överflöd av tyg utan formalitet, försök bara hänga ett täcke, en del spets eller en gardin bakom din säng. Du kommer fortfarande att skapa en samlingspunkt, men det kommer inte att kräva arbetstimmar.

Metall

Vintage mässing metallgaller lägga eklektisk stil till detta sovrum.

Överväga foder ett sovrum vägg med rostfritt stål för en glam look.

En gammal smidesjärn gate skulle vara en fantastisk sänggavel.

På den motsatta änden av spektrumet från fluid känslan av tyget är den fasta strukturen av metall. Detta verkligen betyder inte att det är utan skönhet; en metallgavel kan ha en romantisk känsla, såsom en smidesjärn grind med konstgjorda blommor sammanflätade.

Även den industriell känsla av korrugerad plåt kan mjukas upp genom en invecklad dekorativt snitt. Metall får inte vara tilltalande för alla smaker, men det finns en hel del alternativ för DIYer att göra en signatur sänggavel från denna mångsidiga material.

Fri form

Shutters är ett enkelt DIY sänggavel alternativ.

Drivved gör en unik sänggavel och ger dig en ursäkt för att gå till stranden.

Ännu mer än den kreativa potentialen i de tre första kategorierna, fri form sänggavlar ger dig oändliga designfrihet. Du kan använda nästan vad som helst: kuddar grupperade i en display, bitar av drivved eller bambu mot väggen, följs vintage böcker till en bit av stöd.

En fritt formulerad sänggavel kan ingjuta din personlighet och intressen i en one-of-a sort skapelse. Om det är din passion, kan det bli en brännpunkt i sovrummet; med en fritt formulerad design, är taket gränsen.

Konstbaserade

Häng en matta eller väv i stället för en sänggavel för en konstnärlig look.

Denna stencilerade sänggavel tillför en vacker, feminin touch.

Skapa geometriska mönster med nailheads eller mässing klädsel stift.

Glömma den traditionella formen genom att utvidga headboard förbi sidorna av sängramen.

Gör din egen konst med en Svarta tavlan sänggavel.

I likhet med fri form sänggavlar i sin förmåga att fånga dina intressen, konstbaserade sänggavlar har bara lite mer struktur. Täck dukar med tyg eller färg och gruppera dem på väggen över sängen. Inramning bilder av nära och kära eller lokaler gör mest personliga av sänggavlar, liksom en bakgrund av favoritcitat.

Kan inte besluta om bara en färg? Försök att arrangera färgrutor på ett sätt som tilltalar ögat. Konstbaserade projekt kan du göra en signatur pjäs som ofta är lätt utbytbara; De arbetar också för varje budget.

Det finns ingen anledning att känna sig begränsad till sänggavlar som är tillgängliga för köp. Låt din kreativitet lysa i en mittpunkten för ditt sovrum. Med lite vinklad fett och en hel del inspiration kan du skapa den perfekta bit för ditt sovrum och din budget. Vilken av dessa DIY sänggavel idéer talar till dig?

You may also like